Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Sfaturi pentru a vă menține unghiile sănătoase


Indiferent dacă aveți în mod natural unghii frumoase şi puternice sau aveți nevoie de îngrijire suplimentară pentru a le menține sănătoase, îngrijirea unghiilor este esențială în rutina voastră de îngrijire. Iată câteva sfaturi pentru a vă menține unghiile frumoase şi sănătoase!

1. Tăiați-vă unghiile corect

Tăiați-vă unghiile drept pentru a preveni crăparea şi despicarea. Apoi, utilizați o pilă pentru a netezi marginile.

2. Hidratează-ți cuticulele

Masează în mod regulat cu ulei de cuticule, pentru a le menține hidratate şi suple. Acest lucru ajută la prevenirea cuticulelor uscate care pot duce la despicarea unghiilor.

3. Limitați utilizarea agentului de îndepărtare a lacului de unghii

Dispozitivul de îndepărtare a lacului de unghii vă poate usca unghiile. Prin urmare, nu folosiți demachiantul de ojă prea des şi, de preferință, alegeți unul fără acetonă.

4. Lasă-ți unghiile să respire

Dacă purtați des oja, este bine să vă lăsați ocazional unghiile să se odihnească. Acest lucru previne decolorarea şi uscarea unghiilor.

5. Protejați-vă unghiile 

Purtați mănuşi când curățați sau lucrați în grădină. În acest fel, vă protejați unghiile de murdărie şi potențiale substanțe chimice.

6. Utilizați întăritor de unghii 

Întăritorii de unghii conțin ingrediente care vă întăresc unghiile. Ca rezultat, unghiile tale vor deveni mai puternice şi mai puțin predispuse la deteriorare.

7. Evitați utilizarea excesivă a instrumentelor pentru coafarea unghiilor

Dacă foloseşti frecvent lac de unghii, unghii cu gel sau unghii acrilice, îți slăbeşti unghiile naturale. Prin urmare, utilizați aceste instrumente cu moderație şi lăsați-vă unghiile să se odihnească adecvat.

8. Menține o dietă echilibrată 

Unghiile tale au nevoie şi de nutrienți precum biotina, vitamina E şi proteine. Asigurați-vă consumul de legume, fructe, proteine ​​slabe şi cereale integrale. Acest lucru vă menține unghiile sănătoase.

9. Purtați mănuşi pe vreme rece

Unghiile tale pot deveni casante pe vreme rece. Pentru a vă proteja unghiile de temperaturile reci şi de uscăciune, este bine să purtați mănuşi.

Cu aceste sfaturi, eşti pe drumul către unghii mai sănătoase şi mai puternice. Rețineți că rezultatele nu vor apărea peste noapte. Rămâneți în consecvență cu aceste sfaturi, iar rezultatele vor deveni treptat vizibile. Lasă-ți unghiile să strălucească din nou!