Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Remedii pentru creșterea sprâncenelor

Sprâncenele sunt o trăsătură definitorie a feței tale. Cu ajutorul acestora, vă pot face fața să pară mai simetrică şi mai structurată.

Iată câteva ingrediente simple pe care le puteți folosi acasă pentru a încuraja creşterea sprâncenelor:

1. Aplicați ulei de ricin

Uleiul de ricin este un remediu cunoscut pentru creşterea părului. Conține mai mulți nutrienți, cum ar fi proteine, antioxidați şi agenții antimicrobieni, care vă ajută să vă sprâncene mai groase. Cum se foloseste? Înmuiați vata în uleiul de ricin şi după masați pe sprâncene timp de 5 minute. Lăsați-l peste noapte sau cel puțin 20 de minute înainte de al spăla.

2. Masați cu ulei de cocos

Uleiul de cocos este un remediu vechi pentru creşterea părului . Este bogat în câțiva nutrienți, vitamina E, proteine ​​​​​​şi fier, toate care ajuta​la creşterea părului. Cum se foloseste? Luați câteva picături de ulei de cocos şi masați-l pe sprâncene timp de câteva minute. Lăsați-l peste noapte iar dimineața spălați-l cu apă călduță. Repetați zilnic timp de câteva luni.

3. Foloseşte suc de ceapă

Ceapa este bogată în sulf, ceea ce ajută la stimularea creşterii părului. Sucul de ceapă conține, de asemenea, vitamina B, vitamina C şi alte minerale care hrănesc foliculii de păr, oferindu-vă un păr puternic şi des. Cum se foloseste? Masează suc proaspăt de ceapă pe sprâncene. Se lasă să acționeze cel puțin o oră.


4. Aplică gel de aloe vera

Aloe vera este foarte benefică pentru pielea ta şi ajuta la hidratarea acesteia. Gelul de aloe vera este bogat în antioxidanți şi compuşi antiinflamatori care calmează pielea. Cum se foloseste? Stoarceți gelul proaspăt de aloe vera dintr-o frunză de aloe vera. Masează-l pe sprâncene.

 

5. Aplică lapte crud pe sprâncene

Laptele este bogat în proteine, vitamina D şi calciu, ceea ce face părul puternic şi gros. Laptele favorizează creşterea părului. Cum se foloseste? Înmuiați un tampon de vată în lapte. Aplicați-l pe sprâncene înainte de culcare.

 

6. Încearcă gălbenuşul de ou

Găbenuşul de ou conține cheratină şi biotină care hrănesc părul sprâncenelor şi le ajuta să crească. Cum se foloseste? Separați gălbenuşul de un ou şi bateți-l până devine cremos. Aplicați acest gălbenuş de sau pe sprâncene. Spălați-l după o jumătate de oră.

 

7. Masați cu ulei de măsline

Uleiul de măsline conține vitamine esențiale pentru creşterea părului, cum ar fi vitaminele E şi K.  Cum se utilizează? Se amestecă 4-5 picături de ulei de măsline şi 3 picături de miere. Masează acest amestec pe sprâncene.

 

8. Încorporați vitamine în dieta ta

Nutriția adecvată este esențială pentru creşterea părului. Prin urmare, este important să urmați o dietă bogată în toate tipurile de nutrienți, în special vitaminele B, D şi H (biotină),    

deoarece vitaminele sunt cunoscute că stimulează aceste creşteri părului.

Iată o listă de nutrienți obişnuiți şi sursele lor de hrană, astfel încât să puteți include în dieta dvs.:

Vitamina A: morcovi, ardei roşu, cartofi dulci

Vitamina C: portocale, lime, spanac

Biotină: ouă, avocado, peşte

Acizi graşi Omega-3: ulei de măsline, peşte, nuci

Vitamina B: Legume, fructe, produse lactate

Fier: Sfecla roşie, carne, lapte, legume verzi etc.

Sulf: varză, broccoli etc.

Proteine: carne, lapte, grău etc.

Pentru a obține sprâncene groase în mod natural

Urmați aceste sfaturi de autoîngrijire pentru a obține sprâncene groase natural:

Masează-ți sprâncenele în mod regulat pentru a obține fluxul de sânge către foliculii de păr şi pentru a promova creşterea sprâncenelor.

Pieptănați-vă sprâncenele în mod regulat, deoarece acest lucru stimulează şi creşterea părului.

Exfoliați în mod regulat pentru a curăța suprafața şi pentru a creşte părul.

Sfaturi pentru a preveni căderea părului sprâncenelor

Evitați activitățile să vă asigurați sănătatea şi aspectul sprâncenelor:

Nu purtați machiaj în mod regulat, dacă folosiți machiaj, asigurați-vă că vă îndepărtați complet machiajul înainte de culcare.

Evitați utilizarea produselor de îngrijire a pielii care conțin substanțe chimice dure.