Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Trucuri pentru a avea unghii lungi și sănătoase

     Întotdeauna o manichiură elegantă spune totul despre o femeie. Iar unghiile lungi şi sănătoase reprezintă cartea de vizită a doamnelor şi domnişoarelor. Iată câteva trucuri care să vă fie de un real ajutor.

   Împingeti cuticulele folosind un băt de lemn

     V-ați privit unghiile recent? Vă plac sau simțiți că e nevoie urgent de o schimbare? Nu uitați că nu aveți nevoie de o manichiură cu care să epatezi, dar e necesar ca unghiile tale să fie în primul rând sănătoase. Mai mult, ai posibilitatea cu metode simple, ca acestea să fie şi lungi. Ce să faci pentru a avea unghiile după care tânjeşti atât de mult? Pentru a avea o formă frumoasă, e important să folosiți o pilă care să fie neapărat de calitate. În acest fel vei avea unghii care să fie puternice. Specialiştii spun că pentru a pili unghiile e important să o faceți într-o singură direcție. În acest fel evitați exfolierea acestora. Mare atenție şi când îndepărtați cuticulele dar şi pielea moartă. În acest fel, unghiile şi degetele vor fi mult mai sănătoase. Dacă doriți ca unghiile de la mâini să fie mai lungi, împingeți cuticulele folosind un băț de lemn, dar aveți grijă să evitați tăierea lor. În caz contrar, veți oferi unghiilor un aspect inestetic. Orice cremă pe care o folosiți pentru mâini e utilă şi pentru cuticule. Ar fi util să începeți să tăiați cuticulele după ce ieşiți din duş. Vă este util şi să înmuiați mâinile în apă caldă, pentru că atunci acestea se vor înmuia. Pentru a nu avea probleme legate de cuticule, aveți grijă să purtați mănuşi de spălat vase. Folosiți produsele de îndepărtat oja care să fie fără acetonă. În plus, mănuşile ajută la menținerea uleiurilor pe cuticule şi unghii.

   Pentru unghii lungi ca la carte, fiti atente să aplicati oja corect

     Te-ar mira să afli că nu ai aplicați oja corect până acum? dacă vrei să ai unghii lungi şi frumoase, primul pas care trebuie făcut este să dai cu ojă începi cu vârful unghiei, apoi să o întinzi uniform. Pentru ca o manichiură să fie făcută corect, sub nici o formă nu trebuie să uiți să foloseşti lacul protector şi top coat. Primul strat de lac protector trebuie să fie incolor şi vei vedea că unghia ta nu se va mai îngălbeni. În ceea ce priveşte top coat-ul, acesta are rolul de a creşte rezistența manichiurii. Unghiile lungi se vor păstra dacă nu vei uita de tratamentul cu vitamine, de care orice femeie are nevoie. Poți alege fie tratamente cu vitamine pe care să aplici din când în când sau tratamentul care le poți folosi în locului lacului protector. Pe de altă parte, specialiştii spun că nu trebuie să aplici mai multe straturi de ojă decât dacă e neapărată nevoie. Şi asta se întâmplă cel mai des atunci când un strat de ojă nu arată aşa cum ți-ai dorit. Pentru ca unghiile lungi să arate perfect, în ultimii ani se foloseşte oja semipermanentă. Un alt truc se referă la oja de pe pensulă. Când ai înmuiat-o în sticluța cu ojă, trebuie să îți ajungă pentru minim două unghi. Astfel, vei şti că stratul aplicat nu este prea gros. În caz contrat, acesta va putea să sară mai repede decât ai crede. Aşa că, foloseşte doar cantitatea de care ai nevoie.

   Cremă hidratantă pentru unghii lungi şi frumoase

    Întotdeauna când foloseşti ojă rămân urme pe pielea din jurul unghiilor? Iată un truc care îți va fi de mare ajutor. Foloseşte o cremă înainte de a începe operațiunea. Astfel, vei îndepărta surplusul cu mare uşurință. În plus, nu vei mai folosi acetonă şi pielea din jurul unghiei nu se va usca excesiv. Există specialişti care vă recomandă să ştergeți unghiile cu puțin oțet înainte de a începe să vă faceți manichiura? Motivul? Veți avea unghiile lungi pe care le adorați. Revenind la ojă, ar fi bine să optați pentru una pe bază de apă. E adevărat că nu ține la fel de mult ca cea pe bază de chimicale dar, nefiind dur, e ce mai bună alternativă pentru ca unghiile lungi să rămână aşa pentru o perioadă bună de timp. Atenție sporită şi la uscarea ojei. Trebuie să aştepți cel puțin 40 de minute. Ulterior, introdu mâinile sub un jet de apă rece şi aplică o cremă de mâini. Vei vedea că oja va fi protejată o perioadă mai lungă de timp.

   Cele mai bune tratamente naturale pentru a păstra unghiile lungi

    Nu uita că unghiile lungi au nevoie de tratamente speciale. Amestecă 2 lingurițe cu ulei de ricin cu o linguriță cu ulei de germeni de grâu. Depozitează într-o sticluță cu capac. Masați bine unghiile, lasă să acționeze câteva minute şi apoi tamponează cu un prosop. Pentru ca unghiile să devină lungi cât mai repede, dar să fie şi extrem de sănătoase pune la fiert 10 linguri cu apă dar şi o lingură cu ulei sau glicerină şi o jumătate de linguriță cu piper roşu. Lasă să se răcească, apoi aplică pe unghii. Lasă să acționeze zece minute şi clăteşte cu apă călduță. Pentru efectul dorit, tratamentul se aplică odată pe lună. Uleiul de argan este unul dintre cei mai buni prieteni ai doamnelor care vor să aibă unghii lungi. Acesta nu doar că le întăreşte şi le fortifică, dar are grijă să nu deshidrateze cuticulele şi unghiile să nu se rupă. Acest tratament se face numai seara, pe mâinile foarte curate. Puneți ulei de argan pe un demachiant, masați cât mai bine unghiile şi cuticulele şi lăsați să acționeze 10-15 minute. Nu te-ai gândit probabil niciodată, dar proteinele sunt indispensabile pentru a avea unghii lungi şi sănătoase. Dacă ai unghii fragile, ai grijă să introduci în dietă alimente care conține vitamina B. În cazul în care pe unghii sunt pete albe, îți este de mare ajutor zincul. Pentru unghii puternice şi bineînțeles lungi, ai nevoie de calciu, iar ca să previi uscarea lor, apelează la vitaminele A şi C. Sub nici o formă nu trebuie să uiți de hidratare, minim doi litri de apă pe zi.