Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Tratează corect eruptiile faciale

         Nu există femeie căreia un coş apărut peste noaptea să nu-i creeze un disconfort. Ce să faceți în asemenea situație? E o problemă într-adevăr, însă toate lucrurile pot fi ținute sub control, dacă aveți la îndemână soluțiile potrivite.

     Nu atacati niciodată punctele negre

        Din categoria erupțiilor faciale fac parte în primul rând punctele negre. Care, spun oamenii de ştiință, nu apar sub nici o formă de la murdărie. Şi atunci? Potrivit renumitului dermatolog dr. Justin Kluk,  punctele negre sunt „pori deschişi invadați cu celule moarte şi sebum care oxidează la contactul cu aerul şi capătă culoarea neagră,” explică Dr. Justine Kluk. Ce e de făcut când vă treziți cu o asemenea belea? În nici un caz nu trebuie să vă aruncați asupra coşului şi să încercați să îi veniți de hac, pentru că riscați ca infecția să se întindă. Cel mai bine este să începeți să aplicați un produs care să conțin aspirină. Şi e posibil ca aplicarea să dureze o perioadă mai lungă de timp. Dacă totuşi coşul necesită evacuare, atunci trebuie să vă spălați foarte bine fața şi mâinile. Ulterior înfăşurați degetele cu şervețele curate şi apăsați în jurul punctului cu probleme. Sub nici o formă nu trebuie să folosiți unghiile. Îndepărtați reziduurile cu spirt şi ulterior puneți pe loc ulei de arbore de ceai anti-bacterian.
Folosiți produse cu aspirină dacă sunteți predispuse la acnee
Sigur că vă aşteptați ca odată ce ați scăpat de o erupție facială precum un coş să nu mai aveți probleme niciodată, doar că nu se va întâmpla aşa. Dar pentru a ține problema sub control folosiți produse care să conțină acid acetilsalicilic zilnic.

     Cum scăpati de punctele albe?

        Şi punctele albe fac parte tot din categoria erupțiilor faciale. Şi bineînțeles e o nenorocire pentru orice femeie atunci când se trezesc pe față cu o umflătură albă. Pentru început faceți un duş fierbinte şi aplicați pe vârful coşului o cremă hidratantă. Ar fi indicat ca în acest caz să folosiți un extractor de comedoane, care să fie dezinfectat înainte. Odată ce coşul nu mai este, puneți gheață pe acel loc şi păstrați preț de câteva minute pentru ca inflamația să fie redusă. Dacă e cazul, puneți şi un plasture dezinfectant. Ce se întâmplă atunci când apare chisturile, adică acele umflături care uneori pot fi şi dureroase atunci când le atingeți? Şi acest lucru se întâmplă cel mai ades în zona bărbiei şi pe mandibulă. Ce-i drept, e un lucru serios acesta, pentru că infecția este şi adâncă, şi sub piele. Folosiți pentru început ulei de arbore de ceai pentru a calma inflamația. Dacă veți că nu-i puteți