Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Tratamente naturale pentru un par deteriorat

      Părul dumneavoastră nu mai arată ca altădată şi pare că se deteriorează pe zi ce trece? 

     Nu e nevoie să aruncați cu banii pe tot felul de produse care nu vă vor rezolva problema, pentru că aveți la îndemână cele mai bune tratamente naturiste. Alegerile simple vă vor ajuta să aveți un păr lucios şi strălucitor.
 

     Oul şi mierea vă scapă de părul deteriorat

     Ați încercat o multitudine de soluții, dar părul a rămas tot deteriorat? Luați un avocado copt, curățați şi zdrobiți cât puteți de bine, apoi amestecați cu un ou. Pasta se pune pe părul umed şi se lasă să acționeze cel puțin 30 de minute. La final, părul se clăteşte şi se spală în mod obişnuit. Pentru că este extrem de bogat în vitamine, avocado îi vor reda părului degradat strălucirea.       Dacă v-ați vopsit părul sau l-ați decolorat în exces, sau pur şi simplu acesta s-a degradat pentru că ați folosit prea mult ondulatorul sau placa, apelați la ajutorul unei măşti care oferă hidratare în profunzime. Amestecați într-un vas o lingură cu miere, un ou şi o lingură cu oțet de mere. Când ați obținut o pastă omogenă, aplicați tratamentul de la rădăcină. Lăsați să acționeze o jumătate de oră cel puțin, apoi spălați în mod obişnuit. Acest tratament este potrivit pentru toate tipurile de păr. 

     Uleiul de cocos nerafinat

     Este o excelentă soluție pentru a vă revigora părul tern şi deteriorat. Acesta acționează exact ca un scrub şi are capacitatea de a regenera părul scalpul. Extrem de util este acesta şi persoanelor care au probleme cu mătreața. Modul de preparare este următorul: 2 linguri cu ulei de cocos nerafinat, 4 lingurițe cu zahăr brun, 5 picături cu ulei esențial de mentă, 2 picături cu ulei esențial de arbore de ceai. Toate aceste ingrediente vor fi puse într-un bol şi vor fi amestecate până se va obține o pastă cât mai omogenă. Folosind mâinile, aplicați amestecul uşor pe tot scalpul. Se masează apoi blând, timp de câteva minute. Restul de produs se va aplica pe tot părul. Ulterior se lasă să acționează un sfert de oră. La final, părul se va spăla aşa cum sunteți obişnuiți. Zahărul brun va exfolia celulele moarte, iar uleiul de cocos va hidrata părul, având totodată şi un efect antiinflamator. În ceea ce priveşte uleiul de mentă, acesta ajută la o mult mai bună circulație sanguină, iar uleiul de arbore de ceai are virtuți antibacteriene şi antimicrobiene.
 

     Tratament cu miere de albine, exceptional pentru părul deteriorat

     Pentru a oferi părului luciu, dar şi pentru a hidrata părul deteriorat aveți nevoie de 2 linguri cu miere de albine lichidă, 2 linguri cu oțet de mere, 2 linguri cu ulei de cocos nerafinat. Amestecați extrem de bine toate ingredientele într-un vas încălzit până ce veți obține o pastă cât mai omogenă. Tratamentul se aplică începând cu scalpul, apoi pe toată lungimea părului. Atenție! Înainte se va umezi părul. La final, părul se va înfăşura într-un prosop şi se va lăsa să acționeze cel puțin 20 de minute. Ulterior, spălați-vă pe cap cum sunteți obişnuiți. Atât pentru părul deteriorat cât şi pentru cel care creşte greu este de mare ajutor şi scorțişoara. Acest leac nu este indicat persoanelor care au vârfurile despicate. Amestecați într-un vas încălzit 2 linguri cu ulei de cocos nerafinat cu 2 linguri cu pulbere de scorțişoară. După ce veți obține o pastă omogenă, aplicați tratamentul începând cu rădăcinile şi continuați cu lungimea părului. Masați apoi scalpul. Se lasă să acționeze 40 de minute şi clătiți. Ulterior, spălați cu şamponul obişnuit. Pentru efecte maxime, repetați tratamentul odată pe săptămână. Atât pentru scalpul iritat cât şi pentru cel deteriorat este un tratament pe bază de ceai verde şi oțet de mere. Amestecați cât mai bine 1 lingură cu oțet de mere cu o ceaşcă cu ceai verde, care în prealabil a fost răcit. Se aplică pe scalp şi se masează uşor, apoi puneți pe lungimea părului. După câteva minute de la aplicare, se spală părul în mod obişnuit.
 

     Folositi masca de păr cu ou

     Ca să scăpați de efectele nefaste ale ondulatorului sau al plăcii de păr, se recomandă să folosiți şi o mască de păr cu ou. Aceasta hrăneşte părul deteriorat aşa cum trebuie şi curăță complet firul de păr. Persoanele care au părul foarte uscat, e indicat să folosească această mască de două ori pe lună, utilizând în special gălbenuşul de ou. Într-un bol amestecați gălbenuşul unui ou cu o lingură cu miere. Bateți cât mai bine până veți obține o pastă. Spălați părul, apoi aplicați această mască, începând cu rădăcinile. Se lasă să acționeze 20-30 de minute şi spălați bine cu şampon şi apă caldă. Pentru un miros mai plăcut al măştii, puteți adăuga şi câteva picături de zeamă de lămâie. Pentru a înlătura deteriorarea părului vă este de mare folos şi masca cu smântână sau iaurt. Aceasta îl va curăța foarte bine şi astfel îşi va recăpăta frumusețea. Tot ce trebuie să faceți este să masați părul delicat folosind o jumătate de ceaşcă cu smântână sau iaurt. Lăsați masca să acționeze o jumătate de oră, apoi spălați cu şampon şi apă. Aplicați masca odată la două săptămâni, pentru a obține efectele dorite.
 

     Uleiul de ricin face minuni pentru părul deteriorat

     Când vă confruntați cu o cădere masivă a părului, cea mai bună soluție rămâne uleiul de ricin. Acesta este indicat însă şi atunci când firul de păr se rupe uşor sau este foarte firav. În acest sens, amestecați ulei de ricin cu un gălbenuş de ou, o lingură cu ulei de măsline şi puțină zeamă de lămâie. Această mască se aplică pe părul uscat şi se lasă să acționeze minim o oră. Ulterior, spălați în mod obişnuit. Dacă aveți şi părul deteriorat şi mătreață, amestecați mierea şi un cățel de usturoi bine pisat. Dacă mierea este mai groasă, adăugați ulei de măsline, argan sau ricin. Se aplică la început pe scalp şi se lasă să acționeze 20 de minute. Spălați apoi părul cu şampon. Tot pentru părul deteriorat puteți folosi şi ceapa, care are proprietăți antibiotice cu totul ieşite din comun.