Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Tratament impotriva acneei

     Cele mai bune tratamente împotriva acneei

     Poate apărea sub mai multe forme, fie ca puncte negre, fie albe sau coşuri, iar în unele cazuri există chiar legiuni profunde, numite chisturi. Acneea apare atât pe față, cât şi pe spate, deoarece acolo sunt localizate cele mai multe glande sebacee, care produc sebum. Iată care sunt cele mai bune tratamente împotriva acneei.

     De ce apare acneea

     Cauzele apariției acneei pot fi multiple şi de natură diferită. Aceasta poate fi declanşată ca urmare a hormonilor care cresc producția de sebum la nivelul pielii. De aceea, la pubertate bărbații vor dezvolta mai des această afecțiune decât femeile. Dar acneea poate fi produsă şi de alimentație, atunci când adoptați o dietă care e formată din produse de panificație care, odată ce ajung în organism se transformă în zahăr. Din această categorie fac parte şi alimentele grase, dulciuri, prăjeli şi consumul în exces de cafea şi tutun. Nu în ultimul rând, odată ce veți folosi excesiv produse de curățare a feței, e posibil să vă treziți cu acnee. Erupțiile acneice nu apar doar la pubertate, acestea putându-se instala şi mai târziu în viață, ca urmare a unor dezechilibre hormonale. Un mineral extrem de important în lupta cu acneea este zincul, care vindecă rănile şi este de mare ajutor într-o bună funcționare a sistemului imunitar. Iar acest lucru se datorează excepționalelor proprietăți antiinflamatorii şi antibacteriene. Utile sunt medicamentele pe bază de zinc care pot fi aplicate pe zonele cu probleme. Creşterea aportului de zinc se poate face şi consumând alimente precum scoicile de mare, fructele de mare, dar şi oleaginoase, mere, caise, banane şi legume verzi. Este important de ştiut că unguentele pe bază de zinc pot fi folosite fără probleme şi de doamnele însărcinate.

     Plasturii pentru coşuri, un remediu util în vindecare acneei

     Cei mai în vogă în acest moment împotriva acneei sunt plasturii pentru coşuri. Pentru persoanele care nu au auzit de aşa ceva, aceştia sunt obținuți dintr-un material numit hidrocoloid care nu doar că absoarbe apa, dar ajută la uscarea coşurilor. Totodată, plasturii pentru coşuri mai conțin fie acid salicilic, fie peroxid de benzoil, al căror rol este să distrugă infecția care se află sub piele. Plasturii sunt foarte uşor de folosit, aceştia fiind aplicați direct pe suprafața coşurilor, apoi se lasă să acționeze. Plasturii vor fi aplicați doar pe fața bine curățată, de preferabil seara. Ulterior, nu este recomandată expunerea la soare. Aceştia sunt indicați mai ales coşurilor care apar la suprafață, pe fond alimentar, transpirație sau stres. Aceştia nu sunt chiar atât de eficienți când e vorba de acneea severă. Totodată, aceşti plasturi protejează şi suprafața afectată de razele ultraviolete. Rezultatele în urma folosirii plasturilor pentru coşuri se văd în trei zile.

      Mierea ajută în combaterea acneei


     Proprietăți antiinflamatorii şi antibacteriene ce distrug bacteriile care cauzează acneea îl are uleiul de cocos. De asemenea, uleiul de cocos accelerează refacerea porilor şi poate fi aplicat direct pe zona cu probleme. Un excepțional antibiotic natural care ajută în combaterea acneei este mierea. O puteți folosi aplicând-o direct pe locul cu probleme sau combinată cu alte produse naturale. O excepțională mască împotriva acneei se obține din miere şi aspirină. Aveți nevoie de trei pastile de aspirină, o lingură cu miere şi o lingură cu apă. Puneți aspirină zdrobită bine într-un bol şi amestecată bine cu apă până se dizolvă. Ulterior, adăugați şi mierea. Pasta care se obține va fi aplicată pe față. Lăsați să acționeze 20 de minute şi îndepărtați cu apă călduță. Un exfoliant bun care reduce luminozitatea tenului dar totodată şi dezinfectează este lămâia. Împotriva coşurilor, aplicați pe zona bine curățată un demachiant înmuiat în zeamă de lămâie. În final, clătiți cu apă călduță. Ca să țineți piept acneei, amestecați două lingurițe cu mentă proaspătă şi bine tocată cu două linguri cu iaurt simplu şi două linguri cu ovăz. Aplicați produsul rezultat pe față, lăsați zece minute să acționeze şi spălați cu apă caldă. Acest tratament se recomandă persoanelor care nu au acnee severă. Dacă aceasta devine cutanată, atunci apelați urgent la ajutorul la un medic dermatolog.

     Măşti exceptionale care alungă acneea

     O mască care şi-a dovedit eficiența în lupta cu acneea este cea cu argilă. Se amestecă două lingurițe cu argilă cu apă sau suc de lămâie. Se aplică pe față, se lasă să acționeze în jur de o jumătate de oră, apoi se spală tenul cu apă călduță. Foarte bună este şi masca cu albuş de ou. În acest sens, separați albuşul de gălbenuş, folosind patru ouă. Aplicați albuşul pe ten, lăsați să acționeze zece minute, apoi curățați cu apă călduță. Albuşul oului are rolul de a curăța pielea foarte bine şi totodată a închide porii. Puteți opta, de asemenea, pentru o mască cu bicarbonat de sodiu. În acest sens, amestecați două lingurițe cu bicarbonat de sodiu cu puțină apă până ce se va obține o pastă. Aceasta se va aplica pe zonele cu probleme şi se va lăsa să acționeze o jumătate de oră. V-ar fi de mare folos dacă masca ați putea să o lăsați toată noaptea. Ulterior se va spăla fața cu apă călduță.

     Alegeti cu grijă produsele de make up

     Specialiştii vă îndrumă să nu stoarceți niciodată coşurile, pentru că le veți inflama şi acneea se poate întinde. Doar cei de la saloanele de specialitate vor reuşi să elimine punctele negre dar şi pe cele albe aşa cum se cuvine. Întotdeauna înainte de a aplica machiajul tenul acneic trebuie să fie bine curățat şi hidratat. O grijă sporită trebuie acordată produselor de make up, pentru tenul acneic fiind de folos fondul de ten hipoalergenic. Nu îmbâcsiți tenul cu mult fond ten pentru că nu veți face altceva decât să iritați şi mai mult leziunile. Încercați pe cât posibil să nu vă atingeți fața cu mâinile, pentru că veți răspândi bacteriile. Sportul, spun oamenii de ştiință, este foarte bun atât pentru corp cât şi pentru ten. După ce terminați exercițiile, aveți grijă să curățați pielea. Pentru a elimina impuritățile, folosiți băile de abur, al căror rol este să hidrateze epiderma în profunzime şi astfel tenul va redeveni catifelat.