Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Tot ce trebuie să stiti despre decolorarea părului

     Cu siguranță, toate femeile cu părul închis la culoare s-au întrebat măcar odată în viață ce se întâmplă dacă şi-ar decolora părul, pentru a deveni blonde sau roşcate. Cele mai curajoase, au mers la salon şi în final au plecat fericite cu noua nuanță şi părul la fel de sănătos. Există însă şi femei care s-au încumetat să-şi decoloreze podoaba capilară acasă şi, din nefericire, au avut de suferit. Iată tot ce trebuie să ştiți despre decolorarea părului.

   Poate fi decolorarea un dezastru pentru păr?

     Să-l decolorez? Să nu-l decolorez? Aceasta este veşnica întrebare a femeilor care vor să-şi schimbe imaginea, dar nu îndrăznesc. Motivul? Le e teamă să nu aibă mari probleme la final. Şi au perfectă dreptate, pentru că trebuie să ştiți exact care sunt paşii pentru o decolorare ca la carte. În caz contrar, veți vedea cu proprii ochi cum arată dezastrul. Tehnica decolorării presupune ca pigmentul să fie extras din fibra capilară, iar dacă specialistul nu ştie cu exactitate ce fel de păr aveți, încep problemele. În plus, trebuie să ştiți că decolorarea este necesară atât pentru a ajunge la blondul pe care-l adorați, dar şi pentru a deschide culoarea părului cu câteva tonuri. Cu siguranță, vă întrebați şi dacă decolorarea subțiază părul. Din păcate, nu este un mit, ci purul adevăr. Un alt lucru care trebuie luat în seamă este faptul că decolorarea se face doar atunci când părul este natural, adică nu a fost vopsit niciodată. Dacă această tehnică va fi aplicată pe un păr care a mai vopsit, atunci este vorba de decapaj. Dar ambele tehnici se referă la acelaşi lucru: se deschid cuticulele pentru a fi permeabile la soluția de decolorare. Care soluție are rolul de a extrage pigmentul din fir. Ca atare, acesta va fi mai deschis, sau uneori incolor, dacă doamna doreşte să aibă un blond foarte deschis sau platinat. Indiferent cât de profesionist este stilistul, un lucru e clar: procedura subțiază firul de păr. În plus, părul poate rămâne şi deshidratat. Chiar dacă aveți probleme după ce vă decolorați părul sau nu, un lucru e sigur. Trebuie urgent să apelați la ajutorul produselor îmbogățite cu cheratină şi tot felul de seruri care reuşesc să vă readucă părul la forma cu care sunteți obişnuite.

    E recomandat ca blondul platinat să fie optiunea doamnelor şi domnişoarelor cu părul natural deschis la culoare

     Sigur că sunt multe cazurile în care doamnele şi domnişoarele cu părul negru suferă o transformare totală şi devin peste noapte zâne blonde, dar cu ce preț? E greu de spus cum arată părul lor în urma transformării. De aceea, specialiştii recomandă ca blondul platinat să fie opțiunea femeilor cu părul deschis la culoare. Chiar şi în acest caz, e bine ca decolorarea să fie făcută în câteva etape, până se va ajunge la blondul platinat şi astfel evitați ca părul să se strice. Cât priveşte decolorarea părului acasă, sigur că e posibil orice, dar riscul e mult prea mare ca să încercați aşa ceva. Cel puțin dacă nu sunteți foarte convinse că ştiți ce faceți. Înțelept este să mergeți la salon şi să apelați la serviciile unui specialist, care ştie exact ce va face cu părul dumneavoastră. Doar acesta cunoaşte cu exactitate care tehnică de decolorare a părului vi se potriveşte şi cu câte tonuri se poate deschide acesta. Şi, bineînțeles, tot specialistul este cel care ştie exact ce tratament de hidratare vi se potriveşte pentru a vă bucura aşa cum se cuvine de noua dumneavoastră culoare.

    Atentie! Decolorarea este ireversibilă

      Multe doamne şi domnişoare trăiesc cu impresia că după o singură decolorare părul este distrus definitiv. Este un mit care trebuie demontat, pentru că nu se întâmplă aşa. Însă părul poate deveni mult mai uscat, fragil şi aspru. Iar în acest caz, e indicat ca zilnic să folosiți ulei de păr, mai ales pe vârfuri, pentru că cele mai expuse după procedeul de decolorare sunt acestea. În altă ordine de idei, trebuie să ştiți că decolorarea este ireversibilă. Odată ce ați ales procedeu la care a fost supus părul pe toată lungimea lui, nu va mai avea niciodată pigmentul natural. Aşa că, dacă v-ați plictisit în timp de părul deschis la culoare şi vreți să vă reîntoarceți la o culoare închisă, singura variantă rămâne vopsitul. Sunt însă şi femei care preferă o variantă intermediară, iar şuvițele sunt cele mai indicate. În plus, trebuie să ştiți şi ce aveți de făcut după ce ați decolorat părul. Este un proces chimic, de aceea după decolorare nu se recomandă alte procese chimice sau termice. În consecință, dacă după un păr proaspăt vopsit mai puneți şi placa, riscați ca aportul de căldură să contribuie la diminuarea culorii. De aceea, e bine să aşteptați o perioadă până să începeți să folosiți ustensilele de styling cu căldură. Iar atunci când o veți face, se recomandă să le utilizați folosind o temperatură scăzută.

    Cum vă puteti deschide nuanta părului în mod natural

     Există şi metode cu adevărat spectaculoase prin care reuşiți să vă deschideți culoarea părului, apelând la ajutorul naturii. Iar unul dintre cele mai vechi trucuri rămâne zeama de lămâie. Asta pentru că acidul citric din zeama de lămâie are o proprietate cu adevărat incredibilă: reuşeşte să deschidă culoarea schimbând PH-ul părului. Tot ce trebuie să faceți este să stoarceți o lămâie într-o sticlă cu pulverizator şi să aplicați pe păr pentru a imita şuvițele decolorate în mod natural de soare. Ulterior, lăsați părul să se usuce la soare. Aveți grijă ca zeama de lămâie să nu ajungă la piele, pentru că vă poate provoca arsuri dacă vă expuneți la soare. Şi oțetul poate fi folosit pentru decolorarea părului, însă e nevoie de o atenție deosebită pentru că uneori poate fi extrem de dăunător dacă este folosit incorect. În plus, oțetul nu este recomandat persoanelor care au părul fin sau foarte casant. În cazul în care podoaba capilară este rezistentă şi aveți părul cu firul gros, amestecați o parte de oțet cu două părți de apă şi nu veți avea parte de efecte nedorite cu firul de păr. Şi mierea poate fi folosită tot pentru decolorarea părului. În acest sens, se aplică miere pe părul umed, se prinde părul într-un coc şi se acoperă cu o cască pentru duş. Se lasă părul acoperit timp de câteva ore, în funcție de cât de mult vă doriți să deschideți nuanța. Întrucât căldura poate accelera procesul, folosiți uscătorul de păr în timpul decolorării.