Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Tot ce trebuie sa stiti despre blefaroplastie

    De cele mai multe ori, doamnele şi domnişoarele, pentru a reda frumusețea pleoapelor superioare şi inferioare apelează la blefaroplastie. Aflați în rândurile ce urmează tot ce trebuie să ştiți despre acest tratament.

 Cine poate să beneficieze de chirurgia pleoapelor?

    Potrivit specialiştilor, această intervenție nu este doar pentru doamne, pentru că şi bărbații o pot face dacă au pungi şi cearcăne sub ochi sau pielea pleoapei superioare ridată. Pentru cei care nu ştiu, surplusul de piele poate apărea la o persoană din două motive. Fie îmbătrâneşte, fie s-au născut cu această problemă. În acest context, operația este o soluție foarte bună, pentru că îndepărtează acest defect din cauza căruia persoana îşi pierde încrederea în sine. Atenție! Operația este contraindicată persoanelor care suferă de afecțiuni grave ale ochilor dar şi fumătorilor. De asemenea, nu pot beneficia de această intervenție persoanele care au probleme cu glanda tiroidă, suferă de boala Graves, au sindrom de ochi uscați, boli cardiovasculare, diabet sau glaucom, consumă alcool în exces. O atenție deosebită trebuie să acorde operației şi cei care consumă ceaiuri din plante medicinale.

    Avantajele pe care le aduce blefaroplastia

     V-ați simțit jenat în ultima perioadă pentru că pleoapele superioare arată de parcă nu ați dormit o lungă perioadă de timp? Prietenii şi cunoscuții vă spun că arătați foarte obosit, deşi dumneavoastră aveți grijă de sănătate şi vă odihniți? Veți trece cu brio peste această situație, pentru că blefaroplastia vă vine urgent în ajutor. Pentru că această intervenție vă va scăpa pentru totdeauna de imaginea nedorită şi veți avea un look tânăr şi fresh. Totodată, veți scăpa de aspectul de ochi căzuți şi, drept urmare, aspectul ochilor va fi schimbat radical. Nu în ultimul rând, odată cu blefaroplastia veți uita şi de senzația de ochi grei şi câmpul dumneavoastră vizual va fi vizibil îmbunătățit. Cu alte cuvinte, atunci când vă veți întâlni cu persoanele dragi, veți fi cu totul altcineva. Adică un om mult mai tânăr şi mult mai plin de încredere în propria persoană. Cu siguranță, cei care urmează să apeleze la o astfel de intervenție se întreabă care sunt paşii. Specialiştii vă vor face câteva incizii la pleoapa superioară, dar cicatricile sunt foarte subtile şi după vindecare aproape că nu se vor mai vedea. 4

    Care sunt reactiile adverse care pot apărea?

      Dacă e vorba doar de tratamentul pungilor de grăsime, atunci nu e necesară acea incizie. Chiar dacă este o operație simplă, există însă şi câteva riscuri. Acestea pot consta într-o sângerare postoperatorie, dar aceasta va fi imediat oprită de medicii specialişti. Extrem de rar se poate să vă confruntați şi cu o infecție sau abcese mici la nivelul suturii cutanate. La fel de rar există posibilitatea să simțiți dificultăți atunci când deschideți complet pleoapa. De asemenea, în primele zile de la operație, sunt unele persoane care spun că nu pot închide ochii, dar şi această problemă dispare rapid. Blefaroplastia este, potrivit oamenilor de ştiință, o intervențir rapid şi minim invazivă care aduce persoanei multe avantaje. În plus, aceasta durează între cinci-sapte ani, în funcție de persoana în cauză. Pentru ca rezultatele să se păstreze cât mai mulți ani, e important să vă luați măsurile de precauție necesare. Astfel, se recomandă să purtați ochelari şi să folosiți pentru razele soarelui un FPS de 30 sau mai mare.

    Ce trebuie să faceti înainte şi după operație?

      Este foarte important de ştiut ce trebuie să faceți înainte de a începe operația. Şi pentru că există acel risc al sângerării, specialiştii rcomandă să evitați aspirina, ibuprofenul sau warfarina, care pot creşte riscul. Pentru că fumatul poate împiedica vindecarea rapidă, trebuie să renunțați la fumat cu cel puțin trei săptămâni înainte. Operația nu se realizează dacă persona este răcită sau are o infecție. Mai mult, nu aveți voie să vă expuneți la soare pentru o perioadă de şapte zile. În noaptea dinaintea intervenției nu aveți voie să mâncați sau să beți. Referitor la anotimpul ales pentru operație, acesta nu constituie un motiv de îngrijorare, pentru că operația se fae în orice anotimp doriți. Chiar şi aşa, primăvara şi toamna ar fi cel mai indicat, pentru că vă veți vindeca mult mai repede.  Sigur că se poate face blefoplastie şi iarna, dar în acest scop trebuie să vă protejați pielea de frig. După ce ați făcut operația, trebuie să ştiți că veți reveni la viața dinainte rapid, însă în primele zile veți avea nvoie de odihnă şi rapaos. Inflamația va dura o săptămână, aşa cel mai bine ar fi ca în această perioadă să vă luați concediu. Nu plecați singuri acasă după operație, ci doar însoțiți, pentru că veți avea ochii puțin umflați şi nu vă urcați la volan. Nu masați locul şi, sub nici o formă nu vă machiați. Trebuie să aşteptați ca pielea să se vindece. În prima noapte după operație puneți cuburi cu gheață din oră în oră şi păstrați zece minute. A doua noapte faceți aceeaşi operațiune, însă gheața va fi păstrată doar cinci minute. Nu faceț exerciții fizice, nu ridicați în prima lună după operație şi nu înotați. Atenție sporită şi la forțatul privirii. Persoanele care poartă lentile de nu au voie să le folosească o perioadă. Cei mai indicați sunt ochelarii. De asemenea, când ieşiți din casă purtați ochelari de soare care să aibă lentilele cât mai închise la culoare. Este extrem de important ca ochii şi pielea să fie protejatăde soare şi vânt, pentru că o perioadă de câteva luni veți resimți şi sensibilitate aparte. Nu în ultimul rând, după operația de blefaroplastie trebuie să dormiți primele zile cu capul mai sus. Blefaroplastia este, fără îndoială, un lux pe care-l merită orice persoană care are probleme cu pielea lăsată de la pleoapele superioare. Dar merită orice mic sacrificiu pentru că veți face cunoştință cu versiune mult mai bună a dumneavoastră. Într-un cuvânt, veți întineri şi veți acel aspct fresh la care ați visat foarte mult timp. Aşadar, apelați la blerafoplastie atunci când aveți mare nevoie şi vreți să îndepărtați un complex cu care ați venit pe lume.