Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Sfaturi pentru epilarea cu ceara pe timp de vara

     Bineînțeles, dacă veți apela la cea mai bună metodă pentru a scăpa de părul nedorit de pe corp: epilarea cu ceară. Iată care sunt cele mai bune sfaturi pentru ca acest lucru să se desfăşoare ca la carte.

    Acordati timp suficident epilării cu ceară

     Când vorbim despre cum să aveți picioarele şi mâinile fără nici un fir de păr, majoritatea femeilor apelează la epilarea cu ceară. Sigur că e plăcut pentru toată lumea ca acest lucru să aibă loc la un salon specializat însă uneori lipsa banilor îşi spune cuvântul. Şi atunci doamnele se vor epila acasă. Numai că trebuie să țineți minte câteva sfaturi care să vă fie de un real ajutor.
Cand vine vorba despre epilare,cele mai multe dintre femei prefera sa faca aceasta operatiune singure,acasă.Majoritatea motiveaza alegerea din cauza banilor,dar sunt si persoane care fac acest lucru din lipsa timpului sau pur si simplu de frică.Indiferent de motiv,persoanele care aleg ceara e bine sa tină cont de urmatoarele sfaturi simple. De aceea, atunci când începeți nu vă grăbiți, pentru că tot două ore va dura. E important să vă epilați în week-end, pentru că atunci nu vă presează nimeni.

    Ce ustensile vă sunt de folos

      Pentru a începe o operațiune de epilare veți avea nevoie de următoarele lucruri: cearp, o spatula, pudră de talc şi ulei, cu ajutorul căruia veți curăța ceara care a mai rămas. La capitolul ceară, aceasta trebuie să fie aleasă în funcție de tipul de piele pe care îl are fiecare doamnă. Aveți la dispoziție fie ceară sub formă de benzi, fie de unică folosință sau ceară care se mai poate folosi. Sau ceară sub formă de perle. Aveți grijă să nu puneți pe picioare ceară fierbinte, pentru că vă veți arde pielea. Ca să vedeți ce temperatură e potrivită citiți toate instrucțiunile de folosire. Clătiți zona epilată cu apă rece Ca epilarea să fie ca la carte, exfoliați pielea şi curățați foarte bine. Încălziți ceara la o temperatură de 40 de grade apoi aplicați în sensul creşterii firului de păr. Îndepărtați cât se poate de repede dar în sens invers creşterii acestuia. Pentru a domoli roşeața, puteți să clătiți zona cu apă rece. Pentru a nu avea iritații, vă sunt de folos cremele pe bază de aloe vera. Înainte de epilare nu vă expuneți la soare pentru că pielea e posibil să devină sensibilă. De asemenea, nici după ce v-ați epilat nu stați la soare şi sub nici o formă nu mergeți la solar. Dacă nu veți ține cont de aceste sfaturi, să nu vă mirați dacă vă veți trezi cu arsuri sau diferite vezicule. Sunt şi femei care folosesc epilatorul electric care smulge firele de păr din rădăcină, iar efectul durează destul de mult. Se spune chiar că unele fire de păr nu mai cresc deloc dacă este folosit epilatorul. Ce-I drept este puțin mai dureros, însă în timp vă veți obişnui cu acel disconfort. Nu în ultimul rând, tot pentru a scăpa de părul nedorit puteți folosi şi crema depilatoare.