Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Rimelul si peria perfecta pentru genele dumneavoastra


     Fie că vreți genele curbate, cu mult volum sau să pară foarte dese, nu e deloc uşor să găsiți rimelul potrivit pentru genele dumneavoastră. Specialiştii vă recomandă să fiți extrem de atente dacă aveți ochii sensibili, pentru că aveți nevoie de un rimel pe măsură. Iată de ce criterii trebuie să țineți cont atunci când alegeți acest obiect indispensabil pentru frumusețea dumneavoastră.

     Un rimel calitativ nu trebuie să contină parabeni

     Pentru ca rimelul să fie potrivit şi să nu vă creeze neplăceri, trebuie să aibă doar ingrediente de calitate şi să nu conțină parabeni sau alte substanțe care v-ar putea provoca iritații la ochi. În plus, rimelul trebuie să fie atât de bun încât să fie folosit de orice persoană care poartă lentile de contact. În acest moment, specialiştii spun că există trei tipuri de rimel folosit de cele mai multe doamne şi domnişoare. Este vorba de cel cu efect definitiv, rimelul cu efect curbat şi cel care dă genelor volum. Când genele sunt mici se recomandă rimelul curbat, pentru că va face ochii să pară mai mari, întrucât le defineşte. E important ca textura rimelului să fie elastică, astfel încât genele să păstreze o lungă perioadă de timp această formă. Dacă faceți parte din categoria femeilor cu gene lungi şi voluminoase dar care au urgentă nevoie de definire, rimelul cu efect definitiv vă este de un real ajutor. În cazul în care sunteți nemulțumite de genelor dumneavoastră care sunt fie scurte şi rare, fie subțiri şi lungi, optați pentru rimelul cu efect de volum. Acesta are rolul de a vă intensifica privirea, creând o senzație de mărire a genelor.

     Cum aplicati rimelul pentru a avea genele perfecte

     Pe de altă parte, ca să ştiți ce efect va avea rimelul asupra genelor, trebuie să cunoaşteți ce tip de gene aveți, dar şi cum este tenul. Doar aşa veți reuşi să vă orientați către formula ce vă va fi de ajutor. Atenția la ce ingrediente conține rimelul, pentru a evita să fiți puse în situații neplăcute. Nu doar tipul rimelului este important pentru ca genele să fie ca la carte, ci şi modul în care îl aplicați. Dacă folosiți rimel cu efect curbat, se recomandă să îl aplicați de la baza genelor la vârf, repetând procedura. Doar dacă sensul de aplicarea va fi unic, se va păstra forma curbată pe care o doriți. Dacă aveți nevoie de rimel cu efect definit, aplicați mascara printr-o mişcare uşoară, ca şi cum ați peria genele. Nu în ultimul rând, pentru a da genelor volum, aplicați rimelul de sus în jos. E important ca acestea să aibă cât mai multă soluție.

     Periută subtiri pentru gene drepte

     Dar cel mai important criteriu atunci când alegeți rimelul este forma periuței. Aplicatorul clasic de mascara rămâne periuța cu perii denşi şi groşi, care se recomandă mai ales doamnelor cu gene lungi, dar rare. Aceasta dă genelor volumul de care aveți nevoie. E important să începeți să aplicați rimelul la baza genelor şi să continuați cu mişcări în zigzag, pentru ca volumul să fie intensificat. Ideală pentru genele drepte este periuța subțire. Nu trebuie să vă fie teamă că o veți rupe, acest lucru nu se va întâmpla dacă veți fi puțin atente când o folosiți. Este o periuță excelentă, cu ajutorul căreia rimelul va trece peste orice fir de păr, chiar şi peste cel subțire. Ce puteți face cu periuța în formă de clepsidră? Veți reuşi să ridicați genele şi astfel să arătați asemenea unei prințese. Sau a unei frumoase păpuşi. Veți fi atât de impresionate de efectele acestei periuțe, că o veți alege foarte des.

     Periută curbată pentru gene lungi

     Dacă aveți genele lungi şi vreți să fiți cu adevărat remarcată, optați pentru periuța curbată. Vă conferă volum şi este considerată şi aceasta, un aplicator ideal. Din trusa de farduri nu trebuie să lipsească nici rimelul cu periuța cu vârf ascuțit. Acesta este extraordinar pentru a aplica rimel pe genele mărunte din colțul intern şi extern al ochiului. În plus, folosind o astfel de periuță nu vă veți confrunta cu acumularea de mascara în exces pe gene. Nu în ultimul rând, există şi periuța cu două capete. Pentru început, veți folosi partea albă şi, continuând cu cea neagră, veți avea genele perfecte. Mai există însă şi alte tipuri de periuțe. Pentru a evidenția o anumită zonă a genelor o puteți alege pe cea cu vârful rotund, iar pentru a sublinia genele scurte şi rare vă este de folos cea spiralată. Nu în ultimul rând, pentru lungime şi pentru volum aveți la îndemână periuța în forma de S.

     Cum să vă demachiati corect dacă folositi un rimel rezistent la apă

     O problemă cu care se confruntă majoritatea doamnelor şi domnilor este cum să se demachieze corect atunci când folosesc un rimel rezistent la apă. Ca să îndepărtați rapid rimelul este indicat să folosiți apa micelară. Puneți câteva picături pe o dischetă demachiantă şi ştergeți genele. Veți putea scăpa de rimelul rezistent la apă şi dacă veți folosi uleiul de cocos. Aceasta elimină rapid orice urmă de mascara de pe gene şi va hidrata totodată şi tenul. Aplicați puțin ulei de cocos în zona genelor utilizând o dischetă demachiantă. Se lasă să acționeze puți, apoi clătiți față cu apă caldă. Aveți grijă să nu ajungă la ochi. Dacă nu aveți nici un demachiant la îndemână, vă este cel mai util şamponul pentru bebeluşi, pentru că nu produce iritații, dacă vă intră în ochi. După ce ați îndepărtat rimelul, obişnuiți-vă să masați pleoapele, la rădăcina genelor, cu puțin ulei de măsline în fiecare seară. Acestea vor fi hidratate şi, în timp, vor deveni mult mai rezistente. Specialiştii vă recomandă să folosiți rimelul waterproof doar la ocazii speciale. Dacă este folosit pe termen lung, acesta poate fi nociv pentru genele dumneavoastră. Pentru că este greu de îndepărtat, uneori, chiar şi fără să vă dați seama, e posibil să trageți de gene pentru a-l îndepărtat. Drept urmare, în timp genele se pot rări şi pot apărea ridurile.