Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Reguli de bază în make-up

     Cele mai importante reguli

     Orice femeie îşi doreşte ca machiajul să se păstreze toată ziua şi ea să arate cu adevărat fantastic. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să țineți cont de câteva reguli de bază în make-up. Sunt simple, dar vă sunt de un real ajutor pentru a nu greşi niciodată şi a arătat perfect. Folosiți două tipuri de primer: unul matifiant şi celălalt cu proprietăți de netezire.     La prima vedere, a te machia pare un lucru simplu, însă pentru începătoare nu e deloc aşa. Pentru că nu orice make up vă poate transforma într-o prințesă. Sigur că nu trebuie să fiți profesioniste pentru a avea machiajul făcut ca la carte, însă aveți nevoie de câțiva paşi de urmat. Primul şi cel mai important lucru este să vă pregătiți tenul pentru machiaj. Asigurați-vă pentru început că tenul dumneavoastră este perfect curat şi folosiți în acest sens un gel blând. Nu uitați niciodată de exfoliere, pentru că vă ajută mult atunci când veți aplica machiajul. 

     Pentru a scăpa de orice urmă de machiaj din ziua respectivă vă sunt de folos o perie extrem de delicată sau un burete konjac. De asemenea, trebuie să vă hidrata tenul, pentru că altfel toate imperfecțiunile se vor vedea. Aşadar, după exfoliere, e bine să hidratați tenul cu o cremă cu acid hialuronic, mai ales dacă aveți tenul gras sau mixt. Dacă însă aveți un ten uscat, folosiți întotdeauna o cremă emolientă. Pentru ca fondul de ten să reziste aşa cum trebuie pe ten, specialiştii vă recomandă să utilizați două tipuri de primer: unul matifiant şi celălalt cu proprietăți de netezire.
 

     Cum vă alegeti corect fondul de ten

     O atenție sporită trebuie acordată alegerii fondului de ten. Aveți grijă cât fond de ten utilizați, pentru că e important să alegeți nuanța potrivită. Fondul de ten, spun make-up artiştii trebuie să se potrivească atât pielii dumneavoastră cât şi subtonului. Dacă aveți pielea uscată, e important să ştiți că fondul de ten va intra mult mai bine în piele dacă veți folosi un burețel sub formă de ou. Dacă veți aplica fondul de ten pe fața nepregătită riscați să se facă tot felul de cute şi să se crape. Niciodată nu se va asorta fondul de ten cu pielea gâtului. Dar aplicați fondul de ten şi pe gât, pentru a nu risca să fie diferențe între culoarea pielii şi cea a feței.
Cum aplicați anticearcănul şi iluminatorul

     Atentie sporită şi atunci când aplicati anticearcănul

     Una dintre marile greşeli pe care le face o doamnă atunci când aplicați anticearcănul este să alegeți nuanța potrivită. Dacă îl veți pune sub ochi, alegeți unul cu o nuanță mai deschisă decât fondul de ten. Astfel, se va crea un efect de lifting şi iluminare în zona ochilor. Folosiți întotdeauna anticearcănul atât cât trebuie, pentru că altfel riscați să se vadă şi cele mai fine riduri din jurul ochilor. La început se va aplica fondul de ten, apoi anticearcănul. De ce? Pentru că altfel se va obține efectul de mască. Vă va fi de mare ajutor anticearcănul sub formă de stick, pentru că altfel e posibil să se usuce zona de sub ochi şi va fi mult mai greu de uniformizat. Anticearcănul trebuie să aibă o textură uşoară, dar cu acoperire medie spre mare. Înainte să dați cu pudră, aşteptați în jur de zece minute. Pudra o veți da pe față folosind mişcări de tamponare. Pentru zona de sub ochi folosiți o pudră specială. Dacă nu veți folosi o pudră fină aveți grijă că şi aceasta se va strânge. Dacă pudra va fi mătăsoasă, astfel încât să ofere acel efect de filtru sub ochi.
  

     Ce rol are bronzer-ul în machiaj

     Chiar dacă există de ceva vreme în machiaj, nu toată lumea ştie ce este acela un bronzer. Rolul acestuia în make-up este de a conferi tenului luminozitatea de care acesta are mare nevoie. Alegeți însă o culoare care să se potrivească tenului dumneavoastră şi aplicați cu moderație. Aveți o paletă mare de bronzer, aşa că puteți opta fie pentru cel sub formă de pudră, fie gel, lichid sau cremă. Bronzerul se poate aplica nu doar pe față, ci şi pe corp. Specialiştii vă recomandă ca bronzerul să fie aplicat pe frunte, pomeți şi linia maxilarului, în forma cifrei trei, pe ambele părți ale feței. Instrumentul care vă este de folos pentru aplicarea bronzerului este o perie pufoasă. Astfel, veți crea un look natural.

     Cum alegeti cea mai bună pensulă pentru blending

     Pentru ca orice machiaj să fie salvat dacă ați greşit ceva, este necesar să blenduiți. Adică să omogenizați foarte bine produsele de machiaj astfel încât să nu vă treziți cu tot felul de pete sau linii. Dar blenduirea nu se va face ca la carte dacă nu veți alege cea mai bună pensulă pentru blending. Una dintre cele mai bune este cea densă, cu perii sintetici care se curăță foarte uşor. Pentru că este o pensulă foarte moale, va estompa aşa cum trebuie fardurile. De asemenea, make-up artiştii vă recomandă să optați pentru o pensulă care să aibă un mâner lung dar şi uşor, pentru a nu vă obosi mâna. Folosiți totdeauna mişcările circulare.
 

     Conturati-vă sprâncenele ca o adevărată profesionistă

     Când începeți să conturați sprâncenele, țineți cont de forma naturală a acestora şi folosiți întotdeauna un fard a cărui culoare să fie cât mai apropiată de culoarea firelor de păr. Doar astfel veți reuşi să corectați micile imperfecțiuni care există. Specialiştii recomandă pensula pentru sprâncene care are două capete. Un capăt îl veți folosi pentru a aplica fardul, iar celălalt vă va fi de folos pentru a pieptăna sprâncenele. Doamnele şi domnişoarele care doresc să aibă sprâncene mai groase, pot utiliza un creion cu care să creeze fire noi. Nu vă concentrați niciodată pe zonele din interior, altfel nu veți obține efectul natural pe care îl doriți. Graba strică treaba şi atunci când vine vorba de conturarea sprâncenelor, pentru că e posibil să stricați make-ul la care ați lucrat atât de mult. Nu faceți o criză de nervi dacă ați greşit conturul sprâncenelor. Imediat luați un anticearcăn cu ajutorul căruia le veți corecta. După ce ați folosit creionul sau fardul, e important ca sprâncenele să fie periate de la bază către exterior.