Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Produsele perfecte pentru un machiaj impecabil

        Machiajul feței este aliatul zilnic al unei femei moderne, iar tenul dumneavoastră merită un machiaj impecabil. De aceea, e important să alegeți produse cosmetice de calitate superioară care să vă ofere încrederea şi mai ales siguranța de care aveți nevoie.

  Nu faceti rabat la bani când vă cumpărati un fond de ten

     Potrivit specialiştilor în make-up, cea mai importantă investiție pe care o poate face o femeie atunci când vine vorba de machiaj este fondul de ten. Doar alegând un astfel de produs de calitate, veți reuşi să aveți un ten de vis, fără nici un fel de imperfecțiuni. Atenție, însă, când îl achiziționați, pentru că nu orice fond de ten, chiar de marcă fiind, nu vi se potriveşte. Atunci când alegeți fondul de ten trebuie să optați doar pentru formula care este potrivită pentru pielea dumneavoastră. Ce înseamnă asta? Că nu trebuie să se vadă că aveți fond de ten pe față, ci doar un ten proaspăt, curat şi strălucitor. Pe piață există o sumedenie de tipuri de fond de ten, aşa că aveți de unde să alegeți. Puteți achiziționa unui cremă, care are un grad mare de acoperire, dar trebuie să fiți atente, pentru că acesta vă poate încărca fața. Tot grad mare de acoperire are şi fondul de ten baton, dar specialiştii îl recomandă doar persoanelor care au probleme cu acneea. Pentru pielea matură se poate folosi cu succes fondul de ten spumă, care oferă pielii un aspect natural. Nu în ultimul rând, există şi fondul de ten lichid, care se potriveşte la majoritatea persoanelor. Şi acesta însă este disponibil atât în formule care nu sunt grase, până la formule hidratante.

     Ce fel de corector să achizitionati

     Un alt produs la care trebuie să fiți atente ca să aveți un machiaj de calitate este corectorul sau anticearcănul. Pentru că acesta se foloseşte pentru acoperirea zonei de sub ochi, e important să fie umed, dar şi cremos. Dacă aveți erupții pe piele sau vi se văd capilarele, pentru că suferiți de cuperoză, vă este util un fond de ten mai uscat a cărui durabilitate este mult mai mare. Multe doamne şi domnişoare mărturisesc că pentru a acoperi cearcănele folosesc varianta cu aplicator, pentru că intră mult mai repede în piele şi uniformizează foarte bine. Pentru ca fondul de ten să nu se strângă pe față, să nu vă arate ridurile fine, este bine să îl fixați cu o pudră. La rândul său, iluminatorul vă este de un real ajutor atunci când vreți să ascundeți anumite defecte, însă nu le acoperă perfect. 

      Atentie!  Nu confundati corectorul cu iluminatorul! 

Acesta se aplică în zonele umbrite de pungile de sub ochi, sau pe ridurile fine, doar în cantități mici, pentru a lumina zona respectivă.

     Pudra pulbere se foloseste pentru un ten matur

     Din machiajul profesional nu lipseşte bineînțeles, pudra, al cărei rol este a fixa machiajul, dar totodată absoarbe şi grăsimile. Şi tot grație pudrei, veți constata că fața nu mai străluceşte. Pudra se găseşte, de asemenea, în două formule: compactă şi pulbere. Pentru un ten normal sau matur, țineți cont de sfatul specialiştilor în make-up şi utilizați pudra pulbere, pentru că nu va încărca deloc tenul. În cazul pudrei compacte, aceasta o puteți utiliza pe tenul curat şi hidratat cu o cremă de calitate. Un alt produs indispensabil machiajului este bronzantul, care oferă pielii dumneavoastră o strălucire aparte. Şi acesta este disponibil tot în două variante: cremă şi pudră. Bronzantul se mai poate folosi şi pentru a sculpta forma feței, iar în acest sens îl puteți folosi în zona pomeților. Uşor, uşor, am ajuns şi la fardul de obraz sau cunoscutul blush. Acesta se găseşte în patru variante, respectiv pudră, cremă, lichid şi gel. Fardul de obraz pudră este poate cel mai uşor de folosit şi se găseşte în mai multe culori. Acesta este opțiunea cea mai potrivită pentru doamnele şi domnişoarele care au tenul gras. La rândul său, fondul de ten cremă este recomandat doamnelor şi domnişoarelor cu tenul uscat, pentru că va da tenului dumneavoastră un aspect proaspăt. Fardul de obraz este bine să fie aplicat cu ajutorul unui burețel şi să se tapoteze bine zona, până ce constatați că produsul a intrat bine în piele.

     Evitati creioanele de sprâncene care contin multă ceară

Un alt produs fără de care machiajul nu va fi cel dorit este cel pentru evidențierea sprâncenelor. Cel mai important dintre toate este creionul pentru sprâncene pe care atunci când îl folosiți trebuie să vă asigurați că este ascuțit. În plus, specialiştii spun că e bine să evitați creioanele pentru sprâncene care conțin multă ceară. De asemenea, aveți nevoie de fardul de sprâncene, care se foloseşte fie pentru a acoperi spațiile goale, fie pentru a fixa cremele sau creioanele de sprâncene. Chiar dacă este mai puțin cunoscut, crema de sprâncene vă oferă o acoperire opacă şi vă oferă o privire de invidiat. În cazul în care sprâncenele dumneavoastră nu au crescut uniform, puteți utiliza şi gelul pentru sprâncene sau chiar rimelul pentru sprâncene. Iar gelul poate fi găsit în două forme: incolor şi colorat. 

     Nu uitati nici de conturul pentru ochi 

     Acesta poate fi cumpărat în variantă lichidă, compact, cremă sau creion contur. Conturul lichid sau tuşul de ochi este indicat să fie folosit pentru a contura genele de sus, nu şi cele de jos, pentru că va da un aspect neplăcut feței. Pe de altă parte, e bine de ştiut că un creion rezistent la transfer vă va scoate din multe probleme. Cât priveşte rimelul (de volum, alungire sau definire), trebuie să fiți atente mai ales la periuța aplicatoare. O periuță în formă de semilună vă ajută să aveți genele întoarse, iar cu ajutorul unei periuțe rigide vă veți îngroşa genele. Ca să separați fiecare geană în parte şi să dați un plus de volum vă va fi de ajutor aplicatorul conic. Evitați însă să folosiți rimelul rezistent la apă, pentru că se îndepărtează foarte greu şi, în timp, distruge genele. Cât priveşte fardul de ochi, cel cremos e foarte bun pentru doamnele mai în vârstă, care au pleoapele uscate. Cel mai des este utilizat fardul de pleoapă pudră, iar cel lichid, de obicei metalic este cel mai greu de aplicat. Nu în ultimul rând, rujul cremă se va fixa foarte bine pe buze, iar cel iridescent va avea o acoperire opacă. Luciul de buze conferă acestora strălucire şi mult mai multă hidratare.