Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Problemele scalpului- Mătreata

      Scăpati în timp record de mătreată cu remedii ieftine, dar eficiente

      Mătreața vă pune în situații jenante, atunci când vă e lumea mai dragă? Scăpați de primul impuls şi nu cumpărați primele produse care vă ies în cale. 

      Puteți scăpa în timp record de mătreață cu remedii ieftine, dar care şi-au dovedit eficacitatea în timp.

      Stresul cauzează aparitia mătretii

      Chiar dacă nu există persoană care să nu fi confruntat cu o asemenea problemă, până în acest moment cauzele apariției mătreții nu sunt cunoscute. Există însă factori care o pot declanşa. 
      Este vorba de pielea grasă, scalpul gras, transpirația, igiena precară, infecții fungice ale pielii, sistemul imunitar slăbit bolile cronice sau stresul. Specialiştii vă recomandă ca atunci când vă spălați părul să curățați bine şi urechile dar şi fața. În plus, cei care se spală o dată sau de două ori pe săptămână sunt persoanele care vor face cel mai des mătreață. Foarte bun pentru a scăpa de această problemă este şamponul exfoliant, care are rolul de a curăța eficient şi a calma pielea. Alegeți de asemenea produsele care conțin acid salicilic, care ajută la îndepărtarea pielii îngroşate. O combinație excelentă este cea obținută din acidul salicilic şi sulf, care are acțiune antimicrobiană. La rândul său, gudronul de cărbune reuşeşte să țină departe creşterea excesivă a celulelor pielii, care conduc la apariția mătreții. De asemenea, sulfura de seleniu este un agent antimicrobian care încetineşte apariția mătreții şi reducele creşterile fungice. Atenție! Dacă aveți părul gras, evitați şampoanele antimătreață cu sulfură de seleniu, întrucât părul va deveni şi mai uleios. Pentru a combate măreața de mare ajutor vă este atât lămâia cât şi ceaiul verde, care au proprietăți extraordinare antioxidante şi antimicrobiene. În acest sens, amestecați o jumătate de ceaşcă cu ceai verde cât mai concentrat cu zeama unei lămâi. Acest produs se va pune pe scalp, întotdeauna înainte ca părul să fie spălat. Se lasă să acționeze 30 de minute. Ulterior părul se va şampona şi se va clăti aşa cum faceți ca de obicei. La final, aplicați balsamul de păr dar doar pe vârfuri, nicidecum la rădăcină. Pentru efect maxim, remediul se foloseşte de două ori pe săptămână. 

      Folositi ulei de migdale în combinatie cu lămâie

      Pentru a stopa mătreața care cauzează mătreața folosiți lămâie cu oțet de mere. Se amestecă patru linguri cu oțet de mere cu două linguri cu zeamă de lămâie. Cu ajutorul unei dischete demachiante, se aplică această soluție pe scalpul curat. La final părul se clăteşte cu cât mai multă apă caldă şi se lasă părul să se usuce. Acest remediu se recomandă a fi folosit după fiecare spălare a părului, până când problema se va rezolva. Ulterior, se va utiliza odată la două săptămâni, ca să fiți convinşi că nu veți mai avea probleme cu mătreața. O soluție la fel de bună este cea obținută din ulei de migdale şi lămâie. Grație conținutul bogat de vitamina E, uleiul de migdale ameliorează inflamația. Amestecați câteva linguri cu ulei de migdale încălzit în prealabil cu două linguri cu zeamă de lămâie şi adăugați câteva picături de ulei de arbore de ceai. Această combinație se va aplica pe scalp înainte ca părul să fie spălat. Se lasă să acționeze 20 de minute, apoi se clăteşte cu apă, se spală cu şampon în mod obişnuit şi se mai clăteşte încă odată. Această operațiune se va repeta odată la două săptămâni. Şi iaurtul are rolul său extraordinar pentru a înlătura mătreața. Amestecați două linguri cu iaurt cu o lingură cu zeamă de lămâie dar şi una cu miere naturală. Amestecul se va pune pe tot scalpul şi se va lăsa să acționeze minim 20 de minute. La final părul se va spăla ca de obicei şi se va clăti foarte bine. Pentru efect maxim, acest procedeu se va aplica de trei ori pe săptămână. 

      Tratati mătreata cu brânză dulce

      Tot pentru a ține mătreața la distanță, aveți la îndemână o combinație care poate face minuni: uleiul de cocos şi lămâia. Pentru început, încălziți două linguri cu ulei de cocos şi amestecați în părți egale cu sucul de lămâie. Masați cât mai uşor cu acest amestec şi lăsați să acționeze pentru 20 de minute. Ulterior spălați cu şampon şi clătiți. Gustosul caş le este de mare ajutor celor care au mătreață. Aplicați un strat de brânză dulce pe toată suprafața scalpului şi lăsați să acționeze aproximativ o oră. Clătiți apoi cu şampon şi cu multă apă. Cu totul excepțional împotriva mătreții este bicarbonatul de sodiu. Umeziți părul şi aplicați o linguriță cu bicarbonat de sodiu pe toată suprafața scalpului. Masați bine pentru câteva minute. Se lasă să acționeze doar 2-3 minute, apoi se spală cu şampon şi apă. Un alt mod eficace pentru a trata mătreața este uleiul din arbore de ceai. Pentru început, turnați câteva picături de ulei de arbore de ceai pe scală şi întindeți cât mai bine. Lăsați să acționeze timp de cinci minute şi spălați cu un şampon mai blând. Unul dintre cele mai bune remedii antimătreață rămâne însă oțetul de mere. Spălați bine părul, apoi aplicați amestecul pe părul umed. Masați bine scalpul şi lăsați să acționeze timp de un sfert de oră. Ulterior, clătiți cu apă cât mai multă. 

      Sarea grunjoasă, remediu exceptional împotriva mătretii

      Mătreața va dispărea definitiv şi dacă veți amesteca câteva picături de ulei de tea tree în şamponul cu care vă spălați în mod obişnuit. Totodată oamenii de ştiință spun că persoanele care se îmbolnăvesc cel mai mult de mătreață sunt cei care au deficiență de zinc. De aceea, e indicat să consumați produse care conțin zinc, cum ar fi fasolea roşie sau arpacaşul de orz. De asemenea, somonul trebuie să facă parte din dieta celor care suferă de mătreață. În acelaşi timp oamenii de ştiință spun că e recomandat să mâncați şi carne şi ficat de vită, dar şi surse vegetale care conțin vitamina B6. Din categoria acestora fac parte varza şi spanacul. Un leac vechi dar extraordinar şi în zilele noastre împotriva mătreții este sarea grunjoasă. Dizolvați trei linguri cu sare într-o cană cu apă caldă, masați bine scalpul cu această soluție, apoi clătiți cu multă apă caldă.