Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Mituri despre frumusețe

     Cu siguranță, ați auzit unele mituri despre beauty care vă fac să vă întrebați dacă sunt sau nu adevărate. Folosim săpun pentru față şi vine sfârşitul lumii? Părul nu se spală câteva zile după aplicarea vopselei? Ce se întâmplă dacă smulgem un fir de par alb?

   Săpunul e periculos pentru ten
   Fals  

     Depinde de tipul de ten, ne asigură deramtologii. Pentru pielea uscată, săpunul poate fi prea dur şi poate accentua, într-adevăr, senzația de “piele care strânge”. Însă pentru un ten normal sau mixt, dacă suntem în vacanță şi nu avem la noi demachiantul obişnuit, sigur nu va fi sfârşitul lumii. Mai mult, există săpunuri special formulate pentru a hrăni şi curată tenul în profunzime.

   Dacă nu ne demachiem, tenul îmbătrâneşte prematur
   Fals

     Prin “îmbătrânire prematură”, înțelegem mai multe riduri şi un aspect tern. Ei bine, dacă adormim cu fondul de ten pe față nu ne vom trezi nici mai ridate, nici mai bătrâne. Însă riscăm, într-adevăr, să ne trezim cu pori înfundați şi coşuri nesuferite. De asemenea, mascara sau fardul de ochi purtate noaptea pot duce la infecții oculare serioase. Deci mitul este fals doar că premiza: nu îmbătrânim mai repede, ci riscăm alte neplăceri. Pentru serile când efectiv nu avem chef să ne demachiem în față oglinzii din baie, ne salvează şervețelele demachiante cu extract de ceai alb. Păstrați-le mereu la îndemână şi folosiți-le la nevoie!

   Dacă scoatem firele albe, cresc mai multe în loc
   Fals

     Cine nu ştie cum e să descoperi primul fir de par alb? Hmmm, noi ştim. Ba chiar şi pe următoarele. Dacă ați citit sau ați auzit că este periculos să le smulgi pentru că va veți trezi cu şi mai multe fire albe, este un mit cât se poate de fals. Momentul când apar firele albe este determinat genetic (sau poate fi o reacție în față unei surse foarte putrenice de stres). Foliculii de par îşi pierd pigmentul şi asta se poate întâmplă chiar şi la 20 de ani, în funcție de setările genetice cu care ne naştem. Aşa că puteți smulge liniştiți un fir sau două, albe, pe care le descoperiți în podoabă capilară. Însă soluția pe termen lung este să găsiți o vopsea potrivită şi să retuşați regulat rădăcinile.
 

   Makeup-ul se face la lumina naturală
   Adevărat

     Mai ales în cazul în care vorbim de un makeup de zi. Specialiştii în beauty ne sfătuiesc să ne machiem într-o lumina cât mai asemănătoare cu cea în care vom purta respectivul machiaj. Dacă este unul de zi, de birou, este bine să aşezi oglindă lângă o fereastră cu lumina naturală pentru a nu exagera cu fondul de ten, blush-ul sau fardurile de ochi. Dacă va machiați pentru o seară la restaurant, folosiți lumina artificială pentru că aşa va fi şi la masă. Nuanțele metalice şi glossurile sunt mai potrivite pentru seară. În timpul zilei, va recomandăm o crema colorantă de față cu SPF. Mai ales vara sau primăvarăc când vă expuneți mai mult la soare.

   Părul nu se spală imediat după vopsit
   Adevărat

     Este ideal, într-adevăr, să nu spălați părul măcar două zile după vopsire. Culoarea are nevoie de timp să penetreze fibră capilară şi să se stabilizeze, aşa că dacă te speli mai repede vei pierde din intensitatea pigmentului şi părul îşi va pierde strălucirea mai repede. Folosiți întotdeauna un şampon

   Pastă de dinti vindecă acneea
   Fals

     Încă din adolescență ştim că dacă punem un pic de pastă de dinți pe un coş, seară, sunt şanse că a două zi dimineață acesta să dispară că prin minune. Deşi nu s-a întâmplat aşa niciodată, s-a întâmplat să mă trezesc cu pielea mai iritată. Dermatologii explică: pastă de dinți poate, într-adevăr, să grăbească uscarea coşului, însă sub nicio formă nu reprezintă un tratament indicat sau eficient. Mentă sau fluorură din pastă de dinți au un potențial iritant puternic, aşa că este de preferat să alegem tratamente speciale.

   Părul ud nu se piaptănă

   Fals

     Părul ud este mai fragil decât cel uscat. Însă cu peria potrivită, este super eficient să pieptenati părul sub dus, înainte de a aplică balsamul. Va pătrunde în toate firele de par mult mai uşor. Doar prin câteva mişcări blânde veți distribui uniform tratamentul pe toate firele de par. Căldură apei deschide cuticulele şi permite balsamului să hrănească părul mai bine.