Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Metode pentru îngrijirea unghiilor

      Cele mai bune metode să vă îngrijiti unghiile cu ingrediente din bucătărie

      Orice femeie visează să aibă unghii puternice şi lungi, dar uneori soluțiile folosite nu sunt de nici un ajutor. Cele mai bune metode pentru a vă îngriji unghiile rămân tot ingredientele naturale, pe care le aveți la îndemână în bucătărie. 

      Hidratati-vă unghiile folosind uleiul de cocos

      Din cele mai vechi timpuri, uleiul de cocos a fost unul dintre remediile cele mai căutate pentru hidratarea unghiilor. Însă uleiul de cocos mai are şi o altă proprietate extraordinară: creează un strat de protecție pe suprafața acestora. În aceste condiții, tot ce vă rămâne de făcut este să aplicați cât mai mult ulei de cocos pe unghii după ce veți îndepărta oja. Se lasă să acționeze cel puțin zece minute, timp în care se masează cât mai bine cuticulele. Benefic pentru unghii este şi uleiul de semințe de in, care este extrem de bogat atât în antioxidanți cât şi în minerale, cu rol în creşterea cât mai rapidă a unghiilor. Tot ce trebuie să faceți pentru a beneficia de virtuțile acestuia este să masați unghiile cu ulei de semințe cel puțin odată pe zi. Hidratant este şi uleiul de măsline, combinat cu zeama de lămâie. În plus, lămâia reuşeşte să vă scape şi de petele galbene de pe unghii. Faceți un amestec din trei părți ulei de măsline şi o parte zeamă de lămâie. Încălziți produsul şi înmuiați unghiile pentru o perioadă de 10-15 minute. La final, clătiți unghiile cu apă călduță. Pentru a vă fortifica unghiile, e important să nu uitați de vitamina E uleioasă. Aceasta se va aplica zilnic, timp de două săptămâni şi veți constata că unghiile vor creşte mult mai repede. Pentru efect maxim, vitamina E se va aplica seara, înainte de culcare doar pe unghiile care sunt foarte curate. Aveți unghii fragile? Atunci oțetul de mere vă este cel mai bun prieten. În plus, vă ajută şi dacă acestea sunt decolorate, pentru că odată ce le veți curăța cu acest produs, acestea îşi vor recăpăta culoarea. Atenție! Oțetul de mere nu se va folosi de persoanele care au cuticulele tăiate recent. 

      Usturoiul este exceptional pentru unghiile degradate

      Tot pentru unghiile degradate este util şi uleiul esențial de arbore de ceai. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai cu ulei de măsline şi vitamina E uleioasă. Cu acest preparat se vor masa unghiile şi se va lăsa să acționeze 30-40 de minute. Ulterior, se va clăti mâna cu apă caldă şi se va aplica neapărat o cremă hidratantă. Cu totul excepțional pentru unghiile degradate este şi usturoiul. Tăiați un cățel de usturoi pe jumătate şi frecați suprafața unghiei cu el. Unghia vă va fi protejată şi se va regenera mult mai repede. Un ajutor prețios pentru unghii este şi sarea din Marea Moartă. Amestecați două linguri cu sare cu apă caldă şi puneți şi câteva picături de ulei de lămâie. Înmuiați unghiile în acest amestec timp de un sfert de oră. La final, clătiți apă călduță. Pentru efectul maxim dorit se va repeta operațiunea de trei ori pe săptămână.
 

      Cum vă scurtati corect unghiile 

      Pentru ca unghiile să fie protejate de substanțele chimice, purtați totdeauna mănuşi atunci când spălați vasele sau faceți curățenie. E foarte important, spun specialiştii, ca măcar odată pe lună, unghiile să fie lăsate fără ojă. O atenție deosebită trebuie acordată scurtării şi pilirii unghiilor. E important să ştiți că unghiile trebuie tăiate doar atunci când sunt uscate, în caz contrar veți contribui la exfolierea acestora. Se va folosi o foarfecă specială pentru unghii, care înainte de a fi folosită va fi dezinfectată. Nu se recomandă ca foarfeca să fie utilizată de toți membrii familiei. În ceea ce priveşte pilitul unghiilor, acesta trebuie realizat într-un singur sens. Doar astfel veți evita apariția crăpăturilor care pot provoca ruperea unghiei. Evitați pe cât posibil pilele metalice. La capitolul cuticule, părerile specialiştilor sunt împărțite. Unii recomandă să nu se fie tăiate, doar împinse folosite un instrument special. Trebuie să rețineți faptul că şi cuticulele au rolul lor, respectiv acela de a proteja baza unghiei. Odată ce vor fi îndepărtate, e posibil să aveți parte de infecții sau, în cel mai bun caz, iritații. Puteți opta şi pentru produse cosmetice care dizolvă cuticulele şi astfel veți scăpa de grija infecției. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați produsul pe cuticule, să-l lăsați să acționeze şi veți constata că acestea au dispărut. 

      Eliminati petele de pe unghii folosind bicarbonat de sodiu

      Un remediu excepțional pentru a elimina petele de pe unghii şi a le hidrata este bicarbonatul de sodiu. Puneți într-un vas apă călduță, o linguriță cu bicarbonat de sodiu şi sucul unei jumătăți de lămâie. În această compoziție se introduc unghiile pentru cinci minute. La final clătiți bine cu apă călduță şi masați fiecare unghie folosind ulei de argan, jojoba sau ulei de măsline. Se lasă să acționeze zece minute. O problemă cu care se confruntă majoritatea persoanelor sunt unghiile încarnate. Această situație apare cel mai frecvent la unghia degetului mare de la picior, însă poate fi prezentă la orice altă unghie. Pentru început se înmoaie piciorul afectat în apă fierbinte, unde se lasă să stea câteva minute. Masați zona afectată cu ulei de migdale până se înmoaie unghia, apoi tăiați-o sub formă pătrată. Pentru întărirea unghiilor, puteți face un amestec de ulei de măsline, suc proaspăt de portocale şi usturoi. Puneți aceste ingrediente într-un vas în care introduceți unghiile şi lăsați pentru 10 minute. Pentru ca efectul să fie cel dorit, tratamentul se face de două ori pe săptămână. Cu totul specială pentru creşterea rezistenței unghiilor este ceara de albine. Topiți o jumătate de linguriță cu ceară de albine în baie de apă fierbinte. Ulterior amestecați bine cu o linguriță cu ulei de măsline şi o jumătate de gălbenuş de ou. Tratamentul se aplică zilnic. Veți scăpa totodată de problemele unghiilor dacă veți apela la ajutorul strugurilor cât mai acri. Cu aceştia veți masa unghiile dar şi pielea din jurul lor. Se lasă să acționeze câteva minute şi se clăteşte cu apă călduță.