Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Masti pentru puncte negre

     Of, punctele negre, vor spune toate doamnele şi domnişoarele. Să nu facem o adevărată dramă, pentru că situația este sub control dacă veți alegeți măştile cele mai utile pentru tenul dumneavoastră. Iată câteva exemple care vă vor face viața mai frumoasă.

   De ce apar punctele negre?

     Înainte de toate, ar trebui să cunoaşteți motivele pentru care vă puteți trezi cu puncte negre. Potrivit specialiştilor, cauza cea mai comună a instalării punctelor negre o constituie excesul de sebum. La care se adaugă o demachiere incorectă, cremele mult prea grase sau produsele mult prea abrazive pe care le folosiți când curățați fața. Vinovate de punctele negre sunt însă şi obiceiurile alimentare dar şi fumatul. Şi, atenție. De la apariția punctelor negre până la acnee nu e decât un pas.

   Cărbunele activ, unul dintre ingredientele care fac minuni în punctele negre

     O mască simplă, dar de mare ajutor în lupta cu punctele negre se obține folosind pulberea de cărbune activ. Pentru obținerea acesteia nu aveți nevoie decât de trei ingrediente cu putere mare: o lingură cu cărbune activ, o lingură cu gelatină şi trei linguri cu lapte cald. Amestecați bine într-un bol gelatina cu cărbunele, apoi adăugați laptele fierbinte. Omogenizați cât puteți de bine. Înainte ca masca să fie aplicată e important ca fața să fie perfect curată. Folosiți în acest sens un gel de curățare. Pentru a deschise porii, ar fi indicat să faceți o baie de abur sau pur şi simplu să aplicați pe față un prosop cald. Cu ajutorul unei pensule puneți masca, având grijă să aibă o temperatură suportabilă. Prima dată va fi aplicată în zona de lângă nas, apoi pe bărbie şi frunte. Atenție. Evitați zona ochilor şi linia părului, pentru că masca usucă tenul. Se lasă să acționeze până se usucă. Masca se va decoji în direcția creştere a părului. Veți constata că toate impuritățile care au fost pe față vor rămâne pe partea interioară a acesteia. După ce ați scos masca, mai curățați odată tenul şi, în final, aplicați o loțiune tonică. Pentru efect maxim, se foloseşte de două ori pe săptămână.

   Mască cu albuş de ou şi zeamă de lămâie

     O altă mască care vă va ajuta să aveți un ten fără nici o urmă de puncte negre este cea pe bază de albuş de ou şi zeamă de lămâie. Se bate bine albuşul unui ou cu o lingură cu zeamă de lămâie. Cu ajutorul unei pensule se aplică pe zonele cu probleme. Lăsați să acționeze un sfert de oră şi îndepărtați cu apă rece. Rezultatul va fi unul excelent. Se recomandă ca masca să fie folosită odată pe săptămână.
Mască împotriva punctelor negre cu miere şi bicarbonat de sodiu
Din cele mai vechi timpuri, bunicile noastre foloseau bicarbonatul de sodiu pentru a avea o față perfectă. Amestecați două linguri cu bicarbonat de sodiu cu două linguri cu miere şi aplicați pe față folosind o pensulă. Lăsați să se usuce 20 de minute şi îndepărtați folosind cât mai multă apă rece. Veți fi extrem de mulțumite de rezultatul obținut.