Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Manichiura la Salon

      Tot ce trebuie să ştiti despre manichiura la salon pentru a fi ferite de probleme

      Pentru orice femeie, a merge la salon este un adevărat răsfăț şi relaxare. Pe care le merită pe deplin. De aceea, îşi doreşte să repete mereu acel moment. În plus, tehnica de lucru, personalul specializat şi produsele aplicate duc la o manichiură perfectă. Există însă şi o parte neplăcută atunci când treceți pragul unui salon, pentru că o simplă tăietură sau foarfeca care nu e dezinfectată cauzează situații la care nu v-ați fi gândit niciodată. 

      Fiti atente la manichiuriste

      Orice salon profesionist reuşeşte să aducă clientei tot ce are nevoie ca să se simtă cu adevărat o regină. Dar nu puține au fost cazurile în care vă treziți cu o zgârietură sau o tăietură. La prima vedere, acest lucru nu înseamnă nimic, dar chiar şi o un firicel mic de sânge poate să creeze mari probleme în timp. Motivul? Dacă instrumentarul nu este sterilizat corect şi forfecuțele sunt folosite la mai multe persoane, sunt sursa apariției unei ciuperci cu care vă puteți chinui mult timp. De asemenea, dacă dumneavoastră aveți o rană sau o infecție la degete evitați să mergeți la un salon, pentru a nu îmbolnăvi alte persoane. Atenție sporită şi atunci când manichiuristele de la salon vă taie cuticulele. Acestea trebuie doar împinse, pentru că sunt bariera de apărare naturală a unghiei. Dacă vor fi tăiate, există riscul ca în organism să pătrundă tot felul de virusuri. Fiți atente dacă înainte de a se apuca de lucru manichiuristele au grijă să se spele pe mâini şi priviți dacă ea are mâinile îngrijite. În caz contrar, e momentul să vă alegeți pe altcineva de la un alt salon. Când manichiurista începe să vă pilească unghiile, observați modul în care face această operațiune. Unghia trebuie pilită doar într-un singură direcție, altfel i se va slăbi structura, se va exfolia şi în final, se va rupe. Nu vă jucați nici în ceea ce priveşte cuva în care înmuiați picioarele pentru pedichiură. Aceasta trebuie să fie neapărat sterilizată înainte de folosire, în caz contrar micozele şi-au găsit casă.

      Ce boli puteti face când alegeti manichiura la salon

      Dacă doamnele de la salon nu vor fi atente la normele de igienă şi nu le vor respecta, infecțiile fungice şi bacteriene se pot instala imediat. Dar o problemă demnă de luat în seamă este apariția hepatitei C, afecțiune care apare ca urmare a instrumentele dezinfectate sau atunci când intrați în contact cu sângele unei doamne care suferă de o astfel de boală. De asemenea, dacă instrumentele nu vor fi curățate după fiecare utilizare, e posibil să se instaleze şi herpesul. La prima vedere se consideră că herpesul se poate trata uşor, pentru că nu e o afecțiune atât de gravă. În realitate, situația este cu totul alta. Odată ce virusul herpetic a intrat în organism, persoana va avea probleme toată viața. Chiar dacă sunt cazuri rare, au existat persoane care din cauza manichiurii făcute necorespunzător s-au infectat cu HIV. Atenție! Sângele unei persoane infectate duce la răspândirea virusului. Dar la salon ajung şi persoane care au stafilococul auriu, hepatica C sau negi, care se pot transmite dacă sunt utilizate instrumente de manichiură nesterilizate. Totodată, vă puteți infecta şi dacă ați folosit recipiente şi consumabile care nu au dezinfectate corespunzător. Puține sunt doamnele şi domnişoarele care ştiu că o vizită la salon le poate îmbolnăvi şi de afecțiuni respiratorii. De unde această problemă? De la lacul de unghii sau acetonă, dăunători celor care sunt mult mai sensibili. În 2021, rare sunt femeile care nu folosesc manichiura cu gel. Dar lampa cu raze ultraviolete folosită pentru realizarea acesteia poate provoca probleme de sănătate, iar în cazuri grave e posibil să conducă chiar la apariția cancerului de piele.

      Când mergeti la salon, verificati dacă produsele sunt autorizate din punct de vedere sanitar

      Chiar dacă sunteți clientă fidelă a salonului unde vă simțiți excelent, trebuie să verificați dacă produsele folosite au autorizație din punct de vedere sanitar. Acestea e important să fie ambalate ca la carte, iar instrumentele de unică folosință trebuie să aibă ambalajul intact. În plus, personalul de la salon trebuie să desfacă ambalajul doar în fața clientului sau, dacă este cazul, dezinfectate pe loc. Nu trebuie să vă fie ruşine să cereți ca instrumentul să fie sterilizat în fața dumneavoastră, chiar dacă sunteți prietene cu manichiurista. Inclusiv pilele de unghii. De asemenea, mesele de lucru trebuie să fie curățate după fiecare clientă şi, de asemenea, pardoseala să fie spălată aşa cum trebuie. Nu în ultimul rând, personalul salonului trebuie să fie sănătos atunci când lucrează cu clientul şi să nu aibă leziuni la nivelul mâinilor. Dacă acesta are anumite probleme va folosi mănuşile chirurgicale şi, bineînțeles, pansamente. Chiar dacă pare ciudat, sunt unii cercetători care spun că ar fi indicat atunci când mergeți la salon să vă duceți cu propria trusă de manichiură. Astfel veți fi convinse că nu vă îmbolnăviți.

      Frezele trebuie să fie dezinfectate după fiecare utilizare

      Potrivit specialiştilor în domeniu, în saloanele din Uniunea Europeană nici o manichiuristă nu are voie să taie cuticulele, pentru a preveni apariția infecțiilor. De asemenea, nu se foloseşte nici un instrument care ar putea provoca răni, nici măcar briciul sau chiuretele. Pe de altă parte, orice manichiuristă trebuie să cunoască dacă o clientă are o boală de piele sau de unghii. Dacă există aşa ceva, clienta va trimisă urgent la medic. Specialiştii spun că orice obiect tăios folosit într-un salon de manichiură trebuie la început ținut în soluții speciale, apoi introdus în sterilizator pentru 15-30 de minute. De cele mai mult ori, doar a pulveriza cu spirt sau cloramină nu este de ajuns. Aşadar, niciodată nu trebuie să confundați sterilizarea cu dezinfectarea, pentru că nu au absolut nici o legătură. Tocmai de aceea, înainte de dezinfecție, totdeauna este nevoie să faceți o sterilizare ca la carte. Iar sterilizarea trebuie făcută doar la temperaturi înalte şi doar cu aparate care sunt omologate de Ministerul Sănătății. De ani mulți, cele mai frumoase unghii rămân cele făcute la salon, dar mult mai important rămâne siguranța personală.