Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Manichiura Frantuzeasca

      Manichiura frantuzească albă nu se va demoda niciodată

      De când pandemia a pus stăpânire pe toată omenirea, tot mai multe doamne şi domnişoare evită să treacă pe la salon şi preferă să-şi facă manichiura singure, acasă. Acestea şi-au îndreptat atenția către manichiuri simple şi elegante, la loc de cinste situându-se manichiura franțuzească albă, care nu va demoda niciodată.

      Nu faceti niciodată aceste greşeli când alegeti manichiura frantuzească albă

      Se spune că odată ce ați ales manichiura franțuzească albă faceți parte din categoria doamnelor cu ştaif. Dar chiar şi acestea pot face greşeli, pentru că un astfel de tip de manichiură deşi pare foarte uşor de realizat, poate crea neplăceri. Dacă atunci când folosiți orice alt tip de ojă închisă la culoare vă puteți juca cum doriți cu forma unghiei, la manichiura franțuzească albă trebuie să fiți extrem de atente la conturul unghiei. Specialiştii vă recomandă să nu alegeți nici un contur prea rotunjit dar nici unul prea ascuțit pentru că veți obține rezultatul pe care niciodată nu l-ați dorit. Totodată, e important să ştiți că pentru o manichiură franțuzească albă ca la carte, sunt de ajuns 2-3 mm de parte albă.
Folosiți benzi ajutătoare pentru un alb perfect

      Veți obține cel mai frumos french dacă veți utiliza o bandă ajutătoare pentru aplicare ojei. Dacă nu aveți aşa ceva, atunci aveți la îndemână un truc. Luați o bucată de elastic pe care o veți fixa la câțiva milimetri de vârful unghiei. Pentru a nu o scăpa, o veți ține cu celelalte degete ale mâinii şi puteți aplica oja albă. Ulterior, elastic va fi îndepărtat şi trecut la următoarea unghie. În cazul în care mult timp ați avut unghiile date cu o ojă închisă la culoare, e posibil ca unghiile să se fi pătat. Dacă treceți prin aşa ceva, ar fi indicat să lăsați unghiile să respire o vreme, perioadă în care să nu folosiți nici măcar lacul de unghii. Dar puteți să utilizați cu succes un ulei pentru îngrijirea acestora. În acest fel va fi grăbit procesul de vindecare. Chiar dacă încercați ca manichiura franțuzească albă să fie perfectă, sunt momente în care aceasta se poate ciobi. Dacă nu aveți timp să o refaceți, folosiți o ojă transparentă cu glitter. Aceasta vă poate scoate din impas. Pur şi simplu nu trebuie decât să puneți puțin lac cu sclipici pe vârful tuturor unghiilor şi problema e rezolvată. În plus, unghiile dumneavoastră vor arăta cu adevărat spectaculos.

      Cum se face o manichiură frantuzească albă de la A la Z

      O manichiură franțuzească albă denotă rafinament şi mult bun gust. Dacă ați ales să o realizați singure, acasă, aveți nevoie de sfaturile de mai jos. Specialiştii vă recomandă să folosiți următoarele ustensile: pilă, ulei de măsline pentru cuticule, bețişoare necesare pentru împins cuticulele, dar şi un lac de unghii într-o culoare cât mai naturală. Cele mai indicate sunt ojele în nuanțe de bej sau roz. Bineînțeles este nelipsit lacul de unghii alb, luciul de unghii, dizolvantul de unghii, de preferat fără acetonă, dar şi o cremă pentru mâini şi unghii. Odată ce le veți avea, e importantă răbdarea, pentru ca toată treaba să fie făcută ca un profesionist. Dacă aveți pe unghii o urmă cât de mică de ojă sau alte resturi, atunci este rândul dizolvantului să-şi facă treaba. Folosiți un dizolvant care să conțină aloe vera sau vitamina E şi atunci puteți fi sigure că unghiile vor fi protejate dar şi hidratate în profunzime.

      Unghiile trebuie pilite într-o singură directie

      Extrem de important este să aplicați ulei de cuticule sau ulei de măsline pe fiecare unghie şi apoi să masați uşor. Uleiul are rolul de a înmuia cuticulele şi astfel pot fi îndepărtate fără a simți nici cea mai mică durere. Pentru ca unghiile să aibă forma pe care o doriți e important să le piliți foarte bine, dar într-o singură direcție. Doar astfel veți putea evita exfolierea acestora. La final, specialiştii vă sfătuiesc să piliți perpendicular pe lungimea unghiei. Motivul? Doar aşa vor fi şterse urmele rămase. Îndepărtați apoi cuticulele folosind bețişoarele. Evitați cât puteți de mult să le tăiați pentru că rolul acestora este să vă protejeze unghiile şi să vă ferească de infecții. După ce ați făcut acest procedeu, spălați-vă mâinile cu apă caldă şi săpun şi, dacă mai este necesar, atunci curățați unghiile folosind o perie moale. Ştergeți folosind un prosop curat şi de bumbac. Aplicați stratul de bază care are rolul de a împiedica unghia să se îngălbenească. După ce acesta s-a uscat puteți începe să aplicați oja albă şi să realizați o manichiură franțuzească ca la carte. La final, se va pune oja în nuanțe de crem, bej sau roz. Lăsați să se usuce şi aceasta, apoi dați cu lacul de unghii, care va oferi acestora un luciu special.

      Manichiură frantuzească modernă

      În cazul în care veți dori să realizați o manichiură franțuzească în care să folosiți şi alte culori în afară de alb, sunt câteva variante cu care pur şi simplu veți străluci. V-ați gândit vreodată cum ar arăta pe unghiile dumneavoastră o manichiură franțuzească realizată cu ojă neagră? Este o splendoare şi se potriveşte atât la ținutele de zi, cât şi la cele de seară. În sezonul cald, va exploda şi manichiura franțuzească în culori puternice, decorată fie cu auriu, fie cu argintiu. Este foarte potrivită pentru ocaziile speciale sau pur şi simplu ca să vă facă ziua mai frumoasă. Întotdeauna o manichiură franțuzească french decorată cu buline vă va da o stare de bine şi vă va binedispune. Dacă faceți parte din categoria femeilor nonconformiste, dar care nu şi-au pierdut niciodată eleganța, puteți să optați pentru o manichiură franțuzească în care să colorați partea inferioară a unghiilor şi nu vârful acestora. Este vorba de stilul half moon care este în mare vogă anul acesta. Puțini sunt cei care ştiu însă că aceasta a fost folosită şi de doamne în perioada anilor 1930, mai ales de vedete de cinema sau fotomodelele vremii. Acest tip de manichiură este extrem de versatilă şi poate fi folosită cu succes primăvara şi vara.