Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Make-up pentru începatori

     Cele mai utile tehnici de machiaj pentru începători

     Sunteți la început, dar vă doriți din tot sufletul să învățați să vă machiați aşa cum se cuvine? Aceste tehnici vă vor de un real ajutor. Şi nu uitați. Cu cât veți exersa mai mult, cu atât veți reuşi să învățați mai repede şi, de ce nu, chiar să faceți performanță.

     Atenție sporită la alegerea unui fond de ten

     Vi se pare o provocare să începeți să vă machiați? Ce-i drept, nu sunteți departe de adevăr, însă trebuie să înțelegeți că veți avea nevoie de ceva răbdare şi talent. Şi pentru a avea un drum liniştit în ale machiajului, e foarte important să alegeți produse de calitate. Cu ce să începeți? Cu alegerea unui fond de ten, întrucât acesta trebuie să corespundă în totalitate nevoilor tenului dumneavoastră. Dacă nu va fi în nuanța tenului pe care îl aveți, riscați să arătați ca şi când v-ați fi pus pe față o mască. În consecință, optați pentru un fond de ten care să fie aplicat aşa cum trebuie pe față. În plus, trebuie să insistați la rădăcina părului şi sub mandibulă. Un alt produs căruia trebuie să-i acordați o atenție deosebită este anticearcănul. Sigur că acesta trebuie să ascundă imperfecțiunile feței, însă fiți atente să nu luminați mult prea mult zona de sub ochi. În acest sens, cel mai bun va fi fondul de ten care să fie în textură fluidă.

     Cea mai bună pudră rămâne cea pulbere şi translucidă

     A venit momentul să aflați totul despre pudră. Cea mai indicată rămâne pudra pulbere şi translucidă, care să matifieze fața, însă fără să schimbe nuanța tenului. E foarte bine dacă ați aplica pudra folosind o pensulă mare. Ce fard de sprâncene să alegeți? Acesta, spun specialiştii în make up trebuie să fie aleasă în nuanțe cât mai aproape de culoarea părului. Uşor, uşor, a venit momentul să introduceți în machiaj şi fardul de pleoape. Sigur că sunt o sumedenie de culori şi vă veți întreba care e culoarea care vi se potriveşte. Cele mai comune nuanțe rămân bej, maro, tonurile de ciocolatiu şi griul. Fardul de pleoape se aplică folosind o pensulă de blanding. Astfel, veți reuşi, chiar şi fiind începătoare, să obțineți un smokey eyes în tonuri naturale care să vă facă să fiți remarcate imediat. Specialiştii vă mai vând un truc şi spun că e important ca atunci când folosiți fardul de pleoape să dați cu el doar pe pleoapele mobile.

     Un contur de ochi maro sau negru îi va defini

     Cât priveşte conturul de ochi, rămâneți pentru început la conturul de ochi maro sau negru. Pentru un efect de smokey, puteți să trasați conturul, apoi extrem de delicat să îl difuzați folosind un simplu bețişor de vată. Nici un machiaj nu arată spectaculos dacă nu veți opta şi pentru o mascara de calitate. Rimelul trebuie însă aplicat la rădăcina genelor şi astfel veți obține un efect de volum. Nu încărcați genele mult prea mult, iar dacă totuşi ați făcut-o, atunci folosind un pieptene pentru a da surplusul la o parte. Nu uitați de pomeți şi de buze. Un blush în nuanțe de piersică se potriveşte oricui. Rujul ales trebuie să fie în nuanțe naturale pentru machiajul de zi.