Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Machiajul in sezonul rece

     Sfaturi de make up pentru lunile de iarnă

     Specialiştii în make up trag un semnal de alarmă şi susțin că machiajul de iarnă trebuie făcut cu mult mai multă atenție. În rândurile de mai jos veți descoperi cele mai bune trucuri de make up pentru sezonul rece, dar şi sfaturi de mare ajutor pentru a vă îngriji tenul.Nu trebuie să vă lipsească niciodată baza


     Un lucru esential pentru ca make-up-ul de iarnă să iasă ca la carte este să nu renuntati niciodată la bază.

     Care este motivul?

     Dacă veți aplica doar fondul de ten, veți constata că în scurt timp acesta îşi va schimba consistența. Iar acest lucru se datorează faptului că pielea încearcă să absoarbă umectanții din formulă. Odată ce veți utiliza baza de make up, pe de o parte tenul va fi hrănit, iar pe de altă parte fondul de ten se va fixa foarte bine. Doamnelor şi domnişoarelor cu tenul foarte uscat li se recomandă ca înainte de a începe să se machieze să utilizeze un ulei facial. Acesta are rolul de a hrăni tenul în profunzime. Uleiul facial nu se recomandă însă persoanelor care au tenul gras sau cu acnee. Dacă vara fondul de ten este folosit pentru a vă proteja împotriva razelor de soare, iarna constituie o barieră împotriva frigului.

     Alegeti un fond de ten fluid

     Nimic nu este mai neatrăgător pentru o femeie ca un fond de ten care dă un aspect tern pielii. De aceea, specialiştii susțin că iarna este cel mai bine să optați pentru un fond de ten cu acoperire mare spre medie. Un fond de ten lichid, dar cu o textură uşoară. Aplicați pentru început un strat subțire, iar dacă vreți o acoperire totală, puteți să dați şi al doilea strat, folosind un burete special. Pentru că are acea textură fluidă, acest tip de fond de ten nu va încărca fața, iar aceasta va arăta extraordinar. Tot pentru make-up-ul de iarnă este de folos şi fondul de ten sub formă de spumă. Acest tip nu va încărca pielea, deşi are o putere mare de acoperire şi este recomandat tuturor tipurilor de ten. Fondul de ten spumă se va aplica uşor folosind un burețel special şi veți rămâne surprinse când veți vedea că tenul va arăta natural şi catifelat. Dacă aveți tenul gras, e necesar să folosiți şi o pudră, pentru ca luciul să se estompeze. Totodată, iarna vă este de ajutor şi fondul de ten tip cremă, care, de asemenea, nu încarcă fața, dar are o putere de acoperire mărită şi poate fi aplicat uşor cu un burețel.

     Încălziti putin fondul de ten înainte de a-l folosi

     Specialiştii vă dau şi câteva sfaturi pentru ca tenul să arate perfect odată ce veți folosi fondul de ten. Dacă vreți ca acesta să se întindă cât mai repede, puneți puțin în palmă şi încălziți, apoi întindeți folosind mişcări circulare. Nu utilizați niciodată o cantitate mare de fond de ten. Dacă aveți un ten cu probleme, ceva mai greu de acoperit, alegeți un baton corector. În general, fondul de ten se aplică cu buretele sau degetele. Dacă aveți nevoie însă de un make up pentru evenimente speciale, e indicat să folosiți o pensulă. Este necesar ca după ce aplicați fondul de ten să dați cu o pudră pulbere, în aceeaşi nuanță cu fondul de ten, pentru că are rolul de fixare. Trebuie să luați în calcul şi faptul că orice tip de make up ați folosi, va avea efectul pe care îl doriți doar dacă va fi făcut pe un ten perfect curat şi hidratat. Mai ales în perioada iernii, atunci când tenul este supus multor provocări.

     Cum protejati tenul în anotimpul rece

     Iarna, e timpul pentru mici schimbări în ritualul de frumusețe al tenului. Iar accentul se pune în special pe hidratare. De aceea, specialiştii vă recomandă să folosiți creme mai grase, care au rolul de a asigura o mai bună protecție atunci când afară sunt temperaturi scăzute. Trebuie să fiți foarte atente ca tenul să nu se usuce. Iar acest lucru este valabil în special pentru persoanele care au pielea sensibilă, eczeme sau dermatită atopică, precum şi rozacee. Atunci când pielea se usucă foarte mult, e posibil să înceapă să şi sângereze. În plus, pielea care crapă este mult mai vulnerabilă în fața infecțiilor, iar ridurile încep să-şi facă apariția. De aceea, hidratarea este foarte importantă în sezonul rece. Pentru persoanele cu coşuri, ar fi indicată o cremă care conține vitamina K. Un truc demn de luat în seamă are legătură tot cu tenul foarte uscat. În acest sens, puneți puțină cremă hidratantă în fondul de ten înainte de utilizare. Se aplică cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a ieşi din casă.

     Nu neglijati exfolierea şi nu uitati de crema cu protectie solară

     Exfolierea tenului nu trebuie să lipsească din ritualul de frumusețe nu doar iarna, ci în tot timpul anului. După ce exfoliați tenul, hidratați-l cu o cremă emolientă. Pentru a evita deshidratarea pielii, fața trebuie spălată cu apă călduță, nu fierbinte. Tenul va arăta excelent şi dacă veți înlocui apa de la robinet cu apă florală, apă plată sau infuzie de ceai atunci când vă clătiți fața dimineața. Ar fi bine ca persoanele cu tenul gras să folosească loțiuni pe bază de extract de mentă sau ulei de arbore de ceai, pentru că elimină impuritățile şi închid porii. De asemenea, tenul agresat de vremea rece de afară îşi revine dacă folosiți săptămânal o lingură cu ulei de măsline amestecat cu un ou. Uleiul de măsline este recunoscut pentru faptul că hrăneşte şi hidratează profund pielea. Chiar dacă e iarnă, nu uitați nici de crema cu protecție solară, mai ales atunci când mergeți la schi. Doamnele şi domnişoarele cu tenul mai puțin sensibil pot folosi SPF 30, iar persoanele cu piele albă sau tendință de pigmentare, SPF 50. Nu uitați că un ten frumos se „construieşte” şi din interior. Hidratați-vă corespunzător şi consumați cât mai multe fructe şi legume. Hidratarea şi vitaminizarea pielii în timpul iernii este valabilă şi pentru bărbați.