Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Machiaj pentru ochi sensibili

      Trucuri de machiaj pentru ochi sensibili

     Machiajul scoate în evidență frumusețea oricărei femei. Dar când aveți ochii sensibili, atunci make-up-ul poate fi o problemă. Ce e de făcut în această situație? În primul rând să fiți atente la pigmenții sintetici conținuți, care pot destabiliza ochii. Este vorba de oxidul de crom, frecvent în cosmeticele verzi, coşenila, care se găseşte în cele violet şi roz. Nu uitați nici de oxidul de fier cu nichel, cel mai des întâlnit în cosmeticele în nuanțe de maro.


     Hidratati pielea cât mai intens

     Vă doriți un machiaj care să vă pună ochii în evidență dar, din nefericire, aceştia sunt sensibili? Dacă nu veți avea o atenție sporită, aceştia se pot irita, înroşi sau poate apărea senzația de mâncărime. Există însă şi momente în care se instalează neplăcutul ulcior. Ca să nu treceți prin asemenea momente neplăcute, acordați o atenție sporită ingredientelor iritante sau alergenice din produsele cosmetice. Specialiştii vă recomandă în acest sens cosmeticele minerale, de mare ajutor doamnelor şi domnişoarelor care au ochii sensibili. Cât priveşte conturul ochilor, se recomandă să folosiți creme şi loțiune destinate exclusiv acestei părți sensibile şi cel mai predispuse la ridare. De aceea, e important să o hidratați mai intens. Dar aveți grijă să evitați produsele care conțin alcool denaturat şi parfum, pentru că puteți dezvolta o sensibilitate la aceste produse. De asemenea, parfumul, alcoolul denaturat dar şi conservanții trebuie evitați atunci când vă machiați ochii sensibili.


     Rimelul poate fi utilizat doar trei luni de la deschidere

     Fiți foarte atenți la termenul de valabilitate al produselor folosite pentru make-up-ul ochilor. Trebuie să rețineți faptul că rimelul va putea fi utilizat doar trei luni de la deschidere, iar tuşul de ochi maxim şase luni. Termenul de valabilitate al anticearcănului este între 6-12 luni, iar paleta de farduri nu trebuie utilizată mai mult de un an. Valabilitatea unui produs apare înscrisă sub forma unui număr, urmat de litera M. Produsele expirate conduc mai ales la persoanele cu ochi sensibili la apariția dermatitei de contact. Orice produs de make-up sau de îngrijire cosmetică va trebui să fie depozitat în mediu uscat, ferit de lumină şi căldură. Pensulele şi aplicatoarele vor fi curățate frecvent şi nu vor fi niciodată împărțite cu alte persoane.


    Adezivii pentru extensii de gene pot declanşa reactii adverse la cei cu ochii sensibili

     Sigur că orice femeie e tentată să îşi pună gene bandă sau fir cu fir, dar ce se întâmplă cu cele cu ochii sensibili? Medicii dermatologi nu recomandă acest lucru, întrucât pot apărea alergiile şi iritațiile, afecțiuni provocate de adezivii folosiți. Dacă totuşi vă doriți foarte mult extensii de gene fir cu fir şi observați cea mai mică senzație de arsură, opriți imediat procedura. Dar şi genele false bande pot provoca la rândul lor reacții neplăcute. În cazul în care constatați că aveți roşeață pe pleoape sau mâncărimi la nivelul acestora sau ochii lăcrimează, sunteți alergici la adezivul folosit.


     Nu aplicati contur pe partea interioară a ochiului

     Când începeți să vă machiați ochii sensibili trebuie să fiți foarte curate pe mâini, pentru a preveni transferul iritanților la ochi. Niciodată nu vă frecați ochii când vă demachiați. Se recomandă să folosiți fardurile cremoase, pentru că nu se usucă şi nu crapă, aşa cum se întâmplă cu cele pudră. Evitați cât mai mult posibil fardurile cu sclipici dar şi pe cele strălucitoare, pentru că sunt extrem de iritante. Vreți ca prin machiaj ochii să pară mai mari? Puteți folosi un creion sau un liner dar doar în afara liniei genelor, niciodată pe linia interioară a ochiului. Optați doar pentru cele mai bune produse cosmetice, nu cumpărați de la orice brand care a apărut brusc pe piață. Dacă ați folosit o perioadă de timp un produs cosmetic, e bine să renunțați la el. Chiar dacă a stat la loc curat, nu aveți nici o garanție că bacteriile nu au pătruns în interiorul acestuia.


     Nu uitati niciodată să vă demachiati înainte de culcare

     Chiar dacă aveți ochi sensibili, asta nu înseamnă că nu trebuie să folosiți fondul de ten şi primerul. Aplicate în jurul ochilor sensibili, acestea vor fi asemenea unui scut. Specialiştii în makeup spun să evitați mascara cu fibre şi să optați pentru produse pentru volum, care fac genele mai dese. Nu lăsați să treacă vreo seară în care să nu vă demachiați, mai ales dacă aveți ochii sensibili. Folosiți un demachiant uşor, care protejează împotriva infecțiilor. Pentru ochii sensibili e recomandat să fie folosite şi picăturile pentru ochi. În general, acestea se aplică cu o jumătate de oră înainte de a vă machia.


     Folositi un burete beauty blender

     Doamnele şi domnişoarele care se confruntă cu ochii sensibili nu trebuie să folosească aplicatorul inclus în paleta de farduri. Motivul? Acesta este de multe ori aspru şi e posibil să vă irite pielea din jurul ochilor. E important să achiziționați alt aplicator care să fie realizat din materiale moi şi delicate. Mai mult decât atât, vă va fi de mare ajutor beauty blender, un burete cu multe virtuți sau pur şi simplu puteți folosi un bețişor din bumbac, care să fie puțin umezit în prealabil. În cazul în care obişnuiți să vă fardați cu machiaje cremă, e indicat să le aplicați folosind perii moi sau degetele. Cât priveşte îndepărtatul machiajului, în cazul ochilor sensibili optați pentru produse fără miros şi fără ulei, care au în compoziție apă termală calmantă. Pentru început, luați o dischetă din bumbac pe care veți pune puțin demachiant. Aplicați apoi pe pleoapa superioară şi îndepărtați prin mişcări blânde. Luați apoi o altă dischetă şi faceți aceeaşi operațiune pentru pleoapa inferioară. Repetați din nou şi pe pleoapa de sus şi pe cea de jos până constatați că ochii sunt curați şi nu mai prezintă nici o urmă de machiaj. Dacă ochii dumneavoastră sunt sensibili puteți alege şi un ulei de ricin organic. În acest caz masați zona ochilor uşor, folosind o cantitate mică de ulei până când îndepărtați tot machiajul. Sfatul specialiştilor este să alegeți produse potrivite tenului dumneavoastră şi să investiți întotdeauna în demachiante de calitate, care să conțină ingrediente naturale.