Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Machiaj de Zi si de Seara

     Idei şi sfaturi pentru make up de zi şi de seară pentru 2021

     Indiferent ce defecte ar avea o femeie, make-up-ul o face fericită şi o face să-şi ascundă defectele, punându-şi în evidență defectele. Doar că toate doamnele şi domnişoarele au o mare problemă.

     Cum să se machieze ziua şi cum să fie make-up-ul de seară pentru a străluci? Iată câteva idei şi sfaturi pentru 2021.

     Pudra e esentială într-un make up de zi

     Naturalețe şi ten proaspăt, sunt două dintre caracteristicele machiajului de zi. În plus, nu faceți greşeala să exagerați. Într-un machiaj de zi nu au ce căuta nici culorile tari, nici rujul mult prea puternic. Cel mai important lucru pentru machiajul de zi este pregătirea tenului. Pentru ca acesta să iasă exemplar, aveți nevoie de o piele perfectă. Dar şi de o bază. Începeți prin a curăța tenul, tonifiați cu o loțiune tonică pentru ca porii să se închidă, apoi finisați folosind o cremă cât mai lejeră, care va intra repede în piele. Eventual, crema poate avea şi factor de protecție solară. Dacă nu vreți să folosiți fond de ten ziua, atunci optați pentru un corector profesional, care să aibă o nuanță mai deschisă decât pielea. Pentru ca efectul să fie cel dorit, acesta se va aplica în forma unui triunghi în zona în care aveți cearcăne. Pentru ca produsul să intre bine în piele, ar fi bine să fie aplicat folosind degetele. Dacă alegeți, totuşi, un fond de ten, e potrivit unul apropiat de culoarea tenului. Specialiştii spun că atunci când folosiți machiajul de zi, e absolut necesară o pudră profesională, pentru că ajută la fixarea produselor aplicate anterior.

     Puneti în valoare ochii

     La make-up-ul ochilor utilizați un fard în nuanțe de nude, bej sau cafea cu lapte dacă aveți ochi căprui. Pentru ochii negrii este indicat nisipiul, iar dacă aveți ochii verzi, auriul e cel mai potrivit. Nuanța şampaniei va fi perfectă pentru doamnele cu ochi albaştri. Creionul negru poate fi mult prea dur pentru un machiaj de zi, de aceea e indicat să optați pentru unul în nuanțe de maro sau gri. Nu exagerați cu rimelul când aveți de făcut un machiaj de zi. Alegeți unul profesional şi mizați mai mult pe volum decât pe alungire. Nu uitați nici de sprâncene, pentru că oferă armonie chipului dumneavoastră. Cât priveşte make-up-ul buzelor, alegeți un luciu de buze, dacă aveți ochii acentuați. Dacă ochii sunt fardați în culori mai delicate, un ruj cremos, în nuanțe de roz chiar şi roşu, vă poate scoate din anonimat.

     Pentru make-up-ul de seară, nu folositi nuante asemănătoare cu ochii


      Când vă pregătiți pentru un make up al ochilor, trebuie să țineți seamă şi de ținuta pe care o veți purta, dar şi culoarea părului şi nu în ultimul rând, accesorile. Sub nici o formă nu folosiți nuanțe asemănătoare cu ochii, ci culori complementare cu nuanța acestora. Mai ales atunci când aveți o ținută în culori neutre.
Doamnele cu ochii verzi pot face o combinație de succes între roşu cu violet, roşu cu burgundy, roşu cu orange. Va rezulta o superbă culoare mov, sau cărămiziu.

     Cel mai simplu make up de seară este cel al ochilor căprui, pentru că puteți utiliza orice culoare. Cu o singură condiție: să nu exagerați cu cantitatea. Specialiştii vă sfătuiesc să nu aplicați un fond de ten mai închis sau mai deschis decât tenul şi să aveți grijă ca acesta să nu lucească. Dacă ați constatat, totuşi, că acesta începe să lucească aplicați imediat illuminator pe zonele cu probleme.Niciodată nu conturați sprâncenele într-o culoare mai închisă.

     Nu folositi gene false prea mari

     Fiți foarte atente şi la ce fel de gene false folosiți. Nu utilizați unele mult prea mari în comparație cu dimensiunea feței sau a ochilor. În cazul unui eveniment important, puteți să apelați şi la ajutorul extensiilor de gene semi-permanente. Acestea dau un aspect cât mai natural ochilor. Când începeți să aplicați fardul, prima dată se foloseşte cel deschis, care se întinde pe toată suprafața pleoapei. Dacă doriți să vă alungiți ochii, trasați o linie de nuanță închisă. Trebuie să porniți de la colțul ochiului şi să terminați la osul arcadei. La final, puteți să umpleți cu fard şi să accentuați forma ochilor.

     Pentru un make up profesionist, folosiți fard închis şi conturați zona pleoapei inferioare. Dacă aveți ochi mari, un make up cat eye nu se va demoda niciodată. Cât priveşte blush-ul, puteți alege unul bronzant, dar şi sidefat, pentru a accentua pomeții aşa cum vă doriți. E foarte important să ştiți că machiajul de zi vă va face să fiți mult mai încrezătoare în voi şi vă protejează tenul de factorii externi. Un machiaj de seară nu trebuie să vă ia mai mult de o oră. Cel mai repede veți termina un make up smokey eyes clasic. Pentru acesta aveți nevoie de doar de două nuanțe de fard de ochi şi problema e ca şi rezolvată. 
     Un ultim sfat: pentru make-up-ul de seară nu folosiți pudră sau fond de ten cu high definition sau factor de protecție solară.