Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Îngrijirea tenului cu rozacee

     Cum îngrijiti corect tenul cu rozacee

     Suferiți de rozacee?

     Sigur nu e tocmai plăcut ca tenul dumneavoastră să nu arate perfect, însă nu e un capăt de țară, pentru că problema se poate rezolva mai repede decât ați crede. Iată care sunt cele mai bune metode pentru ca fața dumneavoastră să se transforme într-una cu adevărat perfectă.

     Care sunt simptomele rozaceei

     De la bun început trebuie să ştiți că tenul cu rozacee nu înseamnă că aveți o afecțiune a pielii. Pur şi simplu tenul va începe să se înroşească şi să irite după ce ați stat la soare, în frig sau în bătaia vântului. Şi e posibil să vă treziți şi cu mici erupții cutanate care sunt asemănătoare acneei. În general, rozaceea apare mai ales în obraji sau pe nas, bărbie sau frunte. Dar sunt cazuri în care se poate extinde pe gât, urechi sau piept. Printre cele mai importante simptome ale rozaceei se numără senzația de arsură şi înțepături la nivelul pielii, dar şi mărirea porilor şi apariția unor zone de uscăciune la nivelul pielii. Mai neplăcut este atunci când constatați că fără un motiv anume au început să se spargă şi capilarele de pe față. Din nefericire, simptomele rozaceei apar şi dispar, aşa că este foarte important să luați măsuri imediat ce vedeți că ceva este în neregulă. Dacă veți lăsa totul de izbelişte, această afecțiune se poate croniciza. În acest moment, nici un specialist nu vă poate spune care sunt cauzele apariției rozaceei. Totuşi, la dezvoltarea acesteia contribuie moştenirea genetică, dar pielea înroşită poate fi şi ca urmare a problemelor vasculare. Atenție sporită şi la contactul cu acarienii pentru că afecțiunea se poate agrava. O altă problemă a rozaceei este infecția bacteriană cu H. pylori. Cele mai predispuse la rozacee sunt mai ales persoanele cu pielea deschisă la culoare şi blonzii cu ochi albaştri. Totodată, cei între 30-50 de ani pot avea mari probleme cu rozaceea, dar şi femeile, mai ales cele care au acnee. Fiți atenți şi la fumat, pentru că se poate instala mai repede rozaceea.

     Cum să scăpati de rozacee cu remedii homemade

     Pentru a scăpa de neplăcuta rozacee, e foarte important pentru început să vă schimbați obiceiurile care pot agrava aspectul acesteia. Astfel, evitați expunerea la soare sau la temperaturi foarte scăzute, stresul şi băile fierbinți. Încercați cât mai mult posibil să nu consumați decât rar mâncăruri şi băuturi iuți sau picante sau alcool. Grijă sporită şi la efortul fizic intens sau la consumul de medicamente care controlează tensiunea arterială. În cazul în care sunteți obligați să stați la soare utilizați totdeauna creme cu protecție solară, factorul de protecție fiind de 50. Pentru a vă îngriji tenul sunt utile produsele care nu conțin factori iritanți. V-ar prinde foarte bine dacă ați alege produsele ce conțin ingrediente anti-roşeață şi anti-iritație. Sub nici o formă seara nu uitați să vă curățați tenul înainte de culcare, folosind ingrediente emoliente. Fața se va masa foarte uşor, doar în acest fel putând fi stimulată circulația sângelui. Aveți foarte mare grijă de la ochi, pentru că odată ce rozaceea avansează, vă poate produce disconfort ocular. Dacă purtați ochelari, aceştia trebuie curățați cât mai des cu putință. Veți menține celulele sănătoase dacă veți include în dieta zilnică uleiul de nucă de cocos. În acest fel inflamațiile vor fi ameliorate. Peştii uleioşi precum somonul constituie un remediu extraordinar împotriva rozaceei, acest lucru datorându-se conținutului mare de acizi graşi Omega 3. Indicat ar fi lăsați puțin carnea deoparte şi să consumați mult mai mult peşte. În cazul în care aveți rozacee, aplicați măşti pe bază de miere, care are excepționale proprietăți antimicrobiene şi antiinflamatoare. Această mască are rolul de a hidrata pielea şi de a o face mai netedă. Tot proprietăți antiseptice şi antiinflamatoare are şi uleiul de levănțică. Acesta acționează direct asupra vaselor de sânge de la nivelul feței şi astfel acestea nu se vor mai vedea. Proprietăți ideale împotriva rozaceei au şi măştile de castravete. Acesta are rolul de a deschide porii şi a reduce mărimea vaselor de sânge de la nivelul feței. Dacă rozaceea nu e foarte severă, atunci masca se va aplica doar o singură dată pe săptămână. Dacă rozaceea este intensă, atunci aplicați masca de castravete de două ori pe săptămână. Un alt remediu cu adevărat binefăcător împotriva rozaceei este aloe vera. Gelul e bine să fie aplicat ori de câte ori simțiți că boala a apărut.

     Rozaceea trece cu ceai verde

     De asemenea, puteți opta şi pentru ceaiul verde care conține o multitudine de catechine dar şi mulți alți compuşi benefici. În plus, tot ceaiul verde este o bogăție de antioxidanți. E important să consumați două căni cu ceai în fiecare zi şi aplicați pliculețe cu ceai pe zona cu probleme. Pentru a reduce iritațiile şi roşeața este util şi extractul de lemn dulce, care vindecă efectiv pielea şi împiedică dilatarea vaselor de sânge. Unul dintre cele mai puternice leacuri împotriva rozaceei este curcuma, al cărei rol este să stopează inflamațiile. Tot ce trebuie să faceți este să consumați curcuma ca atare, fie simplă, fie să o combinați cu puțină miere. Pentru a îmbunătăți aspectul pielii şi a stopa inflamația puteți folosi şi ulei de primula sau ulei de limba mielului. Proprietăți astringente şi tonice are şi extractul de castan care reglează circulația periferică. Produsul se aplică pe piele pentru zece minute. Cu adevărat magnifice în lupta cu rozaceea sunt şi ceaiurile de nalbă mare, coada şoricelului sau gălbenele. Se folosesc 20 g de plantă la 100 ml apă, cu licoarea aceasta punându-se comprese pe zonele inflamate. Compresele se vor lăsa timp de un sfert de oră. Tratamentul se face de trei ori pe zi. Mierea de albine o puteți amesteca cu praf de scorțişoară, nucşoară sau cu puțină zeamă de lămâie. În acest fel se va grăbi vindecarea şi cicatrizarea. O mască cu adevărat senzațională este cea obținută din jumătate de banană coaptă, ulei de măsline şi miere. Se amestecă foarte bine toate componentele şi se aplică pe fața curată pentru un sfert de oră. Ulterior se va spăla tenul cu apă călduță. Aveți grijă ca dimineața să spălați fața cu infuzie de tei.