Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Îngrijirea pielii vara

     Piele frumoasă şi radiantă pe timpul verii? Întotdeauna, dacă vreți să fiți frumoase şi apreciate în cel mai frumos anotimp. Iată câteva trucuri care vă vor fi de mare ajutor.

     Luptati cu imperfectiunile pielii

     În anotimpul călduros, mai mult ca oricând transpirația şi căldura cresc producția de sebum, iar de aici până la apariția coşurilor şi a punctelor negre, nu mai e decât un singur pas. Ca atare, trebuie să fiți extrem de atente pentru a lupta cu imperfecțiunile pielii. Primul şi cel mai important lucru să aveți mereu fața curată. Iar acest lucru trebuie făcut atât dimineața cât şi seara. E indicat să utilizați produse de curățare uşoare, pentru că niciodată tenul nu trebuie să fie agresat şi mai ales uscat. Dar şi aceste produse se vor alege în funcție de tipul de ten pe care îl aveți. Specialiştii în make up recomandă să alegeți produsele cu textură uşoară, matifiantă şi loțiuni hidratante. Fie că sunt sub formă de gel, fie lichide, care conțin mult mai puțin grăsimi şi uleiuri şi, bineînțeles, se absorb mult mai uşor.

     Întotdeauna măşti hrănitoare

     Niciodată nu trebuie să uitați că tenul dumneavoastră are nevoie de măşti hrănitoare. Soarele este o binefacere pentru orice femeie, însă razele acestuia nu trebuie să uitați că vă usucă pielea şi o îmbătrânesc. Drept urmare, alegeți cremele de zi cu factor de protecție, atât vara cât şi primăvara. Sigur că factorul de protecție poate fi întâlnit în mai multe produse de machiaj, care trebuie să facă parte din rutina zilnică. Sub nici o formă nu e indicat să uitați de zona gâtului şi a decolteului, pentru că pielea din aceste zone este extrem de delicată. Specialiştii vă dau o veste bună, afirmând că produsele utilizate pentru ten sunt perfecte şi pentru zona decolteului şi a gâtului. Pur şi simplu trebuie să vă dați cu acestea dimineața şi veți fi cu adevărat perfecte.

     Alegeti lotiuni uşoare şi hidratante

     Aveți în casă produse cu uleiuri naturale şi conținut mai mare de grăsimi? Sunt excelente, însă nu pentru perioada verii. Acum e important să alegeți loțiuni uşoare şi hidratante pentru a vă îngriji corpul. E foarte important să nu ratați produsele exfoliante, pentru că altfel pielea nu va arăta aşa cum vă doriți. Dacă acestea vor face parte din viața dumneavoastră, atunci celulele moarte vor fi îndepărtate şi pielea va fi cu adevărat perfectă.

     Atentie sporită la îngrijirea picioarelor

     Atenție deosebită trebuie acordată şi îngrijirii picioarelor pe timp de vară. Nu de altceva, dar este momentul în care acestea trebuie expuse în sandale superbe. E neapărată nevoie să nu aveți niciodată piele uscată pe tălpile picioarelor, iar în acest sens vă sunt de real ajutor băile hidratante cu uleiuri naturale şi săruri. Zilnic, trebuie să masați picioarele cu cremă hrănitoare şi astfel pielea va deveni catifelată. Nu în ultimul rând, specialiştii spun că vara apa călduță nu este bună pentru piele, pe timp de vară. Odată ce veți apela la duşurile reci, atunci veți constata că circulația sângelui este stimulată, iar pielea dumneavoastră va arăta mai tânără şi mai frumoasă. Sunt şi persoane care adoră să facă duş cu apă fierbinte, însă aveți grijă pentru că vă puteți trezi cu piele ternă şi lipsită de strălucire.