Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Îngrijirea culorii parului pe timp de vara

     La fel ca şi pielea, tenul şi părul au nevoie de o îngrijire specială mai ales în perioada verii. Țineți cont de aceste sfaturi şi veți aveți un păr demn de invidiat chiar dacă afară temperaturile au luat-o demult razna.

   Nu uitati să folositi mereu măşti de păr

     Specialiştii vă avertizează că în perioada verii ca urmare a razelor de soare foarte puternice, părul poate deveni tern, culoarea păleşte uşor, uşor, nu mai are deloc strălucirea de odinioară şi firul începe să de rupă. Dacă treceți prin aceste moment deloc plăcute, trebuie să luați urgent atitudine. E momentul în care trebuie să vă programați urgent la un salon pentru a primi ajutorul necesar. Iar acesta înseamnă o hidratare corespunzătoare a părului dumneavoastră. Desigur, puteți opta şi pentru măşti de păr pe care să le aplicați singură, acasă. Un lucru demn de luat în seamă este ca vara să vă acoperiți părul. Şi asta indiferent dacă podoaba capilară este vopsită sau naturală. În acest sens, purtați mereu şepci, pălării sau diferite eşarfe menite să vă protejeze părul de razele solare dăunătoare. Dar, atenție! Un astfel de obiect nu trebuie sub nici o formă să fie strâns, pentru că altfel riscați să fie blocată circulația la nivelul scalpului.

   Folositi un balsam cu protectie solară

     Dacă totuşi ştiți că nu suportați nimic pe cap şi stați la soare, e important să folosiți un balsam cu protecție solară, care va fi lăsat să acționeze mai mult timp înainte ca părul să fie clătit. Vara părul dumneavoastră nu are nevoie de căldură, mai ales dacă soarele e sus pe cer. De aceea, specialiştii vă recomandă să uitați de aparatele de uscare şi să lăsați părul să se zvânte singur, în bătaia soarelui. Nu vă spălați părul cu apă fierbinte folosiți doar apă călduță. Nu uitaşi să folosiți spray-uri hidratante anti decolorare cu protecţie solară şi termică. Rolul acestora este să ofere hidratare intensa şi totodată să uniformizeze structura poroasă a părului, protejându-l de efectele dăunătoare ale căldurii şi ale razelor U.

   Iasomia şi vanilia vă scapă de decolorarea părului

     Un remediu excelent prin care scăpați de părul decolorat se obține amestecând iasomie cu vanilie, grâu şi soia. Agitați foarte bine soluția şi pulverizați pe părul umed. Nu trebuie decât să vă pieptănați şi să uscați părul ca de obicei. Consumați minim doi litri pe zi pentru a vă hidrata. Este un mod extrem de simplu pentru ca părul să fie mereu frumos şi sănătos. Evitați totdeauna cosmeticele pe bază de formaldehidă sau alcool, care usucă părul. Pentru părul dumneavoastră trebuie să folosiți mereu doar produse blânde. Pentru a nu vă schimba nuanța frumoasă de blond, alternați cu un şampon tonic. Acest tip de şampon se va folosi odată la două spălări şi menține chiar şi nuanța de blond platinat. Pentru ca părul să fie regenerat, vă este util şi şamponul pe bază de proteine. De asemenea, vă e util ca după spălare să apelați la ajutorul unui balsam cu săruri de amoniu sau bogat în proteine. Acesta se lasă să acționeze câteva minute, apoi părul s se clăteşte.