Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Iluminatorul perfect

     Ce este iluminatorul?

     Indiferent de vârsta pe care o are, machiajul face parte din viața oricărei femei. Indiferent că vă place să folosiți make-up-ul zilnic sau doar la ocazii speciale, pentru ca acesta să arate ca la carte, aveți nevoie de un iluminator perfect. Doar aşa vă veți pune în valoare trăsăturile frumoase.  

     Pentru că încă mai există doamne şi domnişoare care nu au habar ce este iluminator, e important de făcut următoarele precizări. Acesta este produsul fantastic care reuşeşte să evidențieze trăsăturile oricărei femei în mod natural, prin strălucirea pe care o aduce oricărui machiaj. Dar tot iluminatorul este cel care dă vitalitate tenului dumneavoastră şi vă ajută să radiați. La fel de important este să cunoaşteți şi care sunt zonele feței unde acesta trebuie să fie aplicat. Make-up artiştii vă recomandă să puneți iluminator în primul rând pe linia superioară a pomeților şi în acest el vă veți defini trăsăturile aşa cum trebuie. De asemenea, iluminatorul va fi aplicat de-a lungul liniei nasului. În acest fel, doamnele care nu au nasul perfect, vor crea iluzia că acesta este mult mai subțire. Acelaşi iluminator va fi pus în centrul frunții, dar şi pe bărbie, deasupra buzei superioare şi sub sprâncene, cât şi în colțul intern al ochilor.

     Cum să alegeti nuanta potrivită a iluminatorului


     Pentru ca tenul dumneavoastră să arate perfect, trebuie să ştiți ce culoare să alegeți iluminatorul, pentru a se potrivi bine cu fața. În aceste condiții, trebuie să aveți grijă şi la pudra utilizată care trebuie să fie cât mai luminoasă, în nuanțe de bej sau roz. Dacă aveți tenul mai închis la culoare, vă este de ajutor pudra în nuanțe aurii sau portocalii. Un truc demn de luat în seamă următorul: sub nici o formă să nu încărcați pensula cu pudră. O cantitate mică este mai mult decât suficientă pentru a oferi strălucirea de care aveți nevoie. Revenind la iluminator, când îl achiziționați, țineți cont de subtonurile pielii dumneavoastră. Dacă aveți tenul închis, cele mai potrivite sunt iluminatoarele cu particule roz, strălucitoare. Aceeaşi nuanță se potriveşte însă şi femeilor cu tenul deschis. Există şi iluminatoare care conțin un mix de alb, crem, galben auriu sau crem, care fac ca pielea să arate extraordinar.

     Cum să aplicati în mod corect iluminatorul


     Atenție sporită atunci când aplicați iluminatorul pe față, pentru că trebuie să fie cât mai discret. Asta pentru că folosit în exces, iluminatorul tinde să vă accentueze orice imperfecțiune a pielii. Pentru ca totul să fie aşa cum vă doriți şi să faceți un machiaj profesional, pregătiți tenul înainte de machiaj. Utilizați un primer care să fie hidratant şi bineînțeles, fondul de ten care vi se potriveşte. E important de ştiut că iluminatorul va fi aplicat folosind pensula cu care ați pus şi fondul de ten. Doar în acest fel veți reuşi ca iluminatorul să intre foarte bine în piele. Atunci când îl aplicați pe pomeți, se va porni de la punctul cel mai înalt al obrazului şi se va continua spre tâmple. Evitați cât mai mult să aplicați iluminatorul pe vârful nasului. Şi buzele vor avea nevoie de iluminator, de aceea aveți nevoie să ştiți cum să faceți. În consecință, puneți puțin produs pe arcul lui Cupidon şi apoi pe centrul buzelor. Ulterior puteți să folosiți rujul care vă place cel mai mult.
 

     De câte tipuri sunt iluminatoarele


     Iluminatoarele sunt de trei feluri: loțiune, stick, pudră, perluțe sau pulbere. Cele sub formă de loțiune sunt cele mai uşor de folosit, pentru că se vor întinde foarte uşor pe față. Şi asta pentru că au o textură fluidă şi, drept urmare, creează un efect discret. Dacă doriți să vă retuşați rapid în timpul zilei, atunci vă sunt de folos iluminatoarele sub formă de stick. Acestea sunt compacte, ocupă puțin loc în poşetă şi, cel mai important, pentru a le folosi nu aveți nevoie de bureți speciali. Pentru seară, cele mai indicate sunt iluminatoarele sub formă de pudră. Acestea vor crea un look cu totul şi cu totul special şi se poate folosi ca atare. Dar dacă acest tip de iluminator vreți să îl utilizați şi în timpul zilei, e bine să amestecați puțină pudră cu crema pe care o folosiți în mod obişnuit. Iluminatorul pudră este ideal pentru femeile care au nevoie să-şi deschidă ochii. Sub nici o formă, spun make-up artiştii nu trebuie să dați cu pudră iluminatoare fără ca înainte să puneți pe față fondul de ten sau baza pentru machiaj. La fel de uşor de aplicat sunt şi perlele iluminatoare. Acestea dau feței un aspect satinat şi vă arată trăsăturile. Cel mai potrivit pentru retuşuri este iluminatorul sub formă de pulbere, care va crea senzația de ten proaspăt şi luminos. Când mergeți la birou e suficient să folosiți puțin BB cream, un luciu de buze, bineînțeles, rimelul dar şi pudra iluminatoare. Veți arăta exact ca vedetele din reviste şi acest lucru vă face să vă simți cât mai bine în propria piele.
 

     Atentie!


     Un iluminator bun trebuie să reziste pe piele câteva ore
Iluminatorul poate fi utilizat atât de doamnele şi domnişoarele cu ten gras, cât şi de cele cu tenul mixt. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți un produs care să aibe irizații cât mai bine pe care să-l puneți în zonele important. Evitați însă fruntea, bărbia şi nasul. Un iluminator bun va rezista pe față câteva ore. Pentru ca efectul să fie cel pe care îl doriți, puteți să îl fixați cu un strat de pudră translucidă, care să fie foarte finuț. Dacă ați achiziționat iluminatoare care au particule de glitter, atunci nu mai folosiți sclipiciul sub nici o formă. Iluminatorul se poate aplica foarte bine cu degetele sau se poate folosi o pensulă de stippling. În cazul în care aveți pungi sub ochi sau cearcăne profunde, puteți să utilizați un corector iluminator. De altfel, se spune că acesta trebuie să nu lipsească niciodată din trusa de machiaj a unei femei în anul 2021. Pentru că în acest an iluminatorul trebuie să fie marele aliat al frumuseții.