Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Folosirea corecta a produselor de make-up pentru sanatatea ochilor

   

Cum folositi produsele de make up pentru ca ochii să rămână sănătoşi?

     Ochii sunt oglinda sufletului, spune un vechi proverb, de aceea trebuie să aveți mare grijă de ei atunci când utilizați produse de make up. Iată la ce trebuie să fiți extrem de atente.

   Produsele de ochi mai vechi de trei luni se vor arunca

     Trebuie să participați la diferite evenimente şi ochii e nevoie să fie scoşi în evidență? E minunat, însă trebuie să aveți grijă să vă protejați ochii cât mai mult cu putință. Specialiştii vă sfătuiesc să folosiți doar produse cosmetice care sunt destinate zonei ochilor şi niciodată cele care nu au fost testate în prealabil. Indiferent cât de mult v-ar plăcea un produs, dacă e mai vechi de trei luni, acesta trebuie aruncat şi înlocuit cu altul proaspăt. Fie că e vorba de mama sau cea mai bună prietenă, trebuie să ştiți că produsele pentru ochi nu se împrumută. Atlfel, riscați să faceți o infecție de care veți scăpa cu mare greutate. În cazul în care constatați că s-au înroşit ochii după ce ați folosit un anume produs pentru ochi, e clar că nu e pentru dumneavoastră şi trebuie să uitați de el.

   Nu adormiti niciodată machiate

     Sub nici o formă nu trebuie să adormiți machiate, pentru că vă veți trezi cu ochii iritați şi creşte riscul de a face infecții oculare. Nu folosiți produse de make up pentru ochi când sunteți în mişcare pentru a nu risc să intre în ochi. S-au lipit genele? Pensula de mascara rezolvă această problemă, nu obiectele ascuțite. Orice persoană care a suferit o intervenție la ochi, nu are voie să folosească vreun produs de make up până ce nu se va vindeca total. Pe de altă parte, medicii oftalmologi spun că cel mai bine pentru sănătatea ochilor ar fi să evitați sclipiciul. Sigur că un fard cu sclipici arată cu adevărat fenomenal, însă e posibil ca mici particule să pătrundă în ochi şi atunci se pot produce diverse iritații şi chiar infecții.

   Genele false pot fi un pericol

     Orice femeie adoră genele false, dar trebuie mare atenție atunci când aplicate, pentru a preîntâmpina eventualele problemele. De aceea, acest procedeu se va realiza doar de către specialişti. Cel mai bun produs pentru a spăla şi demachia ochii rămâne şamponul de bebeluşi. De aceea, se recomandă ca săpunul obişnuit să-l înlocuiți cu şamponul pentru ochi. După de ochii au fost demachiați, clătiți foarte bine zona din jurul acestora cu cât mai multă apă rece. În zona ochilor nu se vor utiliza niciodată exfolianți. O atenție sporită trebuie acordată şi lentilelor de contact. Acestea trebuie aplicate întotdeauna înainte de a începe să vă machiați. Seara, înainte de culcare, întâi scoateți lentilele de contact, apoi vă demachiați. Dacă vă confruntați cu scăderea vederii, ochi roşii, mâncărime sau orice alt semn pe care nu l-ați mai avut, mergeți urgent la un control oftalmologic. Chiar o o afecțiune minoră, dacă nu este tratată la timp poate crea probleme grave cu vederea. La medicul oftalmolog se va merge fără machiaj.