Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Despre exfoliantele corporale

     În această postare veți afla despre procesul unui scrub de corp şi despre beneficiile obținerii unui scrub de corp  chiar acasă.
     Un scrub corporal îndepărtează celulele moarte ale pielii, creşte circulația sângelui şi curăță pielea prin exfoliere. Cunoscut şi sub denumirea de lac pentru corp, acest sccrumb este alcătuit dintr-o bază lichidă cu granule de exfoliere care îndepărtează pielea moartă atunci când  îl masezi pe corp. Această acțiune stimulează circulația sângelui şi drenează ganglionii limfatici prin creşterea fluxului de sânge la suprafața pielii.
     Zahărul, sarea şi pulberea de coajă de nucă sunt componente populare de exfoliere în exfoliantele naturale pentru corp, deoarece sunt suficient de abrazive pentru a curăța pielea, dar suficient de blânde pentru a nu o deteriora. Trebuie să includeți acest tratament în rutina dumneavoastră de îngrijire a pielii, fiind  esențial dacă îți doreşti o  pielea moale, netedă şi sănătoasă.

   Beneficiile folosirii exfoliantelor corporale făcute acasă?

     Scruburile de corp de casă sunt ieftine şi extrem de uşor de preparat. Există multe ingrediente diferite pe care le poți folosi pentru a face un scrub de corp acasă. În continuare, am alcătuit o listă cu exfoliante pentru corp care sigur o să-ți placă! Mai jos vă oferim trei rețete de exfoliante ce se pot face acasă foarte simplu
     Exfoliant pentru corp cu zahăr şi cafea 
Vei avea nevoie de :
¼ cană cafea măcinată
¼ cană zahăr
2 linguri ulei de masline extravirgin
3 capsule de vitamina E
Timp de pregatire 2 minute
Timp de tratament 10 minute
 Combină toate ingredientele până obții o pastă grosieră. Masează circa 5-10 minute pentru a masa uşor şi a exfolia corpul iar la final spală amestecul de pe corp folosind apă călduță.
 
     Exfoliant pentru corp cu ulei de cocos 
Vei avea nevoie de:
¼ – ½ cană de zahăr granulat
½ cană ulei de cocos
Timp de pregatire
2 minute 
Timp de tratament15 minute
 

Amestecă ingredientele până obții o pastă consistentă. Nu încălzi uleiul, deoarece aceasta ar putea duce la topirea zahărului. Curăță-ți pielea şi aplică această pastă
Masează uşor amestecul, cu mişcări circulare, pe piele 5-10 minute iar apoi spală amestecul folosind apă călduță.
 

   Exfoliant corporal cu fulgi de ovăz pentru o piele stralucitoare 

Vei avea nevoie de:
½ cană de fulgi de ovăz nefierți
½ cană de zahăr brun
½ cană miere crudă
¼ cană ulei de jojoba
2 picături de ulei esențial de lavandă
4 picaturi de ulei esential de muscata
4 picături de ulei esențial de tămâie
Timp de pregatire 2 minute
 
Timp de tratament 10-15 minute
 
Macină ingredientele uscate până obți o pudră fină şi amestecați în ea ingredientele lichide. Combină restul ingredientelor până obții o pastă consistentă.
Curăță-ți pielea şi aplică această pastă.
Masează  uşor amestecul, cu mişcări circulare, pe piele circa 5-10 minute pentru a obține o piele fină.
Spală  amestecul folosind apă călduță.
     Scruburile potrivite dau tenului tau impulsul de care are nevoie pentru a arata radiant si impecabil iar cele pentru corp  îți exfoliază pielea şi îți curăță porii, lăsându-ți o piele moale, netedă şi cu aspect tânăr.