Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Despre epilarea definitivă cu laser

     Pentru multe femei, frumusețea înseamnă şi o piele catifelată, lipsită de păr. Sezonul cald este perioada în care porți purta ținute elegante sau vaporoase, care permit pielii să respire. Ca să te poți bucura din plin de aceste ținute, epilarea definitivă îți vine în ajutor. Mai jos îți prezentăm câteva întrebări şi răspunsuri despre această terapie.

   Ce este epilarea definitivă?

     Epilarea definitivă este o procedură estetică prin care se elimină părul de pe corp. Ea te ajută să scapi nu doar de firele de păr vizibile (aflate la suprafața pielii), ci şi de cele aflate sub piele. Acest lucru este posibil pentru că epilarea definitivă acționează şi asupra rădăcinilor (foliculilor) de păr, împiedicând formarea unora noi.

   Ce trebuie să faci înainte de a apela la această terapie?

     Pentru ca epilarea definitivă să aibă rezultate eficiente, există o serie de recomandări pe care trebuie să le respecți înainte de a încerca acest tratament.
-evită expunerea la soare (inclusiv la solar) cu 20 de zile înainte de aplicarea terapiei;
-nu face saună cu 24 de ore înainte de epilare;
-nu folosi epilarea cu dispozitive sau terapii care implică smulgerea părului cu cel puțin 20 de zile înainte de tratament (epilarea cu ceară este inclusă în această categorie);
-cu 24-48 de ore înainte de a te prezenta la salon pentru epilare, rade părul de pe zona (zonele) ce urmează a fi tratate (exceptând zona facială);
-nu-ți decolora firele de păr de pe corp cu 14 zile înainte de terapie;
-nu folosi creme autobronzante cu 10 zile înainte de epilare;
-evită de asemenea folosirea, pe zonele vizate de tratament, a produselor cosmetice de igienă şi îngrijire personală (fond de ten, parfumuri, deodorante, creme, loțiuni şi uleiuri de corp, creme de protecție solară, etc.);
-citeşte cu atenție prospectul tuturor medicamentelor pe care le foloseşti şi informează esteticianul care îți prezintă detaliile procedurii despre aceste medicamente.

   Cât de sigură este epilarea definitivă? Poate cauza apariția cancerului?

      Răspunsurile pe scurt la aceste întrebări sunt: este o procedură foarte sigură când este aplicată cu tehnologii şi aparate performante şi NU, epilarea definitivă NU poate cauza apariția cancerului. Înainte de toate, trebuie să înțelegem principiul de funcționare a aparatelor de epilare definitivă. Se foloseşte un fascicul de lumină care ținteşte bulbul pigmentat al firului de păr şi îl distruge fără să afecteze țesuturile din jur. Energia luminoasă generată de laser nu depăşeşte nivelul foliculului de păr, aşadar acționează la nivelul superficial al pielii. Practic, cu cât este firul mai închis la culoare cu atât absoarbe mai bine lumina şi tratamentul va fi mai eficient. Conform studiilor efectuate până în prezent, epilarea definitivă NU cauzează lezarea ADN-ului şi nu produce mutații la nivel celular, care ar putea determina un cancer cutanat la nivelul pielii normale.
     O altă mare îngrijorare a celor interesați de această terapie o reprezintă petele de pigmentare. În general, multe dintre petele de pigmentare (pete deschise sau închise la culoare) care ar putea să apară imediat după un tratament de epilare definitivă sunt tranzitorii. Riscul de apariție a acestora depinde de aparatul şi tehnologia folosite, de sensibilitatea pielii clientelor şi de respectarea indicațiilor pre şi post procedură.

   De ce este epilarea definitivă cu laser mai scumpă decât alte metode?

      Ce trebuie să ai în vedere este că epilarea aplicată cu dispozitive mai puțin performante este de fapt mai scumpă decât epilarea facută cu aparate de calitate înaltă pentru că cele dintâi nu oferă rezultate durabile în timp şi trebuie repetate mai des. Epilarea cu un aparat performant îți oferă în câteva şedințe de tratament o piele fină, catifelată şi frumoasă, aşa cum ți-ai dorit.
     Un exemplu de calcul al costului epilării cu laser este acesta: cei 300 de euro necesari epilării axilei cu un dispozitiv ultra-performant în circa 6 şedințe reprezintă un cost mai mic decât cel necesar epilării prin metode alternative. Gândeşte-te la costul, timpul şi numărul de aplicări necesare în cazul epilării cu ceară, cu epilatorul electric, cu aparatul de ras, cremă depilatoare sau cu un aparat de epilare de calitate slabă. Ca să te convingi că epilarea definitivă cu laser este cea mai bună alegere, vino la centrul nostru de înfrumusețare unde prețul final se stabileşte în urma unei consultații amănunțite, fără costuri ascunse.

   Este dureroasă procedura?

     Există şi anumite dispozitive de epilare cu laser care produc durere, mai ales pe anumite zone ale corpului şi mai ales la persoanele care au firele de păr mai groase şi mai închise la culoare. Care este explicația? Lumina laser creează un efect termic asupra țesutului care înconjoară foliculii de păr. Căldura poate ajunge la terminațiile nervoase din jurul rădăcinii firelor de păr şi astfel apare un disconfort. La unele aparate care nu dispun de tehnologii performante apare senzația de durere sau de arsură. Pentru multe femei, chiar şi o durere de intensitate mică poate reprezenta o experiență  neplăcută. Oricât de mult ar vrea să aibă pielea fină şi lipsită de păr, femeile îşi doresc să facă un tratament de epilare eficient, confortabil, fără durere. Acest lucru este posibil grație aparatului eLase LHR, dotat cu tehnologia ELOS şi cu modul de funcționare MOTIF. Acest dispozitiv NU produce nici durere, nici disconfort.

   Se poate face epilarea definitivă acasă?

     Răspunsul este NU. Acest tratament trebuie efectuat cu un aparat performant, cu tehnologie avansată, care necesită experiența şi expertiza unui estetician profesionist. Dacă dispozitivul nu este folosit corespunzător tratamentul nu va oferi rezultatele aşteptate, iar cei care încearcă această abordare pot suferi efecte secundare cum ar fi arderi şi iritații ale pielii pentru a le numi pe cele mai frecvente. În concluzie, epilarea cu laser se face doar la un centru de înfrumusețare de către un estetician specializat în aplicarea acestui tratament.