Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Despre cremele antirid

     Numai hidratarea poate îmbunătăți aspectul pielii tale. Cremele hidratante sunt loțiuni, geluri şi seruri formate din apă, uleiuri şi alte ingrediente, precum proteine, ceară, glicerină si chiar lactate. Cremele antirid sunt adesea creme hidratante cu ingrediente active care oferă beneficii suplimentare. Aceste ingrediente adăugate sunt menite să îmbunătățească nuanța pielii, textura, liniile fine şi ridurile. Eficacitatea acestor produse depinde parțial de tipul de piele şi de ingredientul sau ingredientele active. Iată ingrediente comune care pot duce la o oarecare îmbunătățire a aspectului pielii tale.
     Vitamina C (acid ascorbic). Vitamina C este un antioxidant puternic, ceea ce înseamnă că protejează pielea de radicalii liberi - molecule instabile de oxigen care descompun celulele pielii şi provoacă riduri. Vitamina C poate ajuta la protejarea pielii de daunele solare şi la reducerea liniilor fine şi a ridurilor. Înainte şi între utilizări, cremele antirid care conțin vitamina C trebuie păstrate într-un mod care să le protejeze de aer şi razele solare.

   Hidroxiacizi

     Alfa-hidroxiacizii (AHA) includ acidul glicolic, citric şi lactic. Sunt folosite pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii (exfoliere). Utilizarea unui produs AHA vă pregăteşte în mod regulat pielea pentru a absorbi mai bine alte produse şi stimulează creşterea pielii noi, netede şi uniform pigmentate.
AHA, acizii beta hidroxil şi o formă mai nouă numită polihidroxiacizi s-au dovedit, de asemenea, eficiente în reducerea liniilor fine şi a ridurilor.
Peptide. Aceste molecule apar în mod natural în organismele vii. Anumite peptide sunt capabile să stimuleze producția de colagen şi s-a dovedit că îmbunătățesc textura şi ridurile pielii.

   Extracte de ceai 

     Ceaiul verde si cel  negru conțin compuşi cu proprietăți antioxidante şi antiinflamatorii. Cremele antirid folosesc extracte de ceai verde.
Extract din seminte de struguri. Pe lângă proprietățile sale antioxidante şi antiinflamatorii, extractul de semințe de struguri promovează producția de colagen.

   Niacinamidă

     Un antioxidant puternic, această substanță este legată de vitamina B-3 (niacină). Ajută la reducerea pierderii de apă în piele şi poate îmbunătăți. Luați în considerare aceste puncte atunci când evaluați meritele utilizării unei creme antirid:

   Ingrediente multiple

     Un produs cu două sau trei ingrediente active nu este neapărat mai eficient decât un produs cu doar unul dintre ele. De asemenea, folosirea mai multor produse antirid în acelaşi timp poate irita pielea mai degrabă decât să o beneficieze.

   Efecte secundare

     Unele produse pot provoca iritații ale pielii, erupții cutanate, arsuri sau roşeață. Asigurați-vă că citiți şi urmați instrucțiunile produsului pentru a limita efectele secundare. Poate ajuta să selectați produse care nu provoacă reacții alergice (hipoalergenice) sau acneice (non-comedogenice). Alegeți produse care oferă o linie telefonică pentru consumatori dacă aveți întrebări.

   Regimul tău antirid

     O cremă antirid poate diminua aspectul ridurilor tale, în funcție de cât de des o foloseşti, de tipul şi cantitatea de ingredient activ din crema antirid şi de tipul de riduri pe care vrei să le tratezi.

   Protejați-vă pielea de soare

     Expunerea la lumina UV accelerează procesul natural de îmbătrânire al pielii, provocând riduri şi piele aspră, cu pete. De fapt, expunerea la soare este motivul nr. 1 al semnelor de îmbătrânire a pielii, inclusiv pigmentarea neuniformă. Protejați-vă pielea - şi preveniți viitoarele riduri - limitând timpul petrecut la soare şi purtând întotdeauna îmbrăcăminte de protecție şi o pălărie. De asemenea, folosiți protecție solară pe pielea expusă pe tot parcursul anului când sunteți în aer liber. 
     Un dermatolog vă poate ajuta să creați un plan personalizat de îngrijire a pielii, evaluându-vă tipul de piele, evaluând starea pielii şi recomandând produse care ar putea fi eficiente. Dacă sunteți în căutarea unor rezultate mai dramatice, un dermatolog vă poate recomanda tratamente medicale pentru riduri, inclusiv creme prescrise, injecții cu toxină botulină (Botox) sau tehnici de refacere a pielii.

   Uleiul de masline, ingredientul cheie in cremele hidratante

     Folosiţi uleiul de măsline şi pentru piele, nu doar în salatele proaspete de primăvară! Substanţele pe care le conţine sunt asemănătoare în proporţie de 90% grăsimilor din tegument. Acesta este motivul pentru care vorbim şi despre un ingredient cosmetic de calitate. În cosmetică, uleiul de măsline puteți să-l găsiţi atât în creme, cât şi în măşti pentru ten şi păr. Puteți să le cumpărați sau să vă puneți creativitatea la încercare şi să le faceți singure acasă. Turnați câteva picături de ulei de măsline în palme şi masați uşor pielea, faceți măşti pentru ten (gălbenuş de ou, o linguriță de ulei) sau pur si simplu turnați puțin ulei cald pe păr, lăsați-l o oră să acționeze, apoi spălați.
     Dacă nu vreţi să cheltuiţi prea mult pe soluţiile demachiante, uleiul de măsline este un excelent înlocuitor. Acesta îndepărtează eficient machiajul şi murdăria de pe faţă, dar ajută şi la catifelarea şi hidratarea pielii. Este, de asemenea, o alegere ideală pentru persoanele care prezintă reacţii alergice la produsele cosmetice din comerţ.
     Potrivit studiilor, uleiul de măsline reduce semnele de îmbătrânire cutanată, sporeşte producția de colagen, curăță eficient pielea fără a o usca, are proprietăți antiinflamatoare şi ajută la diminuarea cicatricilor.

    Atenție! 

     Nu folosiți în exces ulei de măsline pe piele, deoarece poate duce la înfundarea porilor şi apariția coşurilor. Persoanele cu pielea sensibilă trebuie să îl evite. De asemenea, nu folosiți ulei de măsline pe pielea sensibilă a bebeluşilor!