Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

De ce se îngălbenesc unghiile
     Cele mai bune remedii naturiste pentru unghii îngălbenite

     Unghii îngălbenite? Nimic nu pare mai grav pentru o femeie decât să aibă o asemenea problemă. Despre cauzele îngălbenirii unghiilor şi cele mai bune remedii naturiste care vă ajută în acest caz, aflați în rândurile de mai jos.

     De ce se îngălbenesc unghiile?

     Potrivit specialiştilor, unghiile spun extrem de multe despre starea de sănătate a unei persoane. Atunci când acestea se îngălbenesc, e o dovadă că aveți o infecție fungică. Dar unghiile pot lua o tentă galbenă şi dacă au fost pătate cu ojă, dar e posibil ca pur şi simplu vă confruntați cu sindromul unghiilor galbene. Ca să evitați această problemă, se recomandă să folosiți lacuri de unghii care conțin cât mai puține substanțe nocive. Dar unghiile se pot îngălbeni şi dacă aveți o carență de vitamine sau minerale. În cazul în care observați că pe unghiile dumneavoastră apar dungi verticale sau orizontale, e posibil să aveți o lipsă mare de fier sau de vitamine din complexul B. Dacă unghiile sunt galbene şi devin fragile vinovată poate fi şi onicomicoza, o infecție care afectează mai ales unghiile de la picioare. Trebuie să ştiți că infecția unghiilor se poate instala la orice vârstă, dar este mult mai frecventă la persoanele trecute de 65 de ani. Totodată unghiile cu o nuanță gălbuie se întâlnesc şi la persoanele cu diabet. În acest caz, colorarea galbenă este în strânsă legătură cu descompunerea zahărului şi efectul său asupra colagenului din unghii. Cât priveşte sindromul unghiilor galbene, acesta este o tulburare foarte rară, care se caracterizează prin malformații ce afectează atât unghiile de la mâini cât şi pe cele de la picioare.

 
     Uleiul de arbore de ceai vă scapă de unghiile îngălbenite

     Printre cele mai vechi şi mai eficiente remedii se numără uleiul de arbore de ceai. Amestecați câteva picături de ulei de arbore de ceai cu o jumătate de linguriță de ulei de măsline sau de jojoba. Cu acest produs masați bine unghiile afectate. Excelente proprietăți antimicrobiene îl are şi uleiul de oregano, care are o putere fantastică împotriva bacteriilor şi fungilor. Şi acesta se amestecă cu ulei de măsline sau de jojoba şi se masează locul cu probleme. Pentru a preîntâmpina răspândirea infecției, înmuiați unghia afectată în apă fierbinte amestecată cu bicarbonat de sodiu. Remediul se foloseşte zilnic pentru a avea efectul dorit, timp de câteva săptămâni. În acest fel va fi împiedicată răspândirea infecției. Efect util în unghiile îngălbenite îl are şi apa oxigenată. Specialiştii în nails vă recomandă să amestecați apă oxigenată cu apă caldă şi înmuiați unghiile în acest produs. Dacă veți pune şi bicarbonat de sodiu eficiența va fi şi mai sporită. De asemenea, vitamina E şi-a dovedit eficiența pentru tratarea sindromului unghiilor galbene. Dar această vitamină are şi rolul de a stimula creşterea unghiilor. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați local vitamina E.
 

     Pudra de argilă albă, leacul imbatabil în unghiile îngălbenite

     Tot împotriva unghiilor îngălbenite se poate folosi un amestec obținut din ulei de migdale sau ulei de măsline cu miere de albine. Se ung bine mâinile, apoi se introduc în mănuşi din bumbac. Păstrați de seara până dimineața. Un leac vechi dar cu mare eficacitate este pudra de argilă albă. Două linguri cu pudră se amestecă cu două lingurițe cu ulei de măsline, suc de lămâie şi câteva picături de ulei esențial de levănțică. Masați uşor şi lăsați să acționeze 15-20 de minute. Ulterior, mâinile se vor clăti cu apă călduță. În fiecare seară, persoanele cu unghiile îngălbenite e bine să maseze zonele cu probleme cu un produs obținut din două linguri cu apă de trandafir şi o linguriță cu glicerină. Eficiență are şi amestecul de suc de lămâie cu apă caldă. Introduceți unghiile pentru un sfert de oră şi la final masați-le cu coajă de lămâie. Căpşunile vă sunt de ajutor împotriva unghiilor îngălbenite. Faceți o pastă din câteva căpşuni cu bicarbonat de sodiu care se aplică pe unghii. Se lasă să acționeze în jur de 15 minute. Tratamentul se aplică pe unghii o lună. Un alt amestec foarte bun este cel obținut dintr-o linguriță cu ulei de măsline şi două picături de ulei esențial de oregano. Cu acesta masați unghiile, timp de trei săptămâni.
 

     Albiti unghiile folosind şi pasta de dinti

     Foarte bine acționează asupra unghiilor şi o soluție simplă, din apă caldă şi oțet de mere, în părți egale. Introduceți unghiile şi păstrați pentru 20 de minute, de trei ori pe zi. În plus, puteți amesteca câteva picături de ulei esențial de lămâie cu ulei de migdale au măsline. Aplicați pe mâini şi unghii pentru o jumătate de oră pentru jumătate de oră şi clătiți cu apă călduță. Despre cât de utilă este pasta de dinți pentru albirea unghiilor ştiu foarte puține persoane. Pentru a face acest lucru masați pur şi simplu unghiile cu acest produs şi lăsați să acționeze câteva minute. Ulterior, clătiți cu apă călduță. Pentru efect mai rapid, utilizați o periuță de dinți cu perii moi. Nu în ultimul rând, putețin folosi şi listerină care, de alfel, este foarte bună în infecțiile fungice, grație mentolului şi a eucaliptului conținut. Înmuiați unghiile în această compoziție timp de o jumătate de oră. E foarte important să repetați procedura timp de o săptămână. După alte şapte zile de pauză, se poate relua. Nu vă speriați dacă inițial pielea din jurul unghiilor va căpăta o nuanță verzuie. Această culoare se va duce rapid. Creionul pentru unghii vă poate fi de folos dacă acestea sunt îngălbenite, pentru că este dotat cu o mină specială special creată în beneficiul acestora. În cazul în care îngălbenirea unghiilor nu provine de la ojă, puneți o picătură de ulei de tea tree pe unghie. Se lasă să acționeze câteva minute şi la final se clăteşte cu apă caldă. Tratamentul se face de două ori pe zi, până când se vor vedea îmbunătățiri. Pentru ca unghiile dumneavoastră să fie mereu sănătoase, se recomandă o alimentație bogată în fructe şi legume crude, dar şi lăptişor de matcă, spirulină, morcovi şi carne slabă.