Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Cursuri de machiaj

     Alege şcoala de make up care te va ajuta să te angajezi şi după ce termini cursul

     Eşti pasionată de make up? Vrei să aprofundezi pasiunea sau te gândeşti chiar să pui bazele unei cariere în acest domeniu? Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să alegi un curs de make up. Dar nu orice fel de curs, ci pe cel potrivit pentru tine. Iată cele mai bune sfaturi pentru ca visul tău să devină realitate. Îți vor fi de un real ajutor. Ai posibilitatea sa platesti si in rate.

     Eşti hotărâtă să începi cursul de make up şi te gândeşti că nu îti vei permite financiar?

     Alungă această temere şi nu da înapoi când ai pornit pe acest drum, pentru că ai posibilitatea să îl plăteşti şi în rate. Stabileşte-ți un buget şi gândeşte-te ce vrei să faci mai departe. Dacă vrei să faci cursul doar pentru tine, îți poți permite să alegi un curs de make up cu un buget mediu. Dacă vrei ca după acest curs să profesezi, nu-ți rămâne decât să investeşti. Şi nu trebuie să îți faci nici un fel de probleme, pentru că banii îi vei recupera mult mai repede decât ai crede. Ai încredere în tine şi fă ce-ți place. E primul pas în a deveni propriul tău şef.

     Fii atentă cine vor fi trainerii tăi

     La fel de important este să ştii cine vor fi persoanele care te vor forma. Alege trainerii cei mai talentați, dar şi pe cei cu al căror stil simți că rezonezi cel mai mult. Aşa vei reuşi să înveți în scurt timp lucruri la care altădată probabil doar ai fi visat. Dar nu doar trainerul contează, ci şi practica. Ar fi indicat să optezi pentru grupe unde sunt mai puțin cursanți, pentru că trainerul va avea posibilitatea să se ocupe mult mai mult de tine. Un număr optim este de 10, maxim 15 cursanți. Dacă sunt mai mulți, vei avea şanse mult mai mici să „furi” meserie. În afară de orele pe care le faci cu trainerul, nu te lăsa pe tânjală şi exersează cât mai mult posibil în timpul liber. Cu siguranță, prietenele, mama sau sora ta vor fi extrem de fericite să fie machiate de tine. Nici nu-ți poți imagina cât de mândre vor fi când vor vedea ce a ieşit din mâna ta.

     E important ca diploma pe care o vei obtine să fie recunoscută

     E important să ştii şi ce vei face după ce termini cursul de make up, de aceea trebuie să alegi o şcoală care se implică şi după finalizarea cursurilor. Cu cât şcoala este mai mare, cu atât vei avea mai multe şanse să îți găseşti un job. În plus, odată ce şcoala oferă practică elevilor la diferite evenimente, vei putea să-ți găseşti mult mai uşor un contract de muncă. De asemenea, înainte de a te hotărî ce curs de make up alegi, citeşte şi comentariile celor care l-au făcut. Nu uita că oamenii vor spune totdeauna ce le-a plăcut, dar ține cont şi de intuiția ta. În plus, e important ca diploma pe care o obții să fie recunoscută internațional. Nu se ştie niciodată când vei face un pas mare pentru tine în străinătate.

    Caută să obtii cât mai multe informatii de la trainer.

     Crezi că îl vei stresa pe trainer dacă îl vei întreba tot felul de lucruri? Nicidecum, e important să faci asta, altfel, nu vei avea cum să înveți tot ce trebuie de la un make up artist cu experiență. Nu uita că trebuie să exersezi şi pe oameni care sunt mofturoşi şi caută nod în papură. În plus, e extrem de important să înveți să fii stăpân pe tine în fața unei persoane pe care o cunoşti, pentru că aşa vei face tot timpul. Vei putea să te perfecționezi doar dacă vei începe să lucrezi cu toate tipurile de tenuri, ca să poți să faci față oricărei situații.

     Ce vei învăta la un curs de make up

     Odată ce vei începe un curs de make up, vei învăța cum să foloseşti pensulele profesionale, dar şi cum să aplici corect produsele pentru față. Dar şi ce produse să foloseşti pentru machiajul ochilor ori al buzelor. Vei descoperi cum să ascunzi problemele diferitelor tipuri de ten, dar şi cum să alegi un fond de ten, ținând cont de nuanța pielii. Vei fi în culmea fericirii când vei şti cum să faci un make up nu doar de zi, ci şi de seară sau pentru ocazii speciale. De asemenea, vei descoperi tipurile de blush şi cum se aplică, dar şi tehnici de folosire a eyeliner-ului. Odată ce vei deveni un make-up artist de succes, cu puțin noroc şi câțiva bănuți puşi deoparte, vei putea să îți deschizi propriul salon de înfrumusețare.

    Foloseşte propria trusă de farduri

     Trebuie să ştii că atunci când mergi la un curs de make up trebuie să foloseşti propria trusă de farduri. Nu împrumuta rimelul, pentru că te poți trezi cu diferite infecții la ochi, una dintre cele mai frecvențe fiind conjunctivita. Dacă vei folosi un burete pentru mai multe tipuri de ten creşte riscul de a se dezvolta coşurile sau pot apărea reacțiile alergice. Nu împrumuta nici rujul şi evită testerele din magazine. Un nu hotărât şi împrumutului creionului dermatograf, pentru că te poți confrunta cu infecții grave ale ochilor, precum keratita. Dacă fardurile sunt uscate sau degradate, se vor arunca. Rujurile şi glossurile expiră după aproximativ 18 luni, iar mascara după şase luni.

     Dezinfectează trusa de farduri

     Fardurile nu trebuie folosite mai mult de trei ani, în timp ce contururile de buze şi dermatografe au ca termen de valabilitate 18 luni. De asemenea, 12 luni sunt valabile fondurile de ten hidratante şi 18 luni cele uleioase. Nu aplica niciodată fardul de ochi folosind degetele. Curăță mereu trusa de machiaj atât pentru longevitatea accesoriilor cât şi pentru un tegument frumos şi sănătos. Nu depozita trusa de machiaj în baie, ci doar în locuri uscate şi răcoroase. Dezinfectează şi interiorul trusei de machiaj şi ai grijă să fie mereu uscată. Mediul umed şi întunecat poate dezvolta fungi.