Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Cum vă îngrijiti tenul cu pistrui

     Cum vă îngrijiti tenul cu pistrui

     Este mult mai vulnerabil în fața razelor ultraviolete decât orice alt tip de ten, de aceea cel cu pistrui are nevoie de mult mai multă îngrijire. Dar v-ați gândit vreodată că pistruii pot fi şi apanajul unei femei sexy? Nicole Kidman, Olivia Munn, Lindsay Lohan, Emily Bluntm Christina Hendricks şi Meghan Markle, toate cu pistrui, au reuşit să arate cu totul excelent, apelând la diverse trucuri.

     Apar mai des la persoanele cu pielea deschisă la culoare

     V-ați trezit cu pistrui? Nu trebuie să vă faceți nici un fel de probleme, pentru că aceştia vă pot face să arătați cu adevărat spectaculos. Cu o singură condiție însă: să ştiți cum să vă îngrijiți pielea. Drept urmare, nu vă mai acoperiți pistruii, pentru că vă fac mult mai şarmante, mai frumoase şi mai apreciate de cei din jur. De regulă pistruii apar mai frecvent la persoanele cu pielea deschisă la culoare datorită expunerii la soare. Sigur că toți avem nevoie de vitamina D, însă soarele în exces nu face altceva decât să îmbătrânească pielea, să cauzeze riduri şi să conducă la apariția nu doar a pistruilor, ci şi a alunițelor şi, în cazuri mai grave, la melanoame. Tocmai de aceea, doamnelor şi domnişoarelor cu pistrui li se recomandă loțiuni cu protecție solară, respectiv creme cu SPF minim 15, dar şi waterproof. Această cremă se va aplica întotdeauna cu 20 de minute înainte de a ieşi la aer. Şi asta în orice anotimp. Specialiştii în make-up vă recomandă să folosiți şi serum cu antioxidanți pentru ca pielea să nu se degradeze.

     Ce machiaj se potriveşte tenului cu pistrui

     De asemenea, trebuie să aveți mare grijă şi la ce make-up folosiți dacă aveți pistrui. Primul pas este să pregătiți pielea, aşa că e important să aplicați o cremă hidratantă care să aibă efect de serum. Specialiştii vă sfătuiesc să nu folosiți fondul de ten în cantitate mare. Dacă veți încerca ca pistruii să nu se vadă, nu veți face altceva decât să obțineți o față total inestetică. Sigur că nu e uşor să alegeți un fond de ten în ton cu pistruii, care pot fi ori roşiatici, ori maronii sau închişi la culoare. Drept urmare, make-up artiştii spun că e bine să combinați două nuanțe de fond de ten. Una trebuie să fie pentru zona în care aveți pistruii, iar cealaltă în zona în care nu aveți probleme. În acest fel, fața va arăta perfect, nu ca şi cum v-ați fi pus o mască. Există şi un truc care să vă facă să fiți fericite: lăsați pistruii să se vadă puțin şi faceți astfel încât tenul să se matifieze. Veți arăta cu adevărat fantastic. Foarte important pentru ca fața să radieze de prospețime este ca în cazul pistruilor să folosiți mereu un iluminator. Acest produs este cu totul extraordinar când vine vorba de pielea pătată sau decolorată. Aveți grijă ca iluminatorul să-l aplicați doar cu pensula potrivită, în caz contrar nu veți face altceva decât să obțineți texturi groase. Dacă mai aveți şi cearcăne în afară de pistrui, atunci amestecați corector cu iluminator. Este un pont la care specialiştii apelează foarte des şi au rezultate fantastice. Aveți senzația că odată ce aveți pistrui nu veți mai putea să folosiți rujuri puternice? E doar un mit, veți arăta wow odată ce le veți folosi. Dar, dacă veți utiliza un ruj roşu, cu adevărat spectaculos, ochii nu trebuie să fie atât de încărcați.

     Lămâia are capacitatea de a reduce intensitatea pistruilor

     Dacă doriți ca tenul dumneavoastră să arate spectaculos, iar aceştia să fie cât mai estompați folosiți cu toată încrederea lămâia. Prin concentrația mare de acid citric, aceasta reuşeşte în mod remarcabil să reducă intensitatea pistruilor. Tot ce trebuie să faceți este să luați o dischetă de bumbac, o îmbibați în lămâie şi o aplicați pe ten. Aveți grijă ca lămâia să nu ajungă în zona gurii şi a ochilor. Se lasă să acționeze câteva minute şi se clăteşte cu apă călduță. Atenție! În anotimpul cald nu folosiți creme care să vă ajută să vă uniformizați pielea. Dacă vă veți expune la soare, veți avea numai necazuri. Pistruilor le vin de hac şi un amestec obținut din semințe de susan şi semințe de turmeric. Acesta se vor fărâmița, se vor amesteca cu apă, iar produsul va fi aplicat pe față. După câteva minute, se va clăti cu apă călduță. Şi boabele de muştar în lapte vă vor fi de ajutor. Amestecați cât puteți de bine boabele de muştar în lapte, iar pasta obținută aplicați pe față. Cel mai bine ar fi dacă ați lăsa să acționeze peste noapte. Şi pepenele face adevărate minuni în cazul pistruilor. Faceți o gaură în pepene, puneți apoi puțin orez şi lăsați o săptămână. Pasați apoi orezul cât puteți de bine până veți obține o pastă, care se va aplica pe față.

     Cum să preveniti aparitia pistruilor

     Pentru petele pigmentare dar şi pistrui este bun cartoful. În plus, acesta vă ajută să scăpați şi de semnele provocate de acnee. Tăiați un cartof crud în două şi puneți în apă. Ulterior, masați bine fața cu felia de cartof, folosind mişcări circulare. Ulterior e bine să vă spălați cu apă călduță. Pentru efectele dorite, faceți acest tratament de trei ori pe săptămână. Puteți apela şi la ajutorul iaurtului, care îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii. E de ajuns să aplicați o lingură cu iaurt simplu pe zonele cu probleme. Lăsați să acționeze timp de 20 de minute. Clătiți apoi cu apă călduță. Există însă şi câteva metode care vă ajută să preveniți atât apariția cât şi înmulțirea pistruilor. În acest sens, fiți foarte atenți atunci când stați la soare, pentru că radiațiile ultraviolete nu vă sunt deloc prietene. Folosiți loțiune de plajă cu factor de protecție. Întotdeauna dimineața puneți pe față înainte de a vă machia o loțiune cu factor de protecție. Ar fi indicat dacă această loțiune ar fi folosită şi pentru a vă proteja brațele şi mâinile. Extrem de utile împotriva apariției pistruilor sunt şi pălăriile supradimensionale dar şi ochelarii de soare mari. Sub nici o formă nu stați la soare în intervalul orar 10-16.