Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Cum scapi de celulita printr-un stil de viata sanatos

     Scăpati de celulită printr-o dietă sănătoasă

     Of, celulita asta... pare cel mai neplăcut lucru de care poate ave parte o femeie în perioada verii. Dar nu trebuie să faceți o dramă, pentru că există multe soluții. Iar cel mai important pentru a scăpa de celulită este să optați pentru o dietă sănătoasă.

     Consumati cât mai multe alimente bogate în fibre, potasiu şi vitamina C

     Ca să scăpați de celulită, specialiştii spun că e foarte importantă hidratarea. Aşadar, beți cel puțin doi litri de apă pe zi. De asemenea, consumați cât mai multe alimente care sunt bogate în fibre, potasiu şi vitamina C şi, foarte important, urmați o cură de detoxifiere. O dietă bogată în proteine şi săracă în carbohidrați e tot ce aveți nevoie în această vară pentru a avea un trup perfect. Alegeți cât mai multe fructe şi legume proaspete şi optați pentru cât mai multe sucuri de fructe. Dar reduceți sarea, sucurile acidulate, alcoolul şi cafeaua.

     Alegeti alimente care stimulează sistemul limfatic

     Specialiştii vă recomandă pentru a combate celulita alimente care vă stimulează sistemul limfatic, care sunt sărace în sodiu şi extrem de bogate în potasiu. Acestea vă ajută să eliminați retenția de apă şi toxinele. Optați pentru varză de Bruxelles, pepenele, cartofii, morcovii şi bananele. Tot pentru a scăpa de celulită vă sunt utile şi alimentele cu puține calorii. Acestea sunt bogate în vitamine, dar şi minerale dar şi nutrienți care vă oferă energie. Pentru a scăpa de celulită alegeți şi alimentele care vă scapă de constipație sau previn constipația. În acest fel veți elimina toxinele acumulate în corp şi totodată vă dau şi o senzație de sațietate, adică ovăz, pere, caise, seminețe şi oleaginoase.

     Consumati seminte de floarea soarelui

     Sunt extrem de bune şi alimentele care detoxifică ficatul, cum ar fi usturoiul, ceapa, merele şi anghinarea. Dacă vă doriți să alungați celulita, nu ratați semințele de floarea soarelui. Acestea conțin  mulți nutrienți precum vitaminele B6 şi E, dar şi seleniu zinc şi potasiu. Aceste vitamine au rolul de a întări şi totodată repară țesuturile conjunctive. Atenție! Consumați semințele de floarea soarelui cu mare atenție, pentru că vă puteți îngrăşa, întrucât sunt extrem de bogate în calorii. Nu uitați nici de beneficiile ghimbirului, care măreşte temperatura corpului şi accelerează metabolismul şi ajută la slăbit şi taie pur şi simplu pofta de mâncare. Ouăle sunt, de asemenea excepționale pentru a scăpa de celulită cât mai repede posibil. Asta pentru că albuşul de ou are multe proteine dar şi un conținut scăzut de grăsimi. Pe de altă parte gălbenuşul conține fier şi zinc din belşug. Se recomandă consumul de ouă, de două sau trei ori pe săptămână. Pentru eliminarea celulitei este ideal şi orzul. Sărac în calorii, acesta are un indice glicemic mic față de toate cerealele. Acest aliment are totodată şi rolul de a combate anxietatea, datorită căreia majoritatea doamnelor şi domnişoarelor mănâncă în exces. Un gust deosebit îl oferă preparatelor culinare rozmarinul, care îmbunătățeşte digestia grăsimilor şi previne acumularea toxinelor sub țesuturi. Nu uitați nici de peşte, care conține acizi graşi Omega 3.