Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Cum scăpăm de cearcăne?

     Cum scăpati de cearcăne în timp record

     Se spune că nu există persoană care să nu aibă cearcăne sau pungi sub ochi, indiferent de vârstă. Iată cele mai simple metode care vă scapă de cearcăne în timp record.

     Care sunt cauzele aparitiei cearcănelor

     Vreți să aveți mereu o privire frumoasă, însă cearcănele vă fac viața amară? Credeți că nu mai aveți nici o şansă să scăpați de acel aspect al pielii de sub ochi de culoare neagră-albăstrui? Este total greşit, pentru că veți avea acum ocazia să încercați cele mai simple metode, al căror efect este garantat. Înainte de toate însă, trebuie să ştiți de ce apar cearcănele şi ce trebuie să faceți ca să le țineți departe. Potrivit oamenilor de ştiință, în majoritatea cazurilor, cearcănele sunt acele vase de sânge care încep să se vadă, dând pielii o nuanță albăstruie. Printre cele mai frecvente cauze care conduc la apariția acestora sunt eczemele, expunerea la soare, dar şi răceala sau sinuzita. Totodată, cearcănele se pot instala ca urmare a unei alimentații neadecvate, a bolilor endocrine sau a unor tipuri de medicamente. Vă puteți trezi cu cearcăne însă şi dacă fumați, beți cafea şi alcool în exces, sunteți stresați sau nu vă hidratați corespunzător. Nu în ultimul rând, oboseala sau lipsa somnului determină apariția cearcănelor, dar şi înaintarea în vârstă care cauzează reducerea producției de colagen.

     Puneti o lingură rece pe ochi

     O metodă extraordinară pentru a veni de hac cearcănelor este să vă faceți masaj ocular. În acest sens, tot ce trebuie să faceți este să masați cât mai delicat conturul ochilor, folosind degetul arătător. Tratamentul se efectuează zilnic, dimineață şi seara şi veți vedea cum ochii se vor relaxa. De mare ajutor vă este şi o lingură. Pentru început introduceți lingura în frigider, păstrați un sfert de oră, apoi aplicați pe ochi timp de zece minute. Această metodă se foloseşte în fiecare dimineață şi veți constata cum dispar cearcănele. Hidratarea este cu totul extraordinară când aveți cearcăne. Folosiți un ulei de migdale dulci seara, înainte de culcare cu care aplicați un masaj în jurul ochilor. Ar fi bine dacă în ulei ați adăuga şi vitamina A. De asemenea, specialiştii vă recomandă să consumați cât mai multe alimente bogate în vitamina A, precum roşii, ardei, spanac, morcovi, dar şi gălbenuş de ou şi caise. Bineînțeles, nu uitați nici de suplimentele cu vitamina A. Nu dormiți pe burtă, pentru că riscați ca cearcănele să se instaleze mult prea devreme, întrucât se acumulează lichid sub ochi. Nu uitați nici de ceaiul de muşețel sau cel negru. Aplicați pliculețe cu ceai infuzat, rece, timp de cinci minute, pe fiecare ochi.

     Cuburile de gheată sunt magice pentru cearcăne

     Frigul activează circulația din jurul ochilor, aşa că folosiți mereu cuburile de gheață. Înveliți într-un şervețel curat şi aplicați pe ochii umflați. Țineți zece minute şi veți vedea diferența. Util este însă şi zațul de cafea. Acesta se pune rece, timp de câteva minute pe conturul ochilor. Este un remediu vechi, dar extrem de eficient care înlătură cearcănele. Bunicile foloseau un alt remediu cu totul extraordinar: înmuiau un disc de bumbac în lapte. Se aplică câte un disc înmuiat în lapte rece pe fiecare ochi. Împotriva cearcănelor dar şi a pungilor de sub ochi este minunat castravetele. Acesta are rolul de a împrospăta şi a catifela zona, luminând totodată pielea. Tăiați două felii groase de castravete şi introduceți în frigider pentru o jumătate de oră. Ulterior puneți pe pleoape şi lăsați să acționeze un sfert de oră. Ştergeți apoi zona cu o dischetă înmuiată în apă. Puteți să combinați sucul de lămâie cu sucul de castravete. În acest produs înmuiați dischete demachiante şi aplicați atât pe pleoape cât şi pe cearcăne. Păstrați timp de un sfert oră şi spălați bine cu apă călduță. Pentru efect maxim, tratamentul se face cel puțin două săptămâni. De mare ajutor vă este şi muşețelul. Tot ce trebuie să faceți este să puneți două pliculețe în apă fierbinte, apoi în apă rece. Scoateți apa din ele foarte uşor şi puneți pe pleoape şi cearcăne. Păstrați timp de 20 de minute. Această plantă are acțiune antiinflamatoare şi veți constata că ochii nu vor mai fi nici obosiți, nici umflați. De asemenea, puteți face ceai de muşețel, pe care să-l introduceți în forma pentru cuburi de gheață. Ulterior, înveliți cuburile în tifon steril şi masați zona din jurul ochilor. Şi cartoful are extraordinare proprietăți calmante pentru ochi, dar estompează şi cearcănele. Aveți grijă înainte de a tăia cartoful să-l țineți pentru o jumătate de oră în frigider. Curățați apoi şi tăiați două felii groase, pe care le veți aplica pe pleoape şi pe zona unde aveți cearcăne. Dacă vă e mai simplu, faceți suc de cartofi, prin răzuirea a doi cartofi cruzi, apoi aplicați pe zona cu probleme. 

     Atentie! 

     Sucul de cartofi se va consuma imediat, altfel va oxida. După un sfert de oră clătiți cu apă călduță şi aplicați neapărat un gel hidratant. Dacă veți aplica frunze de mentă regula, veți constata că cearcănele dispar. Luați câteva frunze de mentă, spălați bine şi zdrobiți uşor. Aşezați apoi în jurul ochiului, pentru zece minute şi ştergeți zona cu o dischetă înmuiată în apă rece. Pentru ochii obosiți dar şi cearcăne sunt foarte bune şi smochinele. Tăiați în două smochinele proaspete şi aşezați pe ochi. Se lasă să acționeze un sfert de oră, apoi se clăteşte fața cu apă călduță. Nu uitați nici de uleiul de măsline, extraordinar de hrănitor pentru piele. Masați zona ochilor cu acesta, seară de seară şi vă scapă nu doar de cearcăne ci şi de riduri. Puteți toca şi frunze de trandafir, pe care apoi să le aplicați pentru 20 de minute pe zona cu probleme, seara, înainte de culcare. Mierea şi oul pot face la rândul lor adevărate minuni pentru cearcăne. Trei lingurițe cu miere se diluează în 50 ml apă caldă. În acest preparat se înmoaie un disc demachiant şi se aplică comprese. Se lasă să acționeze un sfert de oră, apoi se clăteşte cu apă călduță. Puteți să amestecați un albuş de ou cu glicerină şi să puneți în jurul ochilor. După cinci minute, se va spăla cu apă caldă.