Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Cum sa va machiati în functie de ten

         Nu există o femeie care să nu fie îndrăgostită de machiaj, dar pentru ca acesta să iasă cu adevărat spectaculos, e important să ştiți dacă aveți un ten gras, uscat sau mixt. Odată ce veți afla acest lucru, alegerea produselor cosmetice nu va fi decât o plăcere.

   Cum aflati ce fel de ten aveti

       Dacă după ce vă spălați pielea este foarte întinsă, dar aspră la atingere, specialiştii spun că faceți parte din categoria celor cu tenul uscat. După 20 de minute de la spălarea feței, pielea luceşte şi devine grasă? E clar ca lumina zilei că aveți tenul gras. Nu în ultimul rând fiți atenți dacă după spălare fața este plăcută la atingere, atunci aveți tenul normal. Mai există şi o patra categorie de ten, care este cel mixt. Potrivit specialiştilor, acest tip de ten are anumite zone care se îngraşă mai mult, respectiv zona T, adică cea cuprinsă între frunte, nas şi bărbie. Persoanele cu genul gras trebuie să ştie că e foarte important să-şi echilibreze secreția de sebum. Şi vor avea succes dacă vor folosi măşti pe bază de argilă, pentru că vor ține îmbătrânirea la o parte. În plus, acestea au şi efect tonifiant. De asemenea, tenul gras va arăta excelent dacă îl veți trata cu aspirină amestecată cu apă minerală. Tot ce trebuie să faceți este să pisați câteva pastile de aspirină, apoi să le amestecați cu apă până se formează o pastă. Preparatul va fi aplicat seara, după curățarea tenului. Rezultatele se vor vedea după o lună de tratament şi veți fi pur şi simplu uimiți. Pentru că aspirina nu doar că îmbunătățeşte aspectul pielii, dar reduce şi liniile fine, ridurile şi cicatricile şi contribuie la regenerarea celulară.

     Doamnele cu tenul gras nu trebuie să folosească fond de ten de lifting

       Tot împotriva tenului gras este foarte bună pudra de orez. Este un excelent matifiant care catifelează pielea. Un pont excelent este că pudra de orez o puteți face singure acasă, dând la blender orezul pe care-l folosiți în mod constant. Un alt prieten al celor care au tenul gras este vitamina C. Bun antioxidant, vitamina C protejează pielea de radicalii liberi şi, cel mai important, stimulează producerea de oxigen. Folosită pe termen lung, vitamina C va ține departe pielea de acnee sau cuperoză. Cât priveşte demachierea, specialiştii vă recomandă să folosiți apa micelară. Folosiți neapărat o loțiune tonică şi o bază de machiaj înainte de a aplica fondul de ten. Iar cele cu efect de lifting trebuie evitate, pentru că sunt foarte uleioase. Atenție! Aplicați baza de machiaj şi pe pleoape, pentru că doar aşa fardul de ochi va rezista atât cât doriți.

     Acidul hialuronic, excelent pentru tenul uscat

       Dacă ați fost înzestrați de natură cu ten uscat, optați pentru ajutorul acidului hialuronic, care este extrem de hidratant şi are proprietăți antirid. Dar tot un excelent hidratant dar şi antirid este şi lăptişorul de matcă care, totodată, vă calmează şi iritațiile şi are efect antiîmbătrânire. Iar uleiul de măsline este un binefăcător al tenului uscat, pentru că se absoarbe rapid şi protejează pielea împotriva deshidratării. Cât priveşte machiajul pentru tenul uscat, specialiştii recomandă să începeți cu un gomaj profesional, iar ulterior să aplicați un ulei de argan, măsline sau cocos. Un gomaj excelent se poate face folosind remedii naturale, cele mai bune fiind tărâțe de grâu, zahăr, zaț de cafea sau mălai. Dacă aveți tenul uscat, nu aplicați baza de machiaj şi nici tenul compact. De asemenea, nu se recomandă să folosiți pudra în cantități mari. Optați însă pentru un fond de ten hidratant şi un blush cremos şi astfel, pielea va fi perfect hidratată. Pentru buze este excelent gloss-ul, iar pomeții vor arăta perfect dacă veți folosi iluminator. De asemenea, pentru o față perfectă, iluminatorul va putea fi folosit şi sub sprâncene.

     Produsele cremoase sunt perfecte pentru tenul normal

       Doamnele şi domnişoarele cu tenul normal sunt cele mai fericite. Acestora le este de ajuns o cremă pe bază de acid hialuronic, ulei de măsline, lăptişor de matcă sau ulei de argan. Cu ajutorul acestor ingrediente pielea va fi mereu hidratată, proaspătă şi ridurile vor fi evitate. La capitolul machiaj, puteți folosi şi produsele cremoase, dar şi pe cele mate. O loțiune tonică va ajuta machiajul să reziste pe toată perioada zilei, dacă o veți folosi aşa cum se cuvine. Acidul hialuronic, dar şi aspirina, argila, apa de trandafiri sau cea de lavandă va face ca un tex mixt să arate cu adevărat impecabil. De asemenea, puteți pune pe față pentru câteva minute şi un castravete dat pe răzătoare sau tăiat în felii. De mare ajutor este să vă curățați fața cu ceai verde sau ulei de jojoba. Astfel, va fi reglat nivelul de sebum şi pielea va fi intens hidratată.

     Optati pentru cremele cu protectie solară

         Pentru ca machiajul să reziste, se foloseşte o loțiune tonică pentru tenul mixt, care echilibrează PH-ul pielii. E important să utilizați o bază de machiaj pentru ca fondul de ten să reziste cât mai mult. Dar la fel de bine puteți utiliza pudră, care se aplică în mod special pe acea zonă T, care le creează probleme persoanelor cu tenul mixt. Un fond de ten cremă muss cu grad ridicat de acoperire este perfectă pentru persoanele cu ten mixt. Nu doar că nu lasă nici o amprentă pe haine, dar va camufla pur şi simplu pielea cu probleme şi astfel petele de vârstă sau cicatricile vor rămâne o amintire. Make-up artiştii vă sfătuiesc, indiferent ce ten aveți, să îl îngrijiți foarte bine zilnic şi să folosiți creme cu protecție solară atât pe față, cât şi pe gât şi mâini. Pentru a nu risca să aveți alergii cauzate de produse nepotrivite tenului dumneavoastră, alegeți-le pe cele hipoalergenice. Acestea sunt special făcute pentru a ajuta toate tipurile de piele, chiar şi pe cele mai sensibile. O atenție sporită trebuie acordată şi buzelor, de aceea folosiți o cremă reparatoare, pe care să o aplicați întotdeauna când simțiți că este necesar. Toate aceste sfaturi vă vor ajuta să aveți un aspect sănătos al tenului indiferent de anotimp şi să fiți apreciată la adevărata valorare.