Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Cum să-ti faci singura manichiura semipermanenta ?

     Este în mare trend acest an, dar ce te faci atunci când nu ai timp să ajungi la salon? Iată care sunt etapele cele mai importante, pentru a-ți face singură manichiura permanentă. Îşi vor fi de mare ajutor şi, în final, rezultatul chiar va depăşi aşteptările.

   Dezinfectati unghiile!

     Primul pas pe care trebuie să-l aveți în seamă atunci când începeți să vă pregătiți pentru manichiura semipermanentă este să dezinfectați unghiile. Majoritatea doamnelor şi domnişoarelor sunt obişnuite să îndepărteze pielițele, dar specialiştii spun că nu e necesar, pentru că altfel riscați să vă contaminați cu bacterii sau fungi. Scurtați apoi lungimea unghiei, după preferințe, folosind o forfecuță şi, cu ajutorul unei pile, dați-i forma dorită. Acelaşi lucru veți face şi pe suprafața unghiei. În acest caz, vă este de folos o pilă cu o granulație de 80/80. De ce trebuie pilită uşor şi această parte? Pentru că va creşte gradul de aderență a ojei semipermanente. Pentru a nu avea probleme, realizați acest lucru într-o singură direcție. În cazul în care ați avut gel înainte şi acum a fost refăcută unghia, se pileşte şi după ce a fost aplicat materialul pentru reconstrucție.

   Degresati neapărat pentru a alunga impuritătile

     Pasul următorul este degresarea unghiei. Ca să scăpați de acel praf folosiți o dischetă demachiantă care se îmbibă cu cleanser. Degresarea se va mai face odată şi după uscarea bazei şi astfel unghia nu se va mai lipi. Urmează aplicarea bazei, care are rolul de a oferi protecție unghiei şi a îngălbenirii acesteia. În acest moment, unghiile se vor introduce într-o lampă UV pentru 30 de secunde. Atenție! Acest produs va fi aplicat într-un strat subțire pentru că altfel unghia nu va arăta deloc bine şi doar într-un singur strat. Specialiştii spun că baza cu acid se va folosi când realizați construcția unghiei cu gel dar şi când aplicați oja semipermanentă. A sosit şi momentul aplicării culorii. Va fi colorată toată suprafața unghiei. Fiți atente să nu depăşiți marginile, iar dacă se întâmplă curățați cu un bețişor de ureche. Şi de data aceasta, veți folosi lampa UV, dar unghiile vor sta în interiorul acesteia timp de două minute, cel mult patru minute.

   Aplicati oja de mai multe ori pentru o culoare mai intensă

     Dacă vă doriți o culoare mai profundă, aplicați oja de două sau mai multe ori. Atenție! Nu exagerați cu prea multă ojă, pentru că unghia nu va mai arăta deloc bine. Ultimul lucru pe care trebuie să-l faceți este să fixați culoarea, folosind un top coach, adică un lac incolor cu ajutorul căruia manichiura dumneavoastră va străluci. Bineînțeles, după ce aplicați lacul, folosiți din nou lampa UV. La final, spălați mâinile şi hidratați-le, dar şi cuticulele folosind o cremă intensă. Masați bine până ce conținutul intră în piele.  Nu evitați această perioadă, pentru că unghiile vor arăta neîngrijit. Dacă vreți să scăpați de oja semipermanentă trebuie să ştiți că aceasta nu se poate îndepărta folosind metoda clasică. Piliți luciul folosind o pilă fină sau un buffer până ce suprafața devine opacă. Puneți apoi un disc demachiant îmbibat cu acetonă în jurul fiecărei unghii şi sigilat cu o folie de aluminiu. Păstrați un sfert de oră. Scoateți oja crăpată cu ajutorul unui instrument folosit de regulă pentru cuticule.