Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Cum să ne îngrijim pielea odată cu trecrea verii

   Deşi cu gândul încă la vacantă şi zilele calde de vară, vremea mai rece este chiar după colt... 

     Aşa cum va trebui să vă reevaluați garderobă sau produsele de machiaj, şi rutina de înfrumusețare se modifică toamna, laolaltă cu ingredientele de care aveți nevoie pentru o piele frumoasă! După o vară în care ați petrecut majoritatea timpului la mare, în excursii sau la birou şi ați intrat mereu în contact cu umiditatea, şi căldura, confruntându-vă cu exces de sebum, a venit momentul să vă pregătiți pentru o schimbare: toamnă, rutina de îngrijire a tenului se modifică!
Calendaristic, toamna este aici. Temperatura de afară nu ar spune asta, ştiu. Totuşi, dacă acum puteți rămâne fidele produselor de îngrijire pe care le-ați folosit toată vara, în câteva săptămâni, când umiditatea va scădea şi vremea se va răci treptat, va trebui să începeți să vă schimbați, puțin câte puțin, rutina de îngrijire a tenului.

   De ce sunt necesare aceste modificări? 

     Aşa cum primăvara şi vara trecem la un factor de protecție mai mare, înlocuim produsele grase, bogate în uleiuri, cu cele mai uşoare, cu un conținut ridicat de apă, toamna este momentul în care ne întoarcem la produsele de îngrijire potrivite pentru vremea mai rece, ca să ne pregătim pielea pentru sezonul de iarnă.

   Cum se schimbă rutina de îngrijirea tenului toamna?

     Există câteva produse şi câteva trucuri de beauty de care nu mai aveți nevoie odată cu venirea frigului, sau pe care ar fi mai bine să le înlocuiți cu altele, mai potrivite pentru acest moment al anului.Nu încetați să vă exfoliați pielea deoarece  prin exfoliere, celulele moarte  sunt înlaurate de la nivelul tenului şi al corpului. Vara vă confruntați cu arsuri solare, piele bronzată sau chiar deshidratată. Mai mult decât atât, porii sunt mult mai încărcați în sezonul cald, având în vedere cantitatea mare de sebum sau impuritățile de pe piele.
Puteți începe cu exfolierea corpului, în dus, pentru a îndepărta stratul superficial de piele moartă. Dacă va doriți ca bronzul dumneavoastră să rezste, folosiți un exfoliant delicat.
Vă puteți exfolia tenul o dată sau de două ori pe săptămâna şi, pentru că urmează perioade de frig şi vânt, ar fi mai bine să apelați la un scrub hidratant.

   Tenul are nevoie de hidratare

     Indiferent dacă vorbim despre un ten gras, uscat sau normal, el va avea nevoie mereu de hidratare. Incearcati să va hidratați cât mai mult pielea, mai ales acum
Pe timpul verii, ea a fost expusă la soare şi la stresul oxidativ, iar în timpul iernii, pe lângă acestea două, se  confruntă cu frig, vânt şi umiditate scăzută. Astfel, fiind deshidratat, tenul va fi mai predispus uscării şi apoi senzației de usturime. În funcție de tipul de ten pe care îl aveți, puteți opta pentru loțiuni intens hidratante, bogate în apă, sau pentru produse mai uşoare, care să păstreze echilibrat nivelul de apă din ten.

   Acordați mai multă atenție buzelor

     Pielea de la nivelul buzelor este mult mai sensibilă, iar ea va fi prima care va remarca sosirea noului anotimp. Mă refer aici la momentul acela total neplăcut în care buzele încep să se usuce, iar apoi să crape. Găşiți un balsam de buze hidratant, hrănitor, şi cu protecție solară. Aplicați-l dimineață şi seară, înainte de culcare, şi în timpul zilei, atunci când simțiți că buzele dumneavostră sunt uscate. Un avantaj al balsamului de buze? Conferă look-ului dumneavostră un plus de prospețime.

   Crema pentru mâini

     Ea vă va fi de un mare ajutor, mai ales atunci când simțiți că pielea  se usucă sau atunci când vă „îngheță” mâinile. Pielea de la nivelul mâinilor este cea mai expusă  la frig, vânt, detergent de vase sau alți factori ce ajută amplifică procesul de deshidratare.
Luați mereu în geantă o crema intens hidratantă pentru mâini. Când observați că pielea devine uscată, aplicați  puțină cremă .