Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Cum faci ca o coafură să reziste?

     Înainte de toate, pentru a întreține orice tip de coafură, nu este un secret faptul că trebuie să ai  un păr sănătos. Ajută-l cu o îngrijire atentă şi proceduri de regenerare, pentru  a opri căderea acestuia. Rezistența unei coafuri depinde şi de timpul pe care îl aloci pentru pregătirea părului în mod  corect. Astfel, în momentul în care începi să te pregăteşti, asigură-te că ai timp suficient. Pentru că, odată ajunsă la evenimentul dorit, după câteva ore coafura ta se strică, fie din cauza  căldurii, fie din cauza mişcării.  Pentru a evita asta, părul trebuie să fie bine fixat, cu un fixativ sau un spray pentru volum pe  toată suprafața, dar mai ales pe straturi.  

     De cele mai multe ori timpul ne presează şi aplicăm fixativul doar pe deasupra părului,  neglijând părul de dedesubt care îşi va pierde rapid volumul. Folosirea spray-urilor de fixare nu are efecte negative asupra firului de păr, atâta timp cât  nu le foloseşti în exces. Un volumul rezistent al coafurii îl obții încă din timpul uscării sale. Pregătirea începe de la rădăcina părului umed, pe care aplici spumă de păr sau un spray  pentru volum şi apoi foloseşte uscătorul de păr, acționând în sensul invers al creşterii firului. Chiar dacă pare incomod, efectuează această operațiune cu capul în jos.  Astfel, firul de păr devine uscat şi voluminos de la rădăcină. După ce ți-ai uscat părul, îți recomandăm să aplici spray pentru volum pe toate straturile. Menținerea ținutei unei coafuri buclate a reprezentat mereu o provocare pentru femei.  

     Vrei să afli un secret? Nu-ți trece mâna prin buclele obținute până nu se răcesc.  Mai mult, după ce ai ondulat o şuviță, ridic-o la nivelul scalpului şi prinde-o cu o agrafă.  pentru a se va răci într-o formă mai cârlionțată, care va rezista mai mult. 

     Dacă eşti adepta unei coafuri perfect drepte, este nevoie să îți pregăteşti părul folosind  un balsam pe care să îl aplici pe toată lungimea firului de păr. După clătire, tamponează  delicat părul cu un prosop, până ce umezeala este absorbită şi apoi usucă-l de sus în jos, invers decât a-i face-o pentru volum. Înainte de a-l îndrepta, asigură-te că părul este perfect uscat şi aplică-i un strat protector, folosind un spray termic. 

     Pentru îndreptarea părului, îți recomandăm folosirea unor aparate de calitate. Ca o curiozitate – aşa, de dragul mamelor şi al bunicilor noastre – să ne întoarcem puțin în timp,  în perioada anilor ‘70, când produsele de styling nu erau uşor de găsit şi buclele deveniseră  o modă. Femeile acelor vremuri erau nevoite să improvizeze, să găsească tot felul de soluții  folosind ingrediente naturale.  

     Berea (amestecată cu uleiuri esențiale) şi apa îndulcită au devenit alternative naturale pentru  styling-ul “home-made”al acelor ani, alternative care au rezistat trecerii timpului, fiind şi acum  cunoscute şi chiar folosite. Dacă bărbaților le place să spună că “berea nu este băutură, ci aliment”, noi – femeile – avem toate motivele să o recunoştem ca pe un eficient produs de îngrijire, un “aliment” al părului  şi chiar un eficient nuanțator, pentru blonde. Îți dorim să ai un păr sănătos, pentru ca linia coafurii tale să reziste la toate petrecerile la care ti-ai propus să participi anul acesta. 

     Şi nu uita: Pentru ca rezultatul să fie un real succes trebuie să ai încredere  în tine!