Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Cum să alegi forma potrivită a unghiilor

     Ca să aveți o manichiură care să vă reprezinte, în primul rând trebuie să țineți cont de forma şi lungimea unghiei, apoi de nuanța pe care o alegeți. Citiți aceste sfaturi şi veți avea unghiile perfecte la care sperați.

     Dati formă unghiilor pilindu-le corect

     Ca să dați unghiei forma ideală, trebuie să fiți atente la cum arată degetele dumneavoastră, lungi şi subțiri sau scurte şi groase. Specialiştii vă recomandă dacă aveți degete şi unghii scurte, vi se potrivesc unghiile rotunde, care ajută la aspectul alungit al unghiei. În plus, acesta este un look foarte uşor de întreținut. Cât priveşte manichiura, puteți să mergeți de la clasic la extravagant. Tot pentru degetele scurte, se potriveşte şi unghia ovală care, de asemenea, creează un efect de subțire şi alungire. Pentru degetele subțiri şi scurte, iar patul unghiei îngust, vi se potrivesc de minune unghiile stiletto sau cele în formă de migdală. Nimic nu e mai frumos ca o femeie cu degete subțiri şi lungi, cu unghiile pătrate sau cele de tip balerină sau cu vârful pătrat. Sub nici o formă nu vă tăiați unghiile cu forfecuța sau unghiera, pentru că veți face cea mai mare greşeală. Este extrem de important să dați forma dorită unghiilor prin pilire. Nu treceți peste această operațiune, acesta se vor agăța foarte uşor, se vor exfolia sau se vor rupe. Doar aşa veți obține unghiile aşa cum vă doriți. Utilizați doar pile profesionale, care vă tratează unghiile cu blândețe. Pe de altă parte, țineți cont că există pile care vă dau formă, pentru şlefuire sau finisare. O altă formă a unghiilor mai puțin cunoscută este squoval, care sunt însă potrivite femeilor care nu muncesc prea mult cu mâinile. Doamnele şi domnişoare care adoptă o astfel de manichiură sunt puternice, curajoase, feminine şi elegante.

     Alegeti unghiile şi în functie de stilul dumneavoastră personal

     Pe de altă parte, femeile pot purta orice formă a unghiilor. Dacă faceți mult sport şi vă place să vă bucurați de natură, trebuie să ştiți că nu vi se potrivesc unghiile lungi şi ascuțite, precum cele stiletto. Odată ce veți începe să faceți sport, e posibil să vă treziți cu unghiile rupte, ceea ce nu e deloc plăcut pentru o femeie adevărată. O altă problemă o au doamnele şi domnişoarele care fie pictează, fie cântă la un instrument muzical, fie sunt bucătărese. Nici acestora nu li se potrivesc unghiile lungi, ci doar cele pătrate sau rotunde, care să aibă o lungime mică, cel mult medie. Țineți cont şi de nuanțele de ojă pe care le folosiți. Unghiile ovale vor arăta foarte bine cu ojă cât mai naturală sau acoperite cu un lac transparent. La unghiile pătrate se potriveşte bine culorile tari şi îndrăznețe.

     Ce tip de unghii trebuie să poartă o femeie trecută de 40 de ani

     Dacă în prima parte a vieții, specialiştii spun că unghiile arată bine orice culoare de ojă ați folosi şi nimeni nu bagă de seamă ce formă are unghia, când treceți de 40 de ani, situația se schimbă radical. Pentru că unei femei trecute de 50 de ani nu îi va sta deloc bine cu unghii ascuțite... De aceea, se recomandă ca după ce ați trecut de această vârstă, să optați pentru unghiile în formă de migdală sau o formă care să arate perfect atunci când scurte. Cât priveşte culoarea, doamnelor trecute de 40-50 de ani şi se potrivesc cel mai bine nuanțele pastelate, respectiv liliac, roz pal, azur şi, de ce nu acvamarină. Sigur că dacă există o ocazie specială, puteți alege un lac metalic si uneori chiar roşu. La absolut orice vârstă, manichiura franceză care are binecunoscuta dungă albă sau roz la marginea unghiei, este o alegere excelentă. Doamnele vor constata că mâinile vor arăta mult mai tinere decât sunt. Pe de altă parte, specialiştii în nails spun că există şi doamne îndrăznețe şi creative care arată mult mai bine chiar şi ca unele domnişoare. Acestea pot să aleagă designul de unghii într-o culoare de mentă sau roşu-portocaliu.

     Decoratiuni cât mai putine

     Indiferent de vârstă, doamnelor le plac decorațiunile pe unghii. Sigur că se acceptă şi aşa ceva, cu o singură condiție: să fie cât mai minimale. Puteți alege modele geometrice, o dantelă elegantă dar nu exagerați, pentru că veți provoca reacții adverse. De asemenea, tehnica ombre este spectaculoasă şi veți arăta excepțional. Chiar şi manichiura franțuzească va arăta foarte bine dacă va fi decorată cu diverse amprente delicate sau o pietricică. Dacă vă plac mult unghiile decorate cu floricele, trebuie să fiți extrem de atente. În primul rând pentru că floricelele trebuie făcute în culori pale. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că nu trebuie să vă decorați toate unghiile, pentru că veți arăta ca o sorcovă. O unghie, maxim două, e mai mult decât suficient. Cât priveşte decorarea cu motive geometrice, e indicat să vă opriți la dungi sau linii curbe. Un nu hotărât romburilor, cercurilor, pătratelor sau altor compoziții care nu vor arăta deloc bine pe o unghie matură.

     Manichiura mată, cea mai potrivită pentru unghiile mature

     Unei femei de 40-50 de ani elegantă şi rafinată îi va sta foarte bine cu unghii mate. O astfel de manichiură este perfectă atât pentru a fi purtată zilnic, cât şi dacă aveți o ocazie specială. Dar şi acest tip de manichiură trebuie să aveți grijă să fie făcută tot în culori liniştitoare. Puteți alege şi nuanțe mai luminoase, dacă e nevoie să potriviți oja cu tonul rujului pe care îl purtați. Cât priveşte decorarea unghiilor, se poate realiza cu sclipici de argint sau nuanțe de aur. Pe de altă parte, există şi lacuri fantastice care au efect de mătase sau catifea. Nu uitați! Indiferent dacă aveți unghii lungi sau scurte, în orice formă ar fi pilite, acestea necesită o modelare regulată. De asemenea, aveți grijă să prelungiți durabilitatea manichiurii cu un lac top coat. Manichiura este o oază de timp doar pentru dumneavoastră, pentru că meritați să fiți frumoase indiferent de vârsta pe care o aveți.