Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Cum poti scăpa de parul facial definitiv ?

     Orice femeie se îngrozeşte numai când aude pomenite aceste cuvinte. Specialiştii spun că nu e cazul să faceți o dramă din aşa ceva, dar nici să vă lăsați pe tânjală. Pentru că există multe metode care vă pot scăpa de problemă.

   De ce apare părul facial?

     Păr facial nu înseamnă că semănați cu o maimuță, pentru că acesta are diferit forme, de la puful fin din obrăjori până la firele negre de la perciuni. Sigur că nu uităm nici de firicelele înțepătoare care dintr-o dată se văd pe bărbie sau deasupra buzei de sus care, desigur, nu sunt ceea ce trebuie. De ce apare părul facial? Sunt momente când de vină este gena sau apartenența la o anumit etnie. Există şi femei care se confruntă cu sindromul Cushing, o afecțiune în care corpul produce mult mai mulți hormoni decât ar fi necesar. De asemenea, puteți avea păr facial şi dacă vă confruntați cu un dezechilibru hormonal sau ovare polichistice.

   Folositi creme depilatoare şi scăpati de părul facial

     Prima şi cea mai simplă metodă pentru ca părul facial să dispară definitiv este să folosiți o cremă depilatoare. Metoda e simplă, nedureroasă şi poate face adevărate minuni. Dar prezintă un dezavantaj. Firele de păr sunt rupte, datorită substanțelor chimice alcaline. Asta înseamnă că e posibil, la un moment dat, să vă confruntați cu ceva iritații. Este foarte important ca înainte de a începe să folosiți ceara, să vă faceți un test pe o zonă redusă. Dacă locul se va înroşi, atunci nu folosiți crema depilatoare.

   Epilarea cu ceară

     Multe doamne şi domnişoare vor spune că nimic nu se compară cu epilarea cu ceară. Este adevărat, însă acest procedeu e necesar să fie făcut doar la un salon de specialitate. Chiar şi aşa, veți putea să aveți parte de iritații, dacă aveți o piele sensibilă. În plus, pot rămâne şi fire crescute sub piele. Nu apelați la acest procedeu în cazul în care sunteți predispuşi la acnee sau rozacee. Multe femei optează pentru a scăpa de părul facial să-l smulgă cu firul de ață sau să folosească pensatul. Ambele proceduri smulg părul dintr-o singură mişcare. Şi aici există însă un dezavantaj, pentru că pensarea poate produce ruperi ale firelor de păr. Se recomandă pentru puful de la sprâncene, buza superioară şi bărbie. Nu se recomandă dacă firele sunt mai scurte de doi milimetri şi dacă vreți să scăpați de zone mai mari de păr.
 

   Şi femeile se pot... bărbieri

   „Bărbierit” le feminin? Da, nu este o glumă. Sunt doamne care apelează la aşa ceva, însă mare atenție să nu vă treziți mai târziu că aveți mai mult păr decât la început. V-ar fi de mare folos să vă îndreptați către epilarea cu laser, acesta fiind un tratament excelent pentru a minimiza creşterea. În acest sens, vei avea nevoie de şase şedințe pentru ca diferența să fie semnificativă. Dacă optați pentru asemenea procedură, trebuie să ştiți că procedura necesită întreținere. Atenție. Unele tipuri de lasere nu sunt potrivite pentru pielea închisă la culoare. În acest moment, singura metodă pentru a scăpa definitiv de părul facial rămâne electroliza. Dar şi în acest caz, aveți nevoie de două-trei tratamante pentru a opri creşterea şi e important să mergeți doar la un specialist.