Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Cum putem diferenția pielea uscată de cea deshidratată?

     Pielea uscată sau foarte uscată este inconfortabilă în fiecare zi şi pe tot parcursul anului. Este un tip permanent de piele, în timp ce pielea deshidratată este o condiție temporară. Pielea uscată este definită în primul rând prin senzații. Persoana simte pielea uscată, deoarece simte disconfort, are senzație de "piele care ține", eventual, pielea este aspră, iar aplicarea unui produs adaptat poate să aducă o ameliorarea.
     Simptomele pot fi însoțite de mâncărimi şi senzații de arsură. Medicul va considera că pielea este uscată (de asemenea, stare cunoscută sub numele de xeroză) pe baza unor criterii obiective: un aspect tern, semne clinice specifice de descuamare a epidermului, fisuri, uneori inflamație şi pierderea elasticității. Neregularitățile suprafeței pielii sunt chiar mai important când pielea este uscată.
     Piele uscată reprezintă un teren predispus pentru apariția eczemelor, mai ales sub formă de eczematide acromiante (plăci scuamoase)Acestea apar spontan pe obrajii şi pe brațele copiilor a căror piele este uscată la nivel constitutiv (pe fondul unei dermatite atopice).

   Care sunt cauzele pielii uscate?

     Pielea sănătoasă este în mod natural protejată la suprafață de filmul hidrolipidic format în principal din apă şi lipide (sebum).
Impermeabil, acesta protejează pielea de agresiunile externe şi previne pierderea de apă. În cazul în care în stratul superior al pielii apare un dezechilibu în apă şi grăsimi, acesta nu mai poate juca eficient rolul de barieră şi devine inconfortabil în grade diferite, aşa cum am explicat mai sus.
     Spre deosebire de pielea deshidratată, pielea uscată sau foarte uscată este, în general, o afecțiune cronică din cauza unei disfuncții de ordin genetic, aceasta reprezintă un tip de piele, aşa cum este şi pielea grasă, mixtă .Dincolo de această uscăciune înnăscută (sau constitutivă), există, de asemenea, stadii de uscăciune cutanată 

   Ce trebuie să faceți?

     Fața trebuie spălată de 1-2 ori pe zi cu un produs de curățare delicat, care nu alterează bariera cutanată şi trebuie uscată cu atenție prin tamponare, fără frecare.
     Dimineața şi seara, după spălare, se aplică în mod delicat o îngrijire hidratantă şi emolientă pentru a calma senzația de "piele care ține" şi pentru a proteja pielea de agresiunile externe.           Alegeți pentru hidratarea feței şi a corpului o îngrijire adecvată respectând cu strictețe rutina de dimineată şi de seară.