Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Cum evităm iritatia de piele de după epilare?

     Orice femeie vrea să arate perfect, de aceea apelază la epilare ori de câte ori are nevoie. Sunt însă şi momente în care apar iritațiile şi atunci doamna în cauză face o adevărată dramă. Iată care sunt cele mai bune soluții pentru a scăpa de iritațiile după epilare. Iritațiile după epilare apar indiferent ce metodă de îndepărtare a părului veți folosi Nu există femeie care, după epilare, să nu observa pe picioare sau mâini mici pete roşii, asemenea unor punctişoare, care apar în locurile unde au existat rădăcinile firelor de păr. Nu este nici o afecțiune, stați liniştite, pentru că acest lucru este cauzat de porii care se deschid din cauza căldurii. În plus, trebuie să ştiți că iritațiile după epilare apar indiferent ce metodă ați folosit pentru îndepărtarea părului nedorit.

   Faceti un duş cu câteva ore înainte de epilare

     O regulă foarte importantă este cu o zi înainte de a merge la salon sau a de a vă epila acasă să vă exfoliați cât mai bine pielea, apoi să o hidratați cu o cremă mai grasă. Puteți folosi scruburi din comerț, sau unul pe care să-l faceți dumneavoastră în casă din gel de duş şi mălai. Este senzațional. De asemenea, cu câteva ore înainte de epilare e bine să vă faceți un duş, dar nu folosiți apoi nici ulei, nici cremă. Nu e indicat să folosiți apă fierbinte, ci doar călduță. Sub nici o formă nu faceți baie după ce v-ați epilat şi nu aplicați nici un fel de produs cosmetic. Sigur că sunt frecvente cazurile în care au rămas mici urme de ceară. Veți scăpa de acestea doar cu ajutorul unei dischete care a fost îmbibată în puțina alcool. Pentru transpirația care apare în zona axilelor, folosiți pudră de talc pentru pielea sensibilă.

   Puneti comprese cu apă rece înainte de a vă epila

     E foarte important să ştiți că pentru a atenua durerea când folosiți atât aparatul de epilat cât şi ceară pe zona care trebuie să fie epilată o compresă cu apă rece. Dacă totuşi pielea s-a iritat după epilare, nu o agresați şi mai mult în încercarea disperată de a scăpa de pete. E foarte bine să folosiți câteva zile după ce v-ați epilat gel de duş şi loțiuni pentru piele sensibilă. Cele mai indicate sunt cele pentru bebeluşi. Pentru a calma pielea, vă este de ajutor apa termală pe care să o pulverizați de câteva ori pe zi. Dacă, totuşi, veți constata că pielea rămâne iritată timp de câteva zile şi se agravează, atunci mergeți urgent şi cereți ajutorul unui medic dermatolog.

   Cele mai bune remedii naturale după epilare

     Specialiştii spun că duşurile cu apă rece rămân unul dintre cele mai bune leacuri după epilare. La fel de eficiente sunt şi compresele cu gheață. Când pielea va intra în contact cu apa rece, atunci pielea se va răcori pe loc şi nu veți mai simți deloc acea senzația de mâncărime. Pe de altă parte, porii se vor închide repede şi iriația aproape că nu se va mai vedea. Pentru a opri inflamația puteți folosi ovăzul. Puneți tărâțe de ovăz în cada cu apă, apoi faceți o baie. Rezultatul este spectaculos.