Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Combaterea porilor dilatati

  

    Pori dilatati şi puncte negre, total inestetice? 

     Sigur că nu e o plăcere pentru nimeni să se confrunte cu aşa ceva dar din nefericire toată lumea trece printr-un asemenea moment. Iată cum puteți să scăpați de această mare problemă.

   Folositi o mască pe bază de miere

     Specialiştii spun că una dintre cele mai bune măşti în lupta cu porii dilatați este cea pe bază de miere. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o lingură cu miere cu una cu iaurt. Puneți amestecul pe față şi lăsați 30 de minute să acționeze, iar ulterior spălați cu apă călduță, apoi cu apă rece. De asemenea, faceți săptămânal o mască cu miere şi lămâie, sucul de lămâie având rolul de a strânge porii datorită enzimelor pe care le conține. Tot pentru porii dilatați, masca cu suc de struguri este incredibil de bună, întrucât hrăneşte tenul.

   Apa rece face minuni pentru porii dilatati

     Este important de ştiut că odată ce vă veți spăla fața cu apă rece de mai multe ori pe zi veți evita ca porii să devină dilatați. De un real ajutor vă sunt şi compresele cu gheață. Pe de altă parte, puteți folosi cu succes masca pe bază de albuş de ou. Se bat foarte bine două albuşuri de ou şi se amestecă cu sucul unei jumătăți de lămâie. Se aplică masca pe zonele cu probleme şi se lasă să acționeze până se usucă complet. Se îndepărtează cu apă rece. Pentru efect maxim, acest tratament se face odată pe săptămână, timp de o lună.

   Bicarbonatul de sodiu alungă sebumul în exces

     Un excelent exfoliant natural, ideal pentru combaterea porilor în exces rămâne bicarbonatul de sodiu. Amestecați două linguri cu bicarbonat cu puțină apă călduță până se transformă într-o pastă. Aplicați produsul pe zonele cu porii dilatați, folosind mişcări circulare. Lăsați puțin să acționeze şi clătiți foarte bine cu apă rece. Operațiunea se repetă zilnic, timp de o săptămână. Când constatați că porii dilatați s-au micşorat considerabil, aplicați masca doar de trei ori pe săptămână. Pentru a exfolia porii dilatați, folosiți şi scrubul pe bază de zahăr. Amestecați două linguri cu zahăr cu o lingură cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Cu acest preparat natural masați pielea un minut şi clătiți bine cu apă rece. Se foloseşte minim cinci zile.

   Ce machiaj să folositi când aveti porii dilatati

     E foarte important când aveți porii dilatați să folosiți şi un anume tip de machiaj. Potrivit specialiştilor, pentru început se foloseşte un primer, care are rolul de a împiedica fondul de ten să umple porii. Aşteptați ca baza de machiaj să se usuce şi aplicați apoi fondul de ten, utilizând un burete. Cel mai indicat fond de ten pentru cele care au porii dilatați este cel cremă sau pudră, pentru că are o acoperire mult mai bună. Se recomandă ca la final să aplicați neapărat un strat de pudră translucidă pentru a uniforma cât mai bine fața. Atenție. Cele mai predispuse în a avea porii dilatați sunt persoanele cu tenul gras.