Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Coafuri pentru parul ondulat in functie de forma fetei

     Coafuri senzationale pentru părul ondulat în functie de forma fetei

     Orice femeie are nevoie să facă schimbarea de look potrivită. Pare însă destul de greu să arătați impecabil dacă aveți părul ondulat, pentru că la prima vedere nu vi se potriveşte orice tunsoare. Aveți acum ocazia să încercați cele mai chic coafuri în funcție de forma feței.


     Cum să îngrijiti părul ondulat

     Se spune că femeile nu vor fi niciodată mulțumite de podoaba lor capilară. Cine are părul ondulat ar vrea să fie drept, iar doamnele cu cel drept se gândesc cum să facă ca acesta să fie mereu buclat. Specialiştii spun însă că părul ondulat este puțin mai greu de întreținut, întrucât tinde de cele mai multe ori să fie mai tern, mai aspru şi se încurcă mult mai uşor. De aceea, înainte de a alege o tunsoare care să vi se potrivească, trebuie să ştiți cum să-l îngrijiți. Pentru că acest tip de păr îşi poate pierde strălucirea, e important să nu-l spălați zilnic. Dacă însă acest lucru nu e posibil din diverse motive, specialiştii vă învață un truc. Folosiți alternativ şamponul şi balsamul, o zi cu o zi. De asemenea, vă este de ajutor să utilizați un şampon pentru uz frecvent. O problemă se iveşte şi atunci când trebuie să pieptănați un acest tip de păr. Nu se recomandă să folosiți peria, pentru că acesta se va electriza. Cel mai util în acest caz este un pieptăn cu dinții mari.


     Alegeti un şampon pentru păr ondulat

     Pentru ca firele de păr să nu se rupă, descurcați podoaba capilară de la vârfuri spre rădăcină. Atenție sporită şi atunci când trebuie să uscați părul ondulat, de aceea se recomandă să îl lăsați natural. Dacă nu se poate şi apelați la uscătorul de păr, atunci ataşați difuzorul şi setați la o temperatură mai scăzută. Un alt truc de care să țineți cont mereu: după ce ați spălat părul, tamponați uşor, pentru ca excesul de apă să fie eliminat. E important ca atunci când alegeți atât şamponul cât şi balsamul să fie pentru păr ondulat şi să aibă cât mai multe ingrediente naturale. Aveți grijă când aplicați balsamul pe părul ud să faceți operațiunea să nu-l aplicați de la rădăcină, ci de la jumătatea părului în jos. În caz contrar, vă treziți că părul va fi mult prea lipit de cap. Dacă părul are tendința să stea în toate direcțiile, puneți balsam şi peste acele fire rebele. Ulterior strângeți părul în palme, pentru a ajuta la formarea buclelor. După ce clătiți balsamul, strângeți părul în palme.


     Păr lung sau mediu pentru doamnele şi domnişoarele cu fata în formă de inimă

     Specialiştii spun că printre cele mai fericite femei sunt cele care au părul ondulat şi fața în formă de inimă. Acestea pot opta fie pentru părul lung, fie pentru cel mediu lăsând pur şi simplu onduleurile să curgă. Dacă aveți părul scurt şi ondulat, atunci bobul este alegerea cea mai potrivită, mai ales dacă părul dumneavoastră este subțire. Aveți însă grijă ca după fiecare spălare să folosiți un balsam. Dacă vreți ca podoaba capilară să strălucească puteți să folosiți seruri. Evitați bretonul scurt, liniile rigide, dar şi tunsurile care vă arată mai mult de jumătate de ureche. Un nu hotărât şi excesului de volum în zona tâmpelor.


     Bobul scurt armonizează trăsăturile unei fete rotunde

     Orice bărbat se va îndrăgosti iremediabil de o femeie cu părul ondulat şi fața rotundă, dacă aceasta va purta o tunsoare shag, cu trepte lejere. Iar dacă stilistul vă va face şi un breton asemănător celui pe care-l purta Brigitte Bardot, pur şi simplu veți străluci. Tot pentru fața rotundă este excepțional bobul scurt, cu cârlionți rebeli care să scoată în evidență profilul feței dumneavoastră. Atenție! Evitați cât puteți de mult ca bobul să se termine în dreptul bărbiei. Funcționează perfect pentru fața rotundă şi bobul angulare, adică cel mai lung în față şi mai scurt în spate, pentru că vă conferă personalitate şi vă întinereşte. Dar puteți alege şi bobul drept, care este una dintre cele mai simpatice tunsori pentru femeile cu păr ondulat şi față rotundă. În plus, veți fi mereu la înălțime cu un bob vintage, care arată exact ca în perioada cea mai frumoasă a Hollywood-ului. Suntem convinşi că orice tunsoare ați alege, vă va merge direct la inimă.


     Pixie dezordonat se potriveşte perfect cu fata ovală

     Extrem de ofertantă este însă fața ovală, pentru că aceasta se apropie cel mai mult de idealul de frumusețe. Dacă faceți parte din categoria doamnelor cu părul ondulat, pixie dezordonat arată cu adevărat senzațional, pentru că scoate în evidență trăsăturile naturale ale feței. Ar fi bine să nu alegeți părul lung şi drept dar şi cu cărare la mijloc pentru că va face ca nasul să pară mai mare decât este. Dacă aveți fruntea înaltă şi obrajii alungiți trebuie alese acele tunsori care vă dau senzația de echilibru. Cele mai indicate tunsori rămân în acest sens bobul de lungime medie şi cele cu volum, dar în trepte. Iar bretonul oblic va arăta cu adevărat senzațional la o doamnă cu părul ondulat şi fața ovală. Evitați tunsorile cu breton care vă acoperă toată fața. Cea mai nepotrivită alegere sunt tunsorile cu breton şi lipsite de volum.


     Dacă aveti fata pătrată, adăugati volum în partea superioară a capului

     Şi femeile cu față pătrată şi părul ondulat au la dispoziție tunsori care să le arate frumusețea. Veți fi spectaculoase cu o tunsoare scurtă dar dacă veți adăuga volum în partea superioară a capului. Excelent ar fi să aveți şi un breton lateral lung. Ar trebui să ştiți că singurele tipuri de tunsori care nu trebuie niciodată încercate de fetele cu fața pătrată sunt coada de cal sau coada de cal împletită. Pe de altă parte însă, stiliştii vă recomandă să optați pentru părul lung. Scopul unei tunsori senzaționale pentru fața pătrată este să atenueze lățimea maxilarului şi în acelaşi timp să îndulcească trăsăturile feței. Pentru a reechilibra fizionomia feței pătrate este perfect bobul filat, sau cel creț.