Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Cele mai bune uleiuri naturale pentru îngrijirea părului

     Vă uscați părul cu uscătorul? Îl pieptănați atunci când este ud? Vă vopsiți mult prea des sau folosiți tot timpul placa? Sunt doar câteva dintre motivele care conduc la distrugerea podoabei capilare. Pentru a avea un păr ca în reclame, vă salvează uleiurile naturale. Nu vă rămâne decât să îl alegeți pe cel care vi se potriveşte cel mai bine.

     Uleiul de argan este excelent pentru părul subtire sau cel vopsit

     Vă numărați printre doamnele şi domnişoarele din dieta cărora nu lipseşte avocado? E un lucru minunat, dar ar trebui să ştiți că şi uleiul de avocado vă este de un real ajutor, întrucât conține minerale şi acizi graşi cu virtuți pentru păr. Se recomandă în mod special celor care au părul uscat şi deteriorat. Biotina, o proteină conținută de uleiul de avocado are rolul de a hidrata şi a regenera în acelaşi timp firul de păr. În plus, uleiul de avocado este şi o bogăție de vitamina E, care previne ruperea acestuia. Dacă îl veți folosi ca tratament seara, veți simți diferența. Pentru doamnele cu părul subțire sau vopsit este fenomenal uleiul de argan. Când începeți să aplicați acest tip de ulei, veți fi protejate de factorii negativi şi acesta nu se va mai usca atât de repede. Bogat în vitamina E, uleiul de argan reuşeşte să repare atât de bine vârfurile despicate, încât nu veți mai fi nevoită să îl scurtați. Dacă părul este tern şi lipsit de vitalitate, luați câteva picături de ulei de argan şi dați pe păr, insistând pe vârfuri, dar masați şi pe scalp. Veți constata că părul va fi mult mai uşor de coafat. Pentru a restructura fibra capilară, puneți ulei de argan în palme, încălziți uşor şi aplicați atât pe scalp cât şi pe toată lungimea părului. Ulterior, e indicat să aplicați un prosop şi să lăsați să acționeze peste noapte. Dimineața părul se va spăla aşa cum obişnuiți. Tratamentul este foarte bun şi dacă aveți mătreață. Tratamentul se face de două ori pe săptămână, până ce veți constata că nu mai aveți probleme. Tot uleiul de argan reuşeşte să fie cel mai bun ser de protecție termică. Înainte de a folosi placa sau, ar fi cel mai bine să aplicați uniform câteva picături de ulei de argan. Dacă vă confruntați cu căderea părului, masați bine scalpul cu ulei de argan, folosind mişcări circulare, timp de un sfert de oră. Faceți acest tratament de trei ori pe săptămână şi veți vedea că problema se va rezolva mai repede decât ați crede.

     Cele mai frumoase bucle se realizează cu uleiul de cocos

     Când e vorba de păr deteriorat, uleiul de cocos este cel mai bun prieten. Plini de acizi graşi dar şi de vitamina E, acesta reuşeşte să catifeleze şi să hrănească părul uscat. Specialiştii spun că uleiul de cocos este cel mai bun pentru părul care se descurcă greu dar şi pentru cel ondulat. Pentru a ajuta ca uleiul de cocos să intre în profunzime în scalp, e indicat să îl încălziți în palme înainte de a fi aplicat. Un remediu extraordinar în căderea părului este uleiul de jojoba. Dacă acesta va fi aplicat cu regularitatea pe toată suprafața scalpului, va hidrata foarte bine părul uscat şi va reduce sebumul la persoanele cu părul gras. Aplicați acest tip de ulei de trei ori pe săptămână seara şi lăsați să acționeze peste noapte. Dimineață, spălați părul cu un şampon folosit în mod curent, dar aveți grijă să nu utilizați produse care să vă irite scalpul. De asemenea, uleiul de jojoba poate fi folosit în loc de balsam de păr. După ce ați spălat bine părul, puteți ulei de jojoba pe vârfuri dar şi pe lungime şi veți constata că acesta va deveni mătăsos. Nu în ultimul rând, uleiul de jojoba este foarte bun când vine vorba de combaterea mătreții. Aplicați la fel ca orice mască de păr, lăsați să acționeze în jur de 20 de minute, apoi spălați părul aşa cum procedați de obicei.

     Uleiul de macadamia întăreşte firul de păr

     Un rol deosebit în a remedia părul gras sau uscat îl are şi uleiul de macadamia. Acesta hidratează foarte bine părul şi reuşeşte să hrănească scalpul, dar poate fi folosit şi sub formă de mască. Se recomandă să masați rădăcina părului câteva minute cu ulei de macadamia, apoi să îl lăsați să acționeze jumătate de oră. La final, se spală părul aşa cum procedați în mod obişnuit. Uleiul de macadamia este extraordinar de hidratant, de aceea doamnele care îl vor folosi vor avea podoaba capilară mătăsoasă, strălucitoare dar şi cu mai mult volum. Pentru a ajuta la păstrarea culorii părului vopsit, folosiți tot uleiul de macadamia. Intensitatea culorii va dura mai mult timp, iar părul va arăta ca în reclame. În ceea ce priveşte uleiul de măsline, acesta este renumit pentru că întăreşte firul de păr, stimulează creşterea acestuia, previne deteriorarea dar şi despicarea vârfurilor. Într-un cuvânt, îl face extrem de sănătos. Dacă optați pentru uleiul de măsline, e important să îl alegeți pe cel presat la rece, nerafinat, pentru că acesta îşi va păstra mult mai mult proprietățile. Un tratament excepțional pentru părul uscat are în compoziție 2 lingurițe cu ulei de măsline, un ou şi 2 lingurițe cu miere. Spargeți oul într-un castron, separați gălbenuşul de albuş şi bateți foarte bine. Adăugați apoi mierea şi uleiul de măsline şi amestecați foarte bine. Produsul obținut se va aplica pe toată lungimea părului, dar se va insista mult mai mult pe vârfuri. Se lasă să acționeze minim 40 de minute. Ulterior, spălați părul aşa cum procedați de obicei. Pentru păr degradat, amestecați 2 linguri cu ulei de măsline cu un avocado pasat. Amestecați bine avocato pasat şi uleiul de măsline până ce se formează o pastă foarte fină. Amestecul se va aplica pe toată lungime părului dar se va insista pe vârfuri. Se lasă să acționeze măcar o oră, apoi se va spăla părul ca de obicei. Combinația cu ulei de măsline cu ulei de cocos face minuni pentru a scăpa de vârfurile despicate.