Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea părului vara

     Pentru a avea un păr sănătos şi strălucitor în anotimpul cald e nevoie să ştiți câteva secrete, pentru că podoaba capilară poate fi afectată de factorii agresivi. E important de ştiut că nu doar părul vopsit poate avea probleme, dar şi cel natural se poate degrada în timpul verii.

Îngrijiti-vă părul aplicând un spray protector termic

    E iubit de toate femeile, însă soarele decolorează firele de păr şi de multe ori aveți parte, în cel mai bun caz, de şuvițe mai deschise la culoare. Sau constatați că părul vopsit are diferite tente şi nu mai are luciu. Ce e de făcut în această situație? În primul rând, apelați la ajutorul unei pălării cu borul lat, care va fi purtată ori de câte ori veți ieşi din casă. Ar fi bine să achiziționați chiar un model din material tratat cu substanțe anti-UV. De asemenea, eficient ar fi să folosiți un spray protector termic, mai ales înainte de a merge la plajă sau la piscină. Nu stați niciodată cu vârfurile despicate, mai ales dacă părul are şi tendință de electrizare. Specialiştii vă recomandă ca înainte de a intra în apă să umeziți podoaba capilară şi, dacă puteți, să puneți şi puțin balsam. Şi imediat după ce ați înotat, părul va fi clătit cu apă curată. La fel de important este ca odată pe săptămână să folosiți un şampon anti-rezidual. Scopul acestuia este să înlăture toate impuritățile. În general, căldura verii vă face să lăsați părul să se usuce singur. E chiar recomandat acest lucru, dar aveți grijă că părul se poate electriza. Ca să scăpați de această problemă, folosiți puțin ulei de argan.

   Evitati cât puteti băile fierbinti

    Pentru ca va părul să fie îngrijit aşa cum se cuvine, specialiştii vă recomandă să evitați cât mai mult posibil băile fierbinți. Astfel, uleiurile naturale protectoare nu vor mai fi îndepărtate şi părul nu va mai fi deshidratat. Recomandate sunt băile cu apă călduță. Dacă sunteți învățate să utilizați mereu spumă de păr, fixativ sau ceară pentru coafare, încercați să renunțați la acestea în perioada verii, pentru a nu-l îmbâcsi mai repede. E mai bine să aveți un păr sănătos şi puțin mai rebel, decât unul care să arate impecabil dar pe care să-l ardă firele de păr. Folosiți şampoane uscate sau produsele naturale în locul şampoanelor obişnuite, pentru a nu spăla părul mult prea des. Când simțiți că părul are nevoie de umiditate, amestecați puțină apă cu suc de aloe vera şi ulei de avocado. Stropiți la nevoie. O altă opțiune bună este uleiul de argan amestecat cu apă. Pentru ca părul să nu se mai electrizeze, puteți utiliza şi ulei de nucă de cocos bio.

   Uleiuri bune pentru îngrijirea părului pe timp de vară

    Pentru ca părul dumneavoastră să arate exemplar în timpul verii, cele mai indicate sunt uleiurile de avocado şi măsline. Puneți uleiul pe păr, lăsați să acționeze cel puțin jumătate de oră, apoi spălați cu şamponul obişnuit şi adăugați balsam. Pentru un păr mai bogat şi mai sănătos, utilizați o mască de păr cu ulei de argan. Când părul este umed e important să nu trageți de el, pentru că se va rupe mult mai repede. În acest sens, e indicat să achiziționați un pieptăn cu dinții rari, în locul periilor de păr. Foarte hrănitor este şi uleiul de jojoba, întrucât conține o cantitate mare de vitamine şi minerale, al cărui rol este să întărească firul şi să hidrateze foarte bine. Cel mai bine ar fi ca acesta să fie folosit sub formă de mască. Dacă aveți părul uscat sau creț, uleiul de macadamia vă este de mare ajutor. Acesta dă strălucire, hrăneşte foliculii şi astfel părul nu mai cade. Se foloseşte tot ca mască, încălzind podoaba capilară cu o caschetă de duş.

   Folositi cu încredere măştile naturale

    Întotdeauna clorul din apă va degrada podoaba capilară şi o va usca excesiv, dar masca cu ou va regenera părul foarte bine. Tot ce trebuie să faceți este să bateți un ou şi să-l amestecați cu câteva picături din uleiul dumneavoastră preferat. Se distribuie uniform masca cu ou pe tot părul. Ulterior, acoperiți capul cu o cască specială şi lăsați să acționeze măcar o jumătate de oră. Ulterior, spălați părul în mod obişnuit. La fel de bună este şi masca cu maioneză de casă. Vara, scalpul se irită mai des şi poate apărea senzația de mâncărime. Pentru calmarea acestuia, mierea este perfectă. Pisați foarte bine o banană coaptă şi amestecați cu o lingură cu miere. Puneți masca pe tot părul, dar insistați asupra scalpului. Lăsați să acționeze minim 20 de minute şi spălați părul. Veți rămâne surprinse să vedeți ce efecte binefăcătoare are. În cazul în care părul dumneavoastră nu mai are strălucirea de altădată, cele mai bune sunt măştile naturale care conțin avocado. Acesta ajută la refacerea cuticulei dar şi firele de păr. Pisați bine un avocado copt şi amestecați cu două linguri cu ulei de măsline. Aplicați masca şi lăsați să acționeze minim o jumătate de oră. Ulterior, spălați părul aşa cum sunteți obişnuite. Pentru efectul dorit puteți să amestecați avocado cu ulei de ricin, migdale sau argan.

   Zeama de lămâie ajută la curătarea firelor de păr

    Tot vara, puteți avea probleme cu îngrăşarea rapidă a părului. Ceaiul verde este însă remediul perfect, întrucât conține acid tanic, al cărui rol este să închidă porii şi să limiteze astfel secreția de sebum. La rândul său, zeama de lămâie ajută şi la curățarea firelor de păr. Preparați o infuzie de ceai verde, lăsați să se răcească şi adăugați două linguri cu zeamă de lămâie, apoi aplicați pe tot părul. Se lasă să acționeze un sfert de oră şi se spală părul. Masca de păr cu lapte de cocos şi ulei de lavandă face părul mai neted şi îi redă strălucirea. Se amestecă două linguri cu lapte de cocos cu câteva picături de ulei de lavandă şi se aplică de la rădăcină la vârfuri. Acoperiți capul cu o cască de duş şi lăsați să acționeze peste noapte. Dimineață, spălați cu şampon şi folosiți un balsam care să fie hidratant.