Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Cele mai bune remedii homemade pentru buze uscate

  Nimic nu e mai neplăcut pentru o femeie ca buzele uscate, întrucât cojițele care se formează sunt nu doar deranjante, ci şi inestetice. Există însă remedii homemade care vă ajută ca buzele dumneavoastră să redevină ce au fost odată. Şi asta în cel mai scurt timp. Iată câteva idei care vă vor fi de mare ajutor.

     Exfoliati buzele cu ulei de cocos şi zahăr

     Un aspect important pe care orice femeie trebuie să-l cunoască este faptul că buzele nu se pot hidrata singure, pentru că nu sunt alcătuite din glande sebacee. Drept urmare, dacă nu vor fi îngrijite corespunzător, acestea se pot crăpa. De aceea, indiferent de anotimp trebuie să folosiți mereu un balsam de buze cu unt de shea, ulei de măsline, unt de cacao, glicerină sau acid hialuronic. În acest fel, buzele vor rămâne catifelate şi îşi vor păstra elasticitatea. Rezultate excepționale vor da şi balsamurile pe bază de apă termală sau cele care au în compoziție panthenol. Specialiştii vă recomandă ca în timpul zilei să folosiți un balsam de buze cu textură light, iar seara puteți opta pentru unul cu o consistență mai grasă, care să aibă în compoziție ulei de jojoba sau de cocos.

     Exfoliați buzele folosind o periută de dinti din bambus

     Pe de altă parte, dacă vă confruntați cu buze uscate, e esențială exfolierea. Care trebuie făcută folosind doar un exfoliant blând, care să le curețe delicat, fără să vă provoace sângerări. Un astfel de exfoliant cu proprietăți binefăcătoare este combinația dintre uleiul de cocos şi zahăr, sau cea dintre zahăr şi miere. La două linguri cu miere sau ulei de cocos se adaugă o lingură cu zahăr. Se amestecă foarte bine şi se aplică această soluție pe buze. După ce acționează un sfert de oră, se clăteşte bine fața cu apă călduță. Foarte bună pentru exfolierea buzelor este o periuță de dinți din bambus. Se aplică puțin ulei de cocos sau unt de shea pe perii acesteia şi se masează buzele folosind mişcări circulare, pentru a îndepărta stratul uscat. Tot pentru buzele uscate sunt extrem de utile măştile de buze. O mască care se bucură de o mare popularitate în rândul doamnelor este cea cu zahăr şi cacao. Este important de ştiut că aceasta acționează ca un gomaj uşor, dar totodată şi hidratează buzele. Se amestecă cacao, zahăr şi miere în părți egale până se obține o pastă. Aceasta se aplică pe buze, se lasă să acționeze zece minute, apoi se masează buzele cât mai delicat. La final, se clăteşte cu apă caldă. Acest tratament se aplică odată la câteva zile.

     Folositi măşti de buze pe bază de brânză de vaci

     Adevărate minuni fac şi măştile de buze care au în compoziție brânză de vaci care, totodată ajută şi la cicatrizarea mult mai rapidă a țesuturilor. Se amestecă o linguriță cu brânză de vaci cu o linguriță cu miere care se aplică pe buze. Se va lăsa să acționeze o jumătate de oră. Pentru efect maxim, această mască se aplică zilnic. Mai ales în perioada rece a anului vă este de util masca de buze cu smântână şi gălbenuş de ou. Amestecați un gălbenuş de ou cu o linguriță cu smântână şi aplicați pe buze. Lăsați să acționeze 30-40 de minute. Dacă vreți ca efectul să fie unul şi mai rapid, adăugați şi o linguriță cu miere. Masca este excepțională pentru a vindeca buzele uscate şi crăpăturile. Tratamentul se face odată la patru-cinci zile.

     Laptele cu petale de trandafiri vindecă buzele crăpate

     Prietenul doamnelor şi domnişoarelor cu buze uscate este şi uleiul de măsline, care este o bogăție de acizi graşi Omega 3. În acest sens, aplicați câteva picături de ulei de măsline zilnic. Ca să nu vi se pară că aveți buzele uleioase, tamponați cu o dischetă demachiantă. Eficiență maximă are şi uleiul din semințe de in. Din cele mai vechi timpuri pentru buzele uscate se foloseşte lapte cu petale de trandafiri. Luați zece petale de trandafiri, uscate sau proaspete şi puneți la macerat pentru câteva ore într-o ceaşcă cu lapte. Ulterior petalele se vor pasa, iar produsul se aplică pe buzele cu probleme. Veți rămâne surprins plăcute că buzele vor căpăta o nuanță trandafirie, uscăciunea va dispărea şi crăpăturile se vor vindeca. Puteți amesteca petalele de trandafir cu smântână şi aplicați masca timp de o jumătate de oră, apoi se îndepărtează cu apă călduță. O altă soluție naturală cu eficiență maximă rămân gălbenelele. De aceea, atunci când aveți buzele crăpate e important să folosiți mereu cremă de gălbenele, care este 100% binefăcătoare şi rezolvă aproape orice problemă a pielii.

     Folositi cât mai rar rujul de buze

     Un remediu eficient pentru a scăpa de buzele uscate este şi untul, grăsimile conținute având rolul de a le proteja de factorii externi care conduc la crăparea şi uscarea acestora. Aplicați puțin unt pe buze şi masați uşor cu degetele. Lăsați să acționeze cel puțin o jumătate de oră. Încercați să folosiți doar unt care nu conține sare. O plantă cu reale proprietăți vindecătoare pentru buzele uscate este aloe vera. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați o frunză proaspătă de aloe şi să stoarceți gelul din interiorul acesteia, care va fi aplicat pe locul cu probleme. Pentru a vă hidrata şi catifela buzele puteți opta şi pentru o banană coaptă. Aceasta se va pisa foarte bine cu furculița până se va obține o pastă fină care va fi aplicată pe buze. Se lasă să acționeze câteva minute, apoi se clăteşte cu apă călduță. De asemenea, specialiştii spun că indiferent de anotimp trebuie să folosiți un produs care să asigure buzelor protecția solară. Acesta se va aplica zilnic, chiar dacă nu ieşiți din casă. Totodată, se recomandă ca atunci când aveți buzele uscate să folosiți ruj de buze cât mai puțin. Puteți să optați însă rujuri care conțin acid hialuronic. Sub nici o formă nu trebuie să uitați că hidratarea este esențială pentru ca buzele dumneavoastră să nu crape. În acest sens, consumați minim doi litri de apă zilnic. La fel de eficiente sunt şi sucurile naturale şi ceaiurile, dar şi alimentele care sunt bogate în vitamina B, precum ouă, tofu, carne roşie sau lapte degresat. V-ar fi de mare ajutor şi dacă ați renunța la fumat.