Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Ce sunt proteinele?

     Proteina este crucială pentru buna sănătate a organismului. De fapt, numele provine de la cuvântul grecesc proteos, adică "primar" sau "primul loc". Proteinele sunt alcătuite din aminoacizi care se unesc pentru a forma lanțuri lungi. Vă puteți gândi la o proteină ca la un şir de mărgele în care fiecare mărgică este un aminoacid. Exista 20 de aminoacizi care ajută la formarea miilor de proteine diferite din organismul nostru.
     Proteinele fac cea mai mare parte a muncii lor în celula organismului, efectuând diverse activități. Corpul tău are nevoie de proteine pentru creşterea şi menținerea țesuturilor. Cu toate acestea, proteinele organismului se află într-o continuă transformare.

   Proteinele furnizează corpului energie

     Proteinele conțin 4 calorii/gram, aceeaşi cantitate de energie furnizată şi de carbohidrați. Grăsimile furnizează cea mai mare energie de 9 calorii/gram.

   Funcțiile proteinelor

     Corpurile noastre au nevoie de proteină pentru orice, aceasta fiind fundamentală pentru toate celulele din corp, fie că vorbim de piele, muşchi, oase, cartilaje, păr, orice.
Tocmai de aceea, consumul zilnic de suficientă proteină este esenţial pentru organism pentru a repara celulele deteriorate şi pentru a ajuta la crearea altora noi.
Atunci când nu consumăm suficiente proteine, în timp, acest obicei poate avea impact asupra sănătăţii noastre, în special atunci când urmezi o dietă şi nu îi oferi necesarul zilnic, lucru care face ca procesul de slăbire să nu fie atât de eficient pe cât te aştepţi.

   Ce se întâmplă când nu mănânci suficiente proteine ?

     Ai poftă de dulce.  Dacă una dintre mesele principale conţine prea mulţi carbohidraţi şi puţine proteine, se vor digera rapid, iar astfel se produce dezechilibrul glicemiei şi apare pofta de dulce. Ideal este să consumăm proteine alături de carbohidraţi, ca digestia să se facă mai încet, iar glicemia să se schimbe treptat.

   Părul este subţiat

     Părul este făcut din proteină (keratină, mai exact). Dacă nu consumi suficiente proteine, în timp, vei observa schimbări la nivelul părului: va deveni tot mai subţire şi va cădea mai des,  asta pentru că organismul nu mai foloseşte proteina pentru a ajuta la creşterea părului, ci o depozitează.

    Pielea şi unghiile nu au un aspect sănătos

     Proteina este ideală şi pentru piele, pentru că ajută la creşterea noilor celule, dar şi pentru unghii, pentru a nu se exfolia şi pentru a nu mai fi moi.
     Dacă nu consumi suficientă proteină, unghiile se subţiază, iar pielea capătă un aspect exfoliat, iar deficitul de proteină poate duce la erupţii cutanate şi alte probleme dermatologice.

   Îţi este rău tot timpul.

    Proteinele sunt necesare pentru a crea componente ale sistemului imunitar. 

   Dacă nu consumăm suficiente proteine, sistemul imunitar este slăbit

     Te simţi obosit şi slăbit. Persoanele care nu consumă suficientă proteină se vor simţi lipsiţi de putere şi energie, aspecte care pot avea impact asupra sănătăţii, mai ales dacă nu urmezi o dietă sănătoasă, nu dormi suficient, eşti stresat şi nu faci sport.
  

   Provocări în dieta modernă

    Exces de proteine de origine animală, inclusiv cea procesată şi implicit exces de grăsimi saturate, aditivi, coloranți, conservanți. Consumul unei cantități insuficiente de proteine de calitate - pierdere masă musculară şi dezechilibrul în compoziție corporală, senzație de foame între mese şi tendința  de a “ronțăi”  carbohidrați simpli.

   Deficit de proteine vegetale. Solutii?

     Proteinele din soia - PROTEINE COMPLETE, care conțin toți cei 9 aminoacizi esențiali.
     Indicat este să echilibrați aportul de proteine de origine animală şi vegetală şi să atingeți usor cantitatea zilnică de proteine recomandată pentru dvs, fără surplus de calorii şi grăsimi