Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Ce este sebumul?

     Atunci când vorbim despre un ten gras, ne gândim la frunte lucioasă, coşuri şi pori vizibili şi încărcați. Dacă şi tu ai aceste probleme de o perioadă îndelungată, sebumul este cauza. Totuşi, sebumul nu e chiar personajul negativ în această poveste, pentru că are un rol important în menținerea sănătății pielii.

   Importanța sebumului pentru piele?

    Sebumul este o substanță produsă de glandele sebacee peste tot în corp şi este compusă din zahăr, ceară şi alte substanțe. Tot el se face vinovat şi pentru apariția punctelor negre şi a celor albe. Rolul sebumului este unul extrem de important şi dacă vrei să trăieşti fără el, nu se prea poate.
Producția de sebum este modalitatea pielii de hidratare şi de protecție contra factorilor externi. Oferă o barieră protectoare menită să apere pielea de agresorii din exterior. Pentru că ştim că pielea este supusă puternic la factorii exteriori, ea are nevoie de protecție. Vântul, frigul soarele, sunt factori care lasă urme pe ten. Sebumul protejează pielea şi te scapă de multe consecințe neplăcute.

   Prea mult sebum? Cum scapi de el

     E important să înțelegi că sebumul joacă un rol super important în menținerea barierei pielii. Nu e nici un motiv să vrei să scapi de sebum, decât dacă există un exces. Acest exces cauzează acneea şi face pielea să arate uleioasă. Ca să menții sebumul sub control, ai nevoie de o rutină de îngrijire a pielii.
Pentru început, trebuie să te asiguri că pielea este hidratată completă şi corect. Poți apela la acizi de tip retinoizi şi e important să nu-ți exfoliezi pielea în exces.

   Care este cantitatea de sebum de care ai nevoie?

     În cazul adulților, este estimat ca producția de sebum să fie de  1 mg pe 10 cm la trei ore.  Ce înseamnă asta? Că pielea ta nu e uscată, dar nici vizibil grasă sau lucioasă. Cantitatea de sebum produsă de tenul tău poate fi modificată şi din cauza factorilor externi: probleme hormonale, stres, dietă. 
     Prin urmare, dacă ți se pare că tenul tău secretă prea mult sebum, înseamnă că poate fi o problemă interioară. Poate fi vorba despre prea mult stres, despre o perioadă dificilă prin care treci sau pur şi simplu poate fi vorba despre alimentație. De aceea este foarte important să ai grijă de corpul tău. Să îi oferi alimentele şi nutrienții de care are nevoie, să te fereşti de chimicale şi să faci sport de fiecare dată când ai ocazia. Între timp, dacă eşti de părere că tenul tău are nevoie de un tratament facial de hidratare, luminozitate sau regenerare, fă-ți o programare la salonul preferat şi lasă-te pe mâna profesioniştilor.